Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ä°lk soru tabii ki KCK nedir?

CEMALETTÄ°N SAK
Rivayet muhtelif. En iyisi KCK Sözleşmesi’nden birkaç madde okumak:
06.10.2011 / 00:00


Madde 2- Koma Ciwaken Kürdistan (Kürdistan Topluluklar BirliÄŸi)  demokratik, toplumcu-konfederal bir sistemdir. Devlet olmayan örgütlenmiÅŸ, demokratik, siyasal ve toplumsal bir organizasyondur.





Madde 3
- Amblemi, yirmi bir ışından oluÅŸan sarı güneÅŸ içinde kırmızı yıldızdır. Bayrağı, yeÅŸil zemin üzerinde, içinde kırmızı yıldızın yer aldığı yirmi bir ışınlı sarı güneÅŸten oluÅŸur. Ebadı ayrı bir yönetmelik ile belirlenir.





Madde 15
- Yüksek Adalet Divanı: Kongra Gel tarafından KCK yurttaÅŸları arasından seçilen yedi asil, dört yedek üyeden oluÅŸur. KCK sözleÅŸmesinin yargı alanında uygulanmasını saÄŸlamak, sözleÅŸmeye aykırılık durumlarını gidermekle görevlidir. KCK yargı sistemindeki tüm mahkemelerin en üst temyiz merciidir.



GöründüÄŸü gibi KCK boyu yönetmelikle belirlenen bayrağı, Yargıtay’ı olan epeyce Türkiye Cumhuriyeti’ne benzeyen bir çeÅŸit devlet modelidir. KCK SözleÅŸmesi de bu devletimsi yapının anayasasıdır.





Soru 2: KCK ne zaman ve niye kuruldu?



Savcılık iddianamesine göre 17 Mayıs 2005’te. PKK’nın KCK adlı bir yapıya dönüÅŸtürülmesi 2005 yıllarında Öcalan’ın, Murray Bookchin okumaları sonucu geliÅŸtirdiÄŸi devlet üstü konfederal model fikrinden ortaya çıkıyor. KCK Yürütme Konseyi’nin başında Murat Karayılan var. Aslında Öcalan’ın kafasındaki devletin baÅŸkanı Karayılan. Fakat Türkiye’de savcıların soruÅŸturduÄŸu KCK Türkiye Meclisi, yani KCK devletinin Türkiye ÅŸubesi.





Soru 3: Peki PKK, BDP gibi yapılar varken neden KCK Türkiye Meclisi diye baÅŸka bir yapıya ihtiyaç duyuldu?



Buna verilen birkaç cevap var. Ä°lk cevap silahlı daÄŸ kadrolarının ovadaki kadrolara olan güvensizlikleri yüzünden onları denetleyen bir ara yapı kurmak istemeleri.

Etiketler: kck
Bu yazi toplam 3784 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler