Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Yaylada Yanan Evlerin Sayısı 10’a Yükseldi

Rize'de Yaylada Yanan Evlerin Sayısı 10’a Yükseldi
Rize'nin İkizdere ilçesinde çıkan yangında yanan ev sayısı 10'a yükseldi.
15.12.2020 / 08:06


Yangın, ilçeye baÄŸlı Gölyayla köyü, Kabahor Yaylası'nda sabah saatlerinde baÅŸladı. AhÅŸap yerleÅŸim olması nedeniyle hızla yayılan yangının önüne geçmek isteyen Ä°kizdere Belediyesi, Kalkandere Belediyesi, Ä°yidere Belediyesi, Derepazarı Belediyesi ve Rize Belediyesi itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürüyor.



Yangının 10. eve de sıçradığını dile getiren Ä°kizdere Belediye BaÅŸkanı Hakan Karagöz Ä°HA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yangın rüzgarın da etkisi ile yayılıyor. Tek korkumuz çayıra, buradan da ormanlık alanlara sıçraması. AhÅŸap evler tamamen kullanılmaz hale geldi. Åžimdi yangının çevresinde betonarme evler var. Rüzgar da ÅŸiddetini azaltmış durumda. Ä°nÅŸallah kendi ekiplerimiz ve çevre ilçelerden gelen ekiplerimizle birlikte yangının önüne geçeceÄŸiz. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" ifadelerini kullandı.Alınan bilgiye göre, Gölyayla köyündeki evinden saat 10.00 civarı ayrılan Mehmet KeçoÄŸlu, kent merkezine gitti.



KeçoÄŸlu ayrıldıktan bir süre sonra evde, yanmakta olan sobadan kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı.



Rüzgarın etkisiyle büyüyerek çevredeki evlere sıçrayan ve 9 evin zarar gördüÄŸü yangına, AFAD Ä°l MüdürlüÄŸü koordinesinde Rize'nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Jandarma, polis ve saÄŸlık ekipleri de bölgede bulunuyor.



Ölen ve yaralananın olmadığı yangının kontrol altına alınmasına çalışılıyor.



Ä°kizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, AA muhabirine, yangının, bir vatandaşın sabah evini kapatıp gitmesinden sonra tam sönmeyen sobadan çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.



Ekiplere yapılan ihbar üzerine olay yerine geldiklerini belirten Kaymakçı, "Ä°lk baÅŸta yangın, rüzgarın da etkisiyle 3-4 eve sirayet ettikten sonra ÅŸu anda yaklaşık 8 evimize sirayet etmiÅŸ durumda. Tabii bunda rüzgarın etkisi çok büyük." dedi.



Kaymakçı, il geneli ve yakın çevre illerden ekiplerin devreye sokulduÄŸunu ifade ederek, ÅŸunları kaydetti: "Ä°l AFAD MüdürlüÄŸümüz koordinesinde bu iÅŸleri yürütmekteyiz. Can kaybı yok, Allah'a ÅŸükürler olsun. AFAD MüdürlüÄŸümüz olay yerine geldi. Hasar tespit çalışmalarını hemen yapacaklar. VatandaÅŸlarımızın buradaki maÄŸduriyetini gidermek için devletimizin tüm birimleri hep beraber çalışmaktadır."



Gölyayla Köyü Muhtarı Dursun Ali Kan ise köy sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine geldiklerini, itfaiyeyi, jandarmayı aradıklarını aktararak, "SaÄŸolsun Sayın Kaymakamımız elinden gelen her türlü imkanı saÄŸladı bize, belediye baÅŸkanımız, herkes. Ama görüyorsunuz rüzgarın etkisiyle müdahale fazla edilemiyor. Allah'a çok ÅŸükür ki can kaybımız yok. Cenab-ı Allah kurtardı bizi. Åžu anda dokuzuncu ev yanıyor." diye konuÅŸtu.



Yangının çıktığı evin sahibi Mehmet KeçoÄŸlu'nun oÄŸlu Mustafa KeçoÄŸlu, babasının hafta sonu köy evinde kaldığını belirterek, "Sabah evi kapatıp çıkmış. Baca kurum baÄŸladığı için bacadan yangın çıkmış, sonra komÅŸu ve akrabalarımızı evlerine sıçradı. Tek tesellimiz can kaybı olmaması, annem babam da içeride olabilirdi." dedi.



Yangının hala devam ettiÄŸini kaydeden KeçoÄŸlu, baÅŸka evlere sıçramaması temennisinde bulundu.






Etiketler: yangın ikizdere
Bu haber toplam 841 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler