Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

SAHÄ°PSÄ°Z GÃœNDOÄžDU

CEMALETTÄ°N SAK
NEREDE SÖZÜ GEÇEN BRÖKRATLARIMIZ
09.03.2018 / 00:00


Yıllar yılları kovalama gidiyor.Zaman su gibi akıp gidiyor.Her zaman dile getiriyorum.Yöremizde 2010 yılında meydana gelen doÄŸal afette GündoÄŸdu bölgesi zarar gördü.Yollarından alt yapısına zarar görmeyen yer kalmadı.



 



Ä°nsanarı maÄŸdur edildi.Endindere Mahallesi ile Bozkale Mahallesi arasında alt yapı kanalizasyon yok derecesinde.GündoÄŸdu çevresel olarak binaların iÅŸyerlerinin artması ile de  sıkıntıları arttı.



Karayolları ise 2010 afetinden sonra iç yolu Veliköy’e kadar kapsamına aldı.Sıfırdan yol yapıyor.2017 yılı içerisinde çalışma olmadı sayılır.Veliköy deresinde Fabrikalar , Ev’ler , Okullar ,SaÄŸlık Ocağı , Toki konutları ,Lojmanlar ve birçok bina artıkları bu dere üzerinden zehir saçıyor.Çünkü yeni sıfırdan yol yapılıyor içinde kanalizasyon yok.



Belediye ve kurumların olan bu görevler yıllardır buraları görmezden geliyorlar.Alt yapı sorumlusu olan Belediyeye yazdığımız dilekçede 2016 yılında 2017 yılı içerisinde AB fonundan yardım alınarak yapılacağını söylediler .Åžimdi yıl 2018 Mart ayı.



Zehir derelere akmaya devam ediyor.



Engindere Mahallesi Okullar bölgesi  , Ä°slampaÅŸa Mahallesi ve GündoÄŸdu denize sıfır ön vizyon  kasaba görüntüsünden bir türlü çıkartılamıyor.Buralarda yaya kaldırımı , yaÄŸmur su rögarları  pasmal bir görüntü.Rize’nin hiç olmazsa sahil ÅŸeridini deÄŸiÅŸime uÄŸratın.



Her yıl fuzuri yere paralar harcanıyor.Åžehrin en görünen yerlerinde göz boyamaları yapılıyor.Ama Hamidiye Mahallesi yeÅŸil vadi caddesinde 10 ev su ihtiyacı var bu giderilemiyor.



GündoÄŸdu DoÄŸu park projesi ile görünüm kazandırılmaya çalışılıyor ama arka caddede 500 metrelik iÅŸ yerlerinin olduÄŸu kısımda vatandaÅŸ yaÄŸmurlu havalarda gezemiyor yaÄŸmur yol boyu kendi yolunu bularak dereye gidiyor.Cadde sular içinde yüzüyor.YaÄŸmur rögarı yok.



Yeşilden Maviden grur duyar RİZEM.Yeşilinde sıkıntı yok ama Mavisi nerde.Şehrimizde Denizden faydalanan var mı?



Kaç kilometre sahilimiz var ama denize girmektense havuzlar tercih ediliyor.



Bölgemizde yaÅŸayan siyasilerimiz var.Brokratlarımız var.Bunlar GündoÄŸdu içinde yaşıyorlar.Seçim zamanında eksikler söyleniyor  ve görüyorlar.Acaba gözleri kapalımı veya gece mi geçiyorlar buralardan.



2023 vizyonu Rize’de yok.



Ben bunları yazdığım için Muhalif te olabilirim.DoÄŸrunun hiçbir yerde yeri yoktur.



Ama ÅŸunu yöneticiler unutmasın.Yüce Allah ; Bir vatandaşın ayağı çukura girip ıslanmışsa ben bunun sorumlusuna sorarım.Herkes mahÅŸerde hakkını alacak.Åžehirde kendilerine ÅŸehrül emin diniliyorsa Vekilinden Belediye baÅŸkanına ,Dile getirmeyen Muhtarından Siyasl il yöneticilerine herkes yapılacaklardan sorumludur.



GeleceÄŸimiz yarınlarımız sorumluluÄŸunu bilen liyakat sahibi vatanına milletine bayrağına dinine baÄŸlı yöneticiler ile yaÅŸamayı Yüce Mevlam Ülkemize nasip etsin.



Cemalettin SAK

Etiketler: gündoğdu
Bu yazi toplam 2199 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler