Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize’de Esnaf ve Belediye Buluşması Yapıldı

Rize’de Esnaf ve Belediye Buluşması Yapıldı
RİZE Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) tarafından organize edilen ‘Esnaf ve Belediye Buluşması’ etkinliğinde, şehrin ve esnafın beklentileri konuşuldu.
06.09.2019 / 16:55


Rize Ticaret odası toplantı salonunda yapılan buluÅŸma etkinliÄŸine Rize Belediye BaÅŸkanı Rahmi Metin,BaÅŸkan yardımcısı kemalGenç, RESOB BaÅŸkanı Güven Aksoy, birlik yönetim kurulu üyeleri, birliÄŸe baÄŸlı oda baÅŸkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.



‘ALINACAK KARARLAR KENTÄ°MÄ°ZÄ°N FAYDASINA OLACAKTIR’



Açılışta bir konuÅŸma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar BirliÄŸi BaÅŸkanı Güven Aksoy, Rize Belediyesi ile her zaman omuz omuza çalıştıklarını belirterek: “Biz de bu ile de yaÅŸayan çalışan esnaflarız. Belediyemizde bu ilimize hizmet ediyor. GeçmiÅŸte bu günde zaman zaman hizmet noktasında aksamalar olmuÅŸtur. Amacımız bu aksaklıkları bir araya gelerek saÄŸlıklı çözüm önerileri üretilmesidir. Bu gün burada il merkezinde ki oda baÅŸkanı ve yönetici arkadaÅŸlarımla bir arada Rize Belediye BaÅŸkanı Rahmi Metin ve yetkililerle bir aradayız. Neler yapabiliriz de kentimize faydalı oluruz diye konuÅŸuyoruz. Eminim ki burada alınacak kararlar kentimizin faydasına olacaktır. Birebir sıkıntılarımızı baÅŸkanımıza ve yetkililere ilettik. Bu toplantıların belirli aralıklarla yapılmasını saÄŸlayacağız” dedi.



‘YENÄ° Ä°ÅžÇÄ° KESÄ°NLÄ°KLE ALMAYACAÄžIZ’



Rahmi Metin ise Rize Belediyesinde 5. ayını doldurduÄŸunu söyleyerek: “Belediyede göreve baÅŸladıklarında mevcut belediyede çalışan iÅŸçi sayısının niteliÄŸi ve fazlalığı anlamında bir yoÄŸunluÄŸu gördük. Ne kadar personel yükün varsa o kadar giderin var. Ama biz bu personeli nitelikli halde çalıştırmanın gayreti içindeyiz. Yeni iÅŸçi kesinlikle almayacağız. DiÄŸer taraftansa emekli olanlar olacak. Kamu kurumlardın da personel yükü % 30 olarak öngörülürken bizde bu rakam %60’larda.



Belli konularda da tasarrufa gidiyoruz önlemler alıyoruz. 180-200 bin liralık bir elektrik giderimiz vardı. Bunu 100 bin 80 bine kadar düÅŸürdük. Nasıl yaptık Andon’da ortak olduÄŸumuz HES’ten karşılıklı anlaÅŸarak kullandığımız elektrik maliyetini düÅŸürdük. Ayrıca Su depolarımızdan  HES çalışmaları düÅŸünüyoruz” ifadelerine yer verdi.



‘TEMÄ°ZLÄ°K, KALDIRIM Ä°ÅžGALÄ° GÄ°BÄ° ÇALIÅžMALARIMIZ SÜRÜYOR’



 Rize çok yağışlı ve engebeli bir araziye sahip olduÄŸunu belirten BaÅŸkan Metin ÅŸu ifadelere yer verdi: “Ä°l merkezimizi geçerek ulaÅŸan dereler var. Bunların alt yapıları ne yazık ki yıllar önce yapılmış. Ve farklı farklı borular kullanılmış. Åžimdi yaÅŸanan yaÄŸmurlarda tıkanan erler oluyor. Biz bunları tespit ettik onlarla ilgili çalışmaları baÅŸlattık.



Karayolları ile ilgili çeÅŸitli çalışmalarımız var. Pehlivantaşı, Salarha Tüneli, Güney Çevre Yolu gibi yolların bitmesi iyileÅŸtirmesi için Karayollarına destek saÄŸlıyoruz. Kanalizasyonlarla ilgili sorunlar var o konuda da çalışıyoruz. Su konusunda da boruların deÄŸiÅŸimi için bir çalışma baÅŸlattık.



Sahilimizle ilgili ciddi proje ve çalışmalarımız var. Bu konuda da önümüzdeki günlerde çalışmalar baÅŸlayacak. Rize esnafı ile ilgili ise temizlik, kaldırım iÅŸgali gibi çalışmalarımız sürüyor. Daha yaÅŸanabilir daha temiz bir alan saÄŸlamanın gayretindeyiz. Bu hep beraber olacak. Hep birlikte ilimizi temiz tutacağız, hep birlikte fikirlerimizle ilimize hizmet edeceÄŸiz.”



Sahilde sıfır denizprojemizvar.VatandaÅŸ denize sıfırnoktasından yürüyebilecek.Sahil dolgu alanında projelerimiz var...












Bu haber toplam 1667 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler