Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize Gündoğdunun Pisa Kuleleri Yıkılmaya Başlandı

Rize Gündoğdunun Pisa Kuleleri Yıkılmaya Başlandı
Rize'de yan yattıkları için "Rize'nin Pisa Kuleleri" olarak anılan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlandı.
08.01.2021 / 18:33


Rize'de merkeze baÄŸlı TaÅŸlıdere Mahallesi'nde zeminindeki kayma nedeniyle yan yatmaya baÅŸladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduÄŸu yapılar, Kentsel DönüÅŸüm Projesi kapsamında yıkılıyor.



Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ile Rize Belediyesi iÅŸ birliÄŸiyle yaklaşık iki yıldır devam eden kentsel dönüÅŸüm çalışmaları sonucunda 3 bin 88 metrekarelik alandaki 12 bina, 142 daire ve 24 iÅŸ yerinin yıkımına karar verildi.



VatandaÅŸların ev ve iÅŸ yerlerindeki eÅŸyayı boÅŸaltmaları ve çevrede güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından yıkım iÅŸlemlerine özel firmaya ait iÅŸ makineleriyle baÅŸlandı. Yıkım iÅŸlemlerinin 10 günde tamamlanması planlanıyor.



Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürü Ali Serkan SavaÅŸ, 25 yıl önce inÅŸa edilen ve zeminindeki kayma nedeniyle yan yatmaya baÅŸlayan Huzur Kent Sitesi'nin vatandaÅŸlar tarafından "Pisa Kuleleri" diye adlandırıldığını söyledi.



Çalışmalar neticesinde 169 hak sahibinin bulunduÄŸu alandaki konut ve iÅŸ yerlerinin tahliye edildiÄŸini belirten SavaÅŸ, "VatandaÅŸlarımız 18 ay boyunca kira yardımı alacak. Bu süre içinde belirlediÄŸimiz projeleri tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceÄŸiz." dedi.



Rize’nin Pisa Kuleleri Yıkılmaya Başlandı galerisi resim 1



SavaÅŸ, gelecek haftadan itibaren ÅŸehir merkezinde bulunan Deniz ve Müftülük sitelerinde de yıkıma baÅŸlanacağını sözlerine ekledi






Etiketler: pisa kuleleri
Bu haber toplam 866 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler