Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ziraat odası Başkanlı Seçiminde Delege gözünden bakış.

CEMALETTÄ°N SAK
Yaklaşan Zşraat odası başkanlık seçiminde adaylar kim ve delege gözünden nasıl bakılıyor.Tarafsız Analız
30.12.2022 / 00:00
Rize Ziraat Odası gelege seçimlerinin ardından 5 aday olarak seçime hazırlanıyorlar.

5 adayında amacı kazanmak. Eski Başkan Paliç yıllarını verse de odaya koltuğu bırakma derdinde değil. Sağlık koşullarına bakıldığında bırakması gerektiğini her fırsatta kendisine söylenmesine rağmen çok bir hizmet etmişçesine başkanlık koltuğunu bırakmıyor.
Başkan Paliç'e gerek odaya giderek gerekse sosyal medyadan tepkiler büyük. Başkanlığı yanında aday olanlardan birine destek vererek te kendisini tarihe yazdırabilirdi. Başkan Paliç kendisinin seçimde şanslı olduğu görmekte ve ona yaklaşan delegelerin oylarına talip olduğu göstermektedir. Delegelerin Paliç'e bu kadar tepki olduğunu görmeden destek vermeleri ise diğer bir tartışma konusu.
Delegeler oluşurken adaylardan bazıları seçim kendi adına sonuçlansın diye bölgelere aday delege çıkararak seçimlerini garantiye almışlar. Bu kişiler Paliç ve Aslan yaptığı daha seçime girmeden odanın üyeleri üzerine bir haksızlık yaparak geldiğini düşünüyorum. Şimdi hile ile delegeleri değiştirerek başkan olan yarın başkan olduktan sonra neler yapar Allah bilir. Doğruluk bunun neresinde ahlak neresinde. Naçizane fikrim.

İkinci aday ise Rize'nin bir çoğunun tanıdığı Çay Üreticiler Derneği Başkanı ve aynı zamanda 10 yıl Engindere Mahallesi Muhtarlığı yapmış ,Rizeli çay üreticilerinin   her fırsatta savunduğu, çayımızı daha ileriye götürmek ,insanların yaşantısına katkıda bulunmak isteyen bir arkadaşımız Mustafa Mavi.

Mavi 2007 yılından buyana çay konusunda bayağı bir birikime sahip olan gerektiği zaman ÇAYKUR'a karşı eylemler yaparak gerek tüm medya kuruluşlarına karşı durarak dik bir duruş sergileyen ,ileriyi gören ,güvenirliği bir çok kurum ve çevreden geçmiş bir isim.

Rizede yapılan tüm anketlerde Ziraat başkanı kim olmalı  sorusuna 5 aday içinde en çok oyu alan Mavi sahada kendini göstermiş oldu.

Mavi, Derneklerinde yapmış oldukları organik gübre konusunda da ARGE çalışması yürütmektedir.20 yıla yakın bir zamanını insanlara Rize'ye nasıl daha faydalı olurum çabasında olan bir kardeşimizdir. Seçime giderken Oda seçimlerinde diğerleri gibi haksızlık yaparak delege çıkarmamış aksine delegeler belli olduktan sonra çalışmalara başlamıştır.

Delegelerin taraflarını belirlemesinde kendi menfaatleri değil de Rize ve Çevresi olduğunu unutmamalı ona göre oy kullanmaları gerektiğine inanıyorum.

Üçüncü adayımız ise Anap hükümeti zamanında siyaset yapan şuan il genel meclisinde encümen olan Emin Kanbur.

Kendisi yapmış oldu çalışmalardan ve muhtarlar ile iç içe olduğunu düşünerek ben bu seçimi alırım hesabı yaparak veya ne düşündüğünü tam ifade edemezse de odaya aday olmuştur.
Rize'ye arka plan çalışmalarda katkısı olduğunu düşündüğüm bir isim. Âmâ genelde baktığımızda Çay ve Çay üretisi bazında bakıldığında kendisi yoktur. Şu an içinde bulunduğu il genel meclisinde bile kendi yöresinde çevresinde faydası olmadığını söyleyen bir çok muhtar ve çevre olduğu gözlen görülmektedir. Delegelerin çok az bir oya sahip olan Emin Kanbur arkadaşımızın hakkında hayırlısı diyelim.
Bu arada Mavi ile birleşme söz konusu bir ara oldu ama şu an için birleşme yok.Mavi ve arkadaşlarının sözüyle Emin beye adaylıktan çekime şartıyla mecliste yerinin hazır olduğunu ifade ettiler.

Dördüncü aday ise Salarha spor başkanı ve yöresinde işletmekte olduğu kooperatif yöneticisi olan Bünyamin aslan.

Kendisi geçen dönem Paliç karşısında aday iken sonrasında yine paliç'in karşısında ki listede olmasına rağmen kaybedeceğini anladığından Paliçin kendisine başkan yardımcılığı teklifine karşı Paliçin yanında yer alan ve son dört yılın içinde Paliçin tüm başarısızlıklarına ortak olan bir arkadaş.

Sosyal meryada onu bunu şunu yapacağız dereken kendisi hala Ziraat oda başkan yardımcısı.Akıllı olan delege sormaz mı zaten içindesin neden o saydıklarını neden yapmadınız.. Şimdi seçim var vaad et..

Delegelerin oyuna talip olan Sayın Aslan kendi bölgesine bölgecilik yaparak oy devşirdiği görülmekte.Ne diyelim hakkında hayırlısı.

Beşinci aday ise bir muhtar arkadaş.Tanındığı kadar çevresinde pek sevilmeyen ama kendi duruşundan başkasını beğenmeyen dik konuşan konuşurken karşısındakini saygı duymayan bir zat.Ne diyelim ona da hayırlı olsun.,

Rize ziraat odası Devletin zorunlu olarak kurduğu devletin kontrolünde ama yönetiminin sivil olduğu bir toplum kuruluşudur.

Binbir emekle toplanan çaylarımızın aidat adı altında para kesintisi yapıldı bu oda öyle araştırmadan tartmadan destek verilerek kaybedilmemeli.burada işin ehli güvenilir ve güçlü bir ekiple odayı yönetmeli.Oda da toplanan parayı yine bu millete geri nasıl çevirerek nasıl hizmet edilmeli düşüncesinde olmalı.Oyları ona göre kullanmalı.

Bu benim arkadaşım ,benim yöremden, akrabam diye oy verilmemeli. Vicdan sahipli delegelerin sayesinde daha ileriye gideceğine inanıyorum.

Ziraat odası seçimleri hayırlı olmasını temenni ediyorum.. 
Etiketler: ziraat odası
Bu yazi toplam 577 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler