Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Herkes Kendi İşine Baksın

CEMALETTÄ°N SAK
Değişen dünyada değişmeyen Türkiye insanı
26.10.2014 / 00:00


Aylardan beri konuÅŸtuklarımıza bir bakalım.Barış süreci,Suriye ,Kobani...



Düz mantıkla bakıyoruz yaÅŸadıklarımıza.Hiçbirimiz kitap okumuyor,belli gazete baÅŸlıkları okuyor,intarnet haber sitelerinin baÅŸlıklarını okuyup yorumlarda bulunuyoruz.Biz toplum olarak bu kadar okul yapılmasına raÄŸmen bir adım atamıyoruz.



Çocuklarımıza aman biz okumadık siz okuyun derken ne okuyacağımızı söyleyemiyoruz.Evimizde çocuklarımız ders çalışırken anne ve baba televizyon karşısında veya kavga ediyor.Bu çocuk bu piskoloji ile vatana hayırlı bir evlat yetiÅŸmesini bekliyoruz.



Bu yazdıklarıma bir çok örnekte katabiliriz ama bunları hemen hemen her evde yaÅŸanıyor ve konuÅŸuluyor.Biz SADECE konuÅŸmaktan öteye gidemiyoruz.Ä°ÅŸimiz muhalefet ,çok bilmiÅŸlik ötesi yok.Bir örnek vermek istiyorum..



  ''Bozkale mahallesinde dükkan tamiratı yapıyorum.Orada bir amca gelip UÅŸaklar yaptığınız bu direkler bu yükü kaldırmaz kalın yapın diyor ve gidiyor.Bir yıl sonra aynı dükkana tekrar tamirat yapıyoruz.Aynı amca geldi.Yahu size birÅŸey diyeyim mi? Bu koyduÄŸunuz direkler çok kalın deÄŸil mi?Diyor''.



Ä°ÅŸte bizim insanımız.Yapılana bir teÅŸekkür edemeyecek kadar kaba,yapana destek yerine köstek olacak kadar cahil.Hiç kimse kusura bakmasın hep öyleyiz.



Åžimdi ; ülkemiz on seneden beri hakikaten çığır açacak ÅŸekilde büyüme yaptı.Ben bir esnaf olarak söylüyorum bunu.GeçmiÅŸe bakınca BaÅŸbakanın ayağına bir yazar kasa atmakla Türkiye tepe taklak giderken ÅŸimdi Dünyaya meydan okuyacak ÅŸekilde hamleler yapıyor.inadına kimse muhalefet etmesin.



Ak parti döneminde yapılanları kimse görmemezlikten gelemez.Eksikleri yokmu tabiki var.Biz ne zaman akıllanırsak o zaman ülkemizin durumu daha iyi olacak kanaatindeyim.



Bizler tv karşısında çay içerken iktidarın dış politikasını çekiÅŸtiremeyiz,Askerin veya polisin müdahalesini konuÅŸamayız.Herkes kendi iÅŸini yapacak.Düzgün toplumda herÅŸey bireysel olarak kendinden baÅŸlar.Sen kendini ne kadar düzeltirsen toplum otomatik düzelecektir.



Bir örnek daha vermek istiyorum.Ben Köyümün yani TaÅŸlık köyünün muhtarlığını da yapmaktayım.Ä°nanın öyle durumnlar ile karşılaşıyorum ki rüyamda görsem inanmazdım.Elektrik kurumundan gelen ekiple odun direklerin çürüklerini deÄŸiÅŸiyoruz.Bir amca yanımızdan geçerken ''Bu direkler alçak oldu''dedi ve gitti.ArkadaÅŸlar ile biraz geri gelip bir baktık gerçekten öylemi diye.Ama insanımız bilmiÅŸlik yapacak ya .Direklerin boyu standat eskisi neyse aynı boyda yerine koyduk..



Dünya dönüyor zaman su gibi ilerliyor.BaÅŸbakanı pijama ile karşılayanlar ,iktidarı yatırıp kaldıranlar,hortumlayanlar,iç içe devlet kurup paylaÅŸanlar dan bu durumlara geldik.Yatıp kalkıp çook ÅŸükür etmemiz lazım.



Yarınlar inÅŸallah daha güzel olacak...



Selam ,dua ile..

Etiketler: insan cehalet
Bu yazi toplam 3592 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler