Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

SUSMANIN ZARARLARI

CEMALETTÄ°N SAK
Doğru olmak bir kayıpsa Kaybetmeye devam..
27.01.2020 / 00:00


Farkında olmadan etrafımızda olan her hangi bir olayda” bana bir ÅŸey olmasın, ben kötü olmayayım “diye bir yaklaşım sergilemek moda oldu.Oysa ki Allah cc. Hûd Suresi - 112 . Ayet  Senin yanında hak yola dönenlerle birlikte, sana buyurulduÄŸu gibi dosdoÄŸru ol! Siz de azıp sapmayın. Allah, yaptıklarınızı çok iyi görmektedir  emretmektedir.Olaylarda tarafsız olmak veya ses çıkarmamak Müslümanlığının bilmediÄŸinden kaynaklandığını görmekteyiz.



Bir baÅŸka vaka ise yönetici konumunda olanları ilgilendirmektedir..Kendimizi de deÄŸerlendirelim bu arada.



Bu yönetici Muhtar olur BaÅŸbakan olur müdür olur Anne veya Baba olur.Kendisinden bir ÅŸeyler istendiÄŸinde kıvırmadan 112. Ayet aklına gelmeli ve cevabı ona göre vermeli isteninlen olur veya olmaz diye.Buna karşısında ki insanda anlamalı.Bizden isteniyor mesela Özel sahıs yolu var yolun betonlanmasını rica ediyorlar.Biz olmaz diyoruz neden çünkü imkanlar kısıtlı ve özel sahıs yolu diye yapamıyoruz diyoruz.Biz doÄŸrusunu söylüyoruz ama isteyen vay efendim nasıl olur, yüzü asılır,tiriplere girer kendince bir ÅŸeyler yapmaya çalışır,nefret eder.Sizce bu yaklaşım doÄŸrumu.Güzelce anlatıldı.Olumlu veya olumsuz cevap verildi.



Yoksa ÅŸöylemi yapsaydık; Evet ileriki günlerde bakarız ,dur yetkililerle bi görüÅŸeyim zaman kazanmak için bir daha ki ay öbür ay..Sallasak, sürekli yalan söyleyerek gönlünü etsek daha mı iyi olur?



Allahın 112. Ayetini unutmayalım.Her ne iş yapıyorsak Dos doğru olalım.Yalandan dolandan uzak duralım.



ArkadaÅŸlarımıza dost ve komÅŸularımıza yalan konuÅŸmayalım”DoÄŸru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” atasözünü düzeltelim ve “DoÄŸru söyleyeni herkes daha sever” ÅŸekline çevirelim.



Bende bir yöneticiyim.Elimden geldiÄŸi kadar net ve anlaşılır cevaplar veriyorum.Taraf olmamaya çalışıyor kimseyi kayırmıyor elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Net verdiÄŸim cevaplarım, komÅŸularımı veya istek sahiplerini yapabilecek hizmetlerin dışındakiler pek memnun etmiyor farkındayım.Bu sebeple kalpler kırılıyor onunda farkındayım.Gönül her iÅŸe el atmayı baÅŸarmayı ister ama hizmetler koÅŸullar sınırlı.



Bu sebepten yalansız Dosdoğru yaşamayı mevlam bizlere nasip eder inşallah.

Etiketler: yalan doÄŸruluk
Bu yazi toplam 1059 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler