Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Cadde, Sokak ve Yeşil Alanlarda Kurban Kesimi Yasaklandı

Rize'de Cadde, Sokak ve Yeşil Alanlarda Kurban Kesimi Yasaklandı
Rize Belediyesi, Kurban Bayramı önlemleri kapsamında şehir merkezi içerisindeki cadde, sokak ve yeşil alanlarda kurban kesilmesine müsaade edilmeyeceğini ve açık alanda kıyma çekme işlemi için tezgahlara izin verilmeyeceğini bildirdi.
06.07.2022 / 13:18


Rize Belediyesi, yaklaÅŸan Kurban Bayramı dolayısıyla kentte oluÅŸması muhtemel çevre kirliliÄŸinin önüne geçmek ve kurban kesecek olan vatandaÅŸların hijyen kurallarına uygun bir bayram geçirmesini saÄŸlamak adına bir takım önlemler alındığını bildirdi. Önlemler kapsamında ÅŸehir merkezi içerisi cadde, sokak ve yeÅŸil alanlarda kurban kesilmesine müsaade edilmeyeceÄŸi ve açık alanda bazı kiÅŸilerce kıyma çekme iÅŸlemi için kurulan tezgahlara da müsaade edilmeyeceÄŸi kaydedildi.



Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, geçmiÅŸ bayramlarda kentte hoÅŸ olmayan görüntülerin oluÅŸtuÄŸu, hoÅŸ olmayan bu görüntülerin bu bayramda da yaÅŸanmaması için çalışmalar yürütüldüÄŸü ifade edildi.



Açıklamada, vatandaÅŸların bilgilendirilmesi amacıyla kentin farklı noktalarında uyarıcı yazıların yer aldığı pankartlar asıldığı belirtilerek, ÅŸehir merkezi dışında kalan ve kurban kesilebilecek üst mahallelere Kurban Atık kovaları yerleÅŸtirilerek hayvan atıklarının çevreye atılmasının önlenmesinin hedeflendiÄŸi kaydedildi.



Çalışmalar kapsamında özel olarak hazırlanan ve içerisinde naylon poÅŸet ve broÅŸürlerin yer aldığı el çantalarının ekipler tarafından evlere dağıtılarak vatandaÅŸların kullanımına sunulacağı ifade edilen açıklamada, “GeçmiÅŸ bayramlarda yaÅŸanan ve hiç hoÅŸ olmayan görüntülerin bu bayramda tekrar yaÅŸanmaması için çalışmalar yürüten Rize Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaÅŸlarımızın özellikle ÅŸehir merkezi içerisi cadde, sokak ve yeÅŸil alanlarda kurban kesmesine müsaade etmeyecek. Merkezde yaÅŸayan ve kesmeye müsait alanı bulunmayan vatandaÅŸlar ise Rize Belediyesi’nin Çiftekavak mahallesinde bulunan katlı hayvan pazarı içerisinde yer alan kurban kesim alanını sıra sistemiyle kullanabilecekler.” denildi.



MESLEK GRUBU HARÄ°Ç KİŞİLERÄ°N KIYMA ÇEKMESÄ°NE MÜSADE EDÄ°LMEYECEK



Açıklamada, ayrıca ÅŸunlar kaydedildi: “Alınan kararlar doÄŸrultusunda hareket eden Rize Belediyesi, bayram boyunca açık alanda bazı kiÅŸilerce kıyma çekme iÅŸlemi için kurulan tezgahlara müsaade etmeyecek. Zabıta ekiplerinin denetiminde meslek grubu hariç söz konusu kiÅŸilere rastlanması durumunda cezai iÅŸlem uygulanarak tezgahına el konulacak. Kıyma ihtiyacını vatandaÅŸlarımız sadece ilgili kasaplara ve marketlerimizin kapalı alanlarında oluÅŸturulacak olan alanlarda yapabilecekler.”



yaklasan-kurban-bayrami-oncesi-rize-belediyesinden-onlemler-5.jpg






Etiketler: kurban bayramı
Bu haber toplam 339 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler