Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ÃœLKEMÄ°ZE NEFES ALDIRACAK ZAMLAR

CEMALETTÄ°N SAK
ÇÖZÜM ZAM MI?ÜRETİM Mİ?
24.09.2012 / 00:00


-----Ülkemizde son zamanlarda akaryakıt baÅŸta olmaz üzere yapılan zamlar belimizi bükeceÄŸe benzer



Açıkları kapamak için kolay yoldan nasıl olsa bu toplumun sırtı kaldırır dercesine zam yapmak vatandaşı dahada kemer sıkacaÄŸa benzer.BaÅŸbakanımız, devletin ticaretle ne iÅŸi olur kelimesi burada haksız olduÄŸuna iÅŸaret deÄŸilmidir?Kurumları özelleÅŸtirirken kapatılan bacaların eksikliÄŸi ÅŸimdi meydana çıkıyor.Kurumlar zarar edebilir , kötü amaçlı kullanılabilir ama kapamak, özelleÅŸtirmek çözüm deÄŸil, üretimi tüketime çevirmek olur.



Onbir yıldır iktidarda olan  ak parti; ekonomimiz çok iyi, IMF borç verecek kadar iyiyse ,%10 gibi büyük zamlar neden yapılıyor. Akaryakıta zam geldimi otomatik herÅŸeyin artması demek.Neden üretime geçilmiyor,DoÄŸal kaynaklardan yararlanılmıyorYabancı burnumuzun dibinden çayelinden madeni alıp iÅŸlieyip bize geri satıyor.Teknoloji ilerlediÄŸi halde bizler neden faydalanamıyor kafası çalışan insanlarımız varken bu insanlar neden deÄŸerlendirilmiyor.



    Zam belki o anlık giderleri karşılayacak ama sonrası bu delik büyümeyecek mi?Kaçakçılık artacak teÅŸvik ve piyasa kendiliÄŸinden oluÅŸmakta.Bir sigara TÜRKÄ°YE'de 6.50 TL iken gürcistanda 2.10 tl alköl desen aynı,akaryakıt desen aynı.Areadaki fark yüksek ve bunları yapan kesinlikle çıkacaktır.



  Özelsektörün çay ödemesine karışmayan baÅŸbakanımız bari kaçak çaylara karışsa da üretici olan vatandaşımız darbe yemese olmaz mı?Açıklanan fiyatın yarısına çay alımı yapan özel sektör hertaraftan darbe yiyor.YasalaÅŸması gereken kesin çözümler üzerinde çalışma yapılması gerekiyor.Taban fiyatın altında yaÅŸçay alınmayacak diye tasarı uygulamaya girse üretici rahat edecek.Çaykur fabrikalarda kapasite artırımına gitti.Ama vatandaÅŸ yine 10 kg kontejanla çayını sattı.Farkı hissetmedi.



   BeÄŸenmediÄŸimiz gürcistan çok kısa zamanda kendini geliÅŸtirecek ve korkarım bizi sollayacak....

Etiketler:
Bu yazi toplam 3455 defa okundu
YORUMLAR
aysun kopuz: 
"tebrikler"
Kardeş, yazına yorum yapan herkes "sen akp ye çalışıyordun, şimdi neden eleştiriyorsun" diyor. oysa ki; doğru bulduklarımızın yanında ne kadar duruyorsak, yanlış bulduklarımızın karşısında da o kadar durmamız gerekiyor. sen bunu yapıyorsun, tebrikler.
06.10.2012 / 14:11
cevat ÅŸen: 
"Helal diyeyim"
Cemalettin kardeşin alnından öperim seni.ama birazda vatandaşa yüklen.Gündoğdulu ya yüklen.Orada iken duyduğum ama resmedemediğim bir olay var.marketlerin yaş çay alması gibi.Bizim millete her şey müstehak.Çayınıda satamasın parasınıda alamasın.ama yinede ooo akp ye toz atmak yasak desin..yazacak çok şey var ama vaktim yok.selametle kal..hep yazılarını okuyacam artık.
25.09.2012 / 09:49
özgün alsancak: 
"Çok taşlama sanada gelir."
Devrem; hakikaten düşüncelerin sivri.Direkt olarak yazıyorsun.Az daha ılımlı bakarsan daha net görürsün.Sen başından beri ak partide hizmettesin.Ne olduki karşına aldın.O kadar çok mu bıktırdılar seni dostum
25.09.2012 / 08:31
ender uçyıldız: 
"helal"
Tertip uç kısımlara çok dokunuyorsun.Ama helal sana senin gibi bir akp^li bunları yazacak inanmıyorum.Seninn gibi kaldımı acaba?
25.09.2012 / 08:26
mustafa turan: 
"sizin eseriniz"
Yeğen sen başından beri ak partiye çalışmadın mı neden isyanlardasın.Ama seni tebrik ediyorum ki doğrulardan bahsediyorsun.Bazıları gibi yanlışada doğru demiyorsun.
25.09.2012 / 08:23
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler