Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Tayyip Erdoğan ve AK PARTİ’yi bitirme planı

CEMALETTÄ°N SAK
Baykal’ın istifası şu anlama geliyor, Türkiye üzerindeki ABD tehdidi sona erdi.
26.03.2012 / 00:00


Osmanlı devleti, yaklaşık 400 yıl boyunca hemen hemen hiç askeri gücü olmamasına karşın, dış dengelerle, diplomasiyle milyonlarca kilometrelik toprakları elinde tutmasını bildi.



Hitler’e benzetilen Ä°smet Ä°nönü, 2. dünya paylaşım savaşına katılmamak için, zaman zaman Almancı/faÅŸist, zaman zaman Komünist, zaman zaman Ä°ngilizci vs. oldu. Ama ne yaparsa yapsın Türkiye’yi savaÅŸa sokmaktan kurtardı. Tüm Avrupa kan gölü içinde iken biz sadece yiyecek/içecek sıkıntısı çektik.



Türkiye Cumhuriyeti köklü bir devlet geleneÄŸinden geliyor. Devletin savunma refleksleri oldukça güçlü.



Sosyalist sistemin dağılmasından sonra; Yugoslavya param parça edildi. Çekoslavakya ikiye bölündü. SSCB param parça oldu. Afganistan iÅŸgal edildi. Irak iÅŸgal edildi ve 3’e bölünüyor. Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan AB tarafından yutulmuÅŸ durumda.



Irak’a saldıran ABD’nin elindeki haritada, içinde Türkiye’nin de bulunduÄŸu 23 ülkenin sınırları deÄŸiÅŸtiriyor. Türkiye, PKK ile yaÅŸadığı savaÅŸ dışında ülke bütünlüÄŸünü koruyor, açlık, kıtlık, milyonlarca ölü/göçmen vs. yok. Olmadığı gibi AB’nin içine düÅŸtüÄŸü krize “kıs kıs” gülüyor.



Kim ne derse desin, ABD’nin gözü dönmüÅŸ saldırılarını, Türkiye’nin bölünmesini engelleyecek, Türkiye’yi savaÅŸtan uzak tutacak tek güç AK Parti hükümetiydi. Devletin refleksleri devreye girdi ve AK Parti hükümet oldu. AKP, ABD ne isterse, “evet” dedi. Fakat ABD taleplerinin hemen hemen hiçbirisini yerine getiremedi. (özelleÅŸtirmeler hariç)



AK Parti nasıl geldi nasıl gidecek?



AK Parti'nin hükümet olduÄŸu günlere gidersek;



1- Cemaat soruÅŸturmasını yürüten DGM BaÅŸ Savcısı Nuh Mete Yüksel’in seks görüntüleri ortaya çıkar. Yüksel görevden alınır.

2- MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, DSP hükümetini bozarak, “28 martta erken seçim” der. MHP baraj altında kalır, AK Parti %33 ile tek başına hükümet olur. Daha sonra, “Gül CumhurbaÅŸkanı olursa onu oradan indiririz” diyen Bahçeli gurubunu meclise sokarak 367’yi saÄŸlayıp Gül’ün CumhurbaÅŸkanı olmasını saÄŸlar.

3- CHP Genel BaÅŸkanı, siyasi yasaklı olan Tayip ErdoÄŸan’ın yasağının kalkması için anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine destek verir. ErdoÄŸan önce milletvekili, AK Parti Genel BaÅŸkanı sonra baÅŸbakan olur.

4- Genel Kurmay BaÅŸkanı YaÅŸar Büyükanıt, ErdoÄŸan ile görüÅŸmesinden sonra “AK Parti”li olur, daha sonra zırhlı araba tahsis edilir.



Yukarıdaki, Bahçeli’nin, Baykal’ın, Büyükanıt’ın tutarsız tavırlarına hepimiz ÅŸaşırmıştık. Baykal’ın seks görüntüleri ortaya çıktıktan sonra gerçekler anlaşılıyor. Sanki hepsi, ÅŸu veya bu ÅŸekilde ÅŸantaj altında.



Kısacası daha AK Parti’nin kurulmasından bile önce birileri, AK Parti’nin önünü açmak için önemli kiÅŸileri izlemiÅŸ ve ÅŸantaj dosyaları hazırlamış görünüyor. Herkesin bildiÄŸi gibi bu ÅŸantaj dosyaları gizli dinlemelerle sürüyor.



ErdoÄŸan’ı baÅŸbakan yapan görüntüler ÅŸimdi ErdoÄŸan’ı bitirmek için kullanılıyor.



Gazeteciler, politikacılar, neler olduÄŸunu, komployu kimin kurduÄŸunu, istifanın kimin iÅŸine yarayacağını tartışıyor. Aslında sokakta kime sorarsanız sorun, “Baykal Genel BaÅŸkan olduÄŸu sürece AK Parti muhalefete düÅŸmez” diyor. Ne hikmetse herkesin bildiÄŸini bir çok yazar/çizer/politikacı bu gerçeÄŸi ya bilmiyor, ya da bilmezden geliyor. Baykal’ın istifası ile birlikte CHP’nin oyları %10 artıyor.



Baykal kurultayda tekrar genel başkanlığa aday olur mu?



Aslında görüntüyü izleyenler hak verecekler, görüntüdeki kiÅŸi Baykal’a çok benzese de Baytok’un yüzü hiç görülmüyor. Fakat Baykal yalanlayamıyor. Yalanlayamıyor çünkü görüntüleri daha önceden izlemiÅŸ ve devamında çok daha kötü görüntülerin çıkacağını biliyor. Bu anlamda Baykal’ın aday olması olanaksız.



Görüntüleri kim sızdırdı?



Kimileri görüntüleri, AK Parti’nin Ä°srail ve Ä°ran politikalarına karşı ABD’nin sızdırdığını söylüyor. Bunun gerçek olması mümkün deÄŸil. DeÄŸil çünkü AK Parti Ä°srail ve Ä°ran’a ABD’nin istemleri doÄŸrultusunda yaklaşıyor.



Kimileri, görüntüleri AK Parti  hükümetinin sızdırdığını söylüyor. Bu da gerçek deÄŸil.



Åžimdiye kadar yandaÅŸ medya hiç patinaj yapmadı. Çünkü ABD’lilerin de içinde olduÄŸu tek masadan çıkan yazılar, tüm medyada, tüm AK Parti politikacılarda neredeyse aynı biçimde yer aldı, alıyor. Oysa bu kez; yandaÅŸ medya ÅŸaşırdı. Vakit Gazetesi Baykal’ı karalama anlamında, AK Parti’ye hizmet anlamında görüntüleri hemen servise koydu. Fakat hiçbir yandaÅŸ medya yazarı Baykal’ı istifaya davet etmedi. Baykallı CHP ÅŸimdiye kadar hep AK Parti’nin koltuk deÄŸneÄŸi oldu. AK Parti, Deniz Baykal’dan daha iyi bir muhalefet bulamaz. Bu durum da AK Parti’nin görüntülerin sızdırılmasında rolü olmadığını gösteriyor.



Türkiye’de çoluk çocuk herkes biliyor ki Baykal CHP’ye Genel BaÅŸkanı olduÄŸu sürece CHP 1. parti olamaz. Åžimdi CHP’nin önü açılmış görünüyor. Baykal’ın yaÅŸlı kuÅŸak kadrosu ise kendi tasfiyelerini engellemek için Baykal’ın geri dönmesini saÄŸlamaya çalışıyorlar. Åžimdilik görünen ÅŸu ki, Kemal KılıçdaroÄŸlu ilk seçimde baÅŸbakan.



Tayyip ErdoÄŸan ve AK Parti ’yi bitirme planını kim devreye soktu?



Milyonlarca kilometrelik toprakları, askeri gücü olmadan elinde tutan Osmanlı devleti, 2. dünya savaşında tüm Avrupa ateÅŸ ve kan gölü içinde iken ülkeyi savaÅŸ dışı tutan Türkiye Cumhuriyeti devleti, tüm çevremizdeki ülkeler bölünmüÅŸ ve kan gölüne düÅŸmüÅŸ iken bizi tüm bunlardan uzak tutmasını bilen acaba kim veya kimlerdir.



Saygılarımla

Bu yazi toplam 3763 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler