Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yeşilay Rize'den Ortaokul Öğrencilerine Bağımlılık Dersi

Yeşilay Rize'den Ortaokul Öğrencilerine Bağımlılık Dersi
Yeşilay Derneği Rize Şubesi, Yeşilay Haftası dolayısıyla çocuk etkinlikleri kapsamında okullarda seminer vererek stant açtı.
06.03.2018 / 09:55


Rize Mahmut Celalettin Ökten Ä°mam Hatip Ortaokulu'nda "Bağımlılıkla Mücadele'de Temel Teknikler" konulu seminere konuÅŸmacı olarak YeÅŸilay Rize Åžube BaÅŸkan Yardımcısı ve Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt katıldı.



Türüt, okulun konferans salonunda öÄŸrencilere bağımlılıktan kurtulmanın yolları ve bağımlılığın önlenmesi konusunda bilgiler verdi.



Dünyada özellikle sigara kullanma yaşının 12'lerin altına indiÄŸine dikkat çerken Türüt, "Sigara üreticilerinin en büyük hedefi okul gençliÄŸi. Bu nedenle okulda önleyici tedbirler ve destek son derece önemli. ÖÄŸrenciler bu tür ortamlardan uzak tutulmalı. ÖÄŸretmenler ise öÄŸrencileri için doÄŸru model olmalı." diye konuÅŸtu.



rizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(2).jpg



ÖÄŸrencilere tavsiyelerde bulunan Türüt, "Sizin en büyük düÅŸmanınız 'Bir kereden bir ÅŸey olmaz' diyerek size kötü alışkanlıklara çağıran kiÅŸidir. Bu tür tekliflere 'Hayır' diyerek oradan uzaklaÅŸmayı ihmal etmeyin. DoÄŸru arkadaÅŸ çevreleri ile doÄŸru iÅŸlerde buluÅŸun. Sizin geleceÄŸiniz bu ülkenin geleceÄŸidir." ÅŸeklinde tavsiyelerde bulundu.



Türüt, çağın hastalığı olan teknoloji bağımlılığına da dikkat çekerek, "Teknolojiyi ihtiyacınız kadar kullanın. Siz onu yönetin onun sizi yönetmesine izin vermeyin. Hayatta her zaman ihtiyaçtan fazlası zarardır. Bu bilinçle hareket edin. " ÅŸeklinde konuÅŸtu.



KonuÅŸmaların ardından YeÅŸilay DerneÄŸi Ä°l Åžubesi, okul içerisinde stant açtı. Açılan standı ziyaret eden çocuklara YeÅŸilay'ın çeÅŸitli hediyeleri ve broÅŸür verildi.



rizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(3).jpgrizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(4).jpgrizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(1).jpg







Etiketler: yeÅŸilay rize
Bu haber toplam 1604 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler