Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de İŞKUR'dan 290 Kişiye İş İmkanı

Rize'de İŞKUR'dan 290 Kişiye İş İmkanı
Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere, 290 kişinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda işe alınacağını açıkladı.
14.12.2016 / 14:27


Rize Çalışma ve Ä°ÅŸ Kurumu Ä°l Müdürü Hasan Kiraz, "Toplum Yararına Programlar"da çalıştırılmak üzere alınacak kiÅŸilerin baÅŸvurularının 12 Aralık itibariyle baÅŸladığını ifade ederek, son baÅŸvuru tarihinin 21 Aralık olduÄŸunu kaydetti.



Ä°l genelinde Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü bünyesinde TYP kapsamında toplam 290 kiÅŸinin okullarda çalıştırılmak üzere alınacağını belirten Kiraz, %80 kura, %20 liste yöntemiyle seçilecek katılımcılar için kura çekiminin 26 Aralık’ta Ä°smail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleÅŸeceÄŸini, iÅŸe baÅŸlangıç tarihinin 29 Aralık 2016, bitiÅŸ tarihinin ise 15 Haziran 2017 olduÄŸunu ifade etti.







Kuruma baÅŸvuruda bulunacak kiÅŸilerden 18 yaşını tamamlamış ve kuruma kayıtlı iÅŸsiz olmak, emekli, dul, yetim aylığı almamak, öÄŸrenci olmamak (açık lise ve üniversite hariç) ÅŸartları arandığına dikkat çeken Rize Çalışma ve Ä°ÅŸ Kurumu Ä°l Müdürü Kiraz, 13 Mayıs 2013 tarihinden itibaren aynı kurum veya kuruluÅŸla düzenlenen TYP’lerden 18 ay yararlananların aynı kuruma baÅŸvuru yapamayacaklarını farklı kurumların açacağı programlara ise baÅŸvuru yapabileceklerini kaydetti.






Kiraz, baÅŸvuru sırasında 2 liste uygulanacağını, 1. Listede kadınlar,  35 yaÅŸ üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak ÅŸekilde yaralananların yer alacağını, bunların dışında kalanların ise sistem tarafından 2. Listeye dahil edileceklerini ve baÅŸvuruların Rize Ä°ÅŸkur Ä°l MüdürlüÄŸü ile Pazar, Ä°yidere, ArdeÅŸen ve Fındıklı Belediye BaÅŸkanlıklarında ve Çayeli Kaymakamlığında bulunan Ä°ÅžKUR hizmet noktalarına yapılabileceÄŸini kaydetti.





Etiketler: iÅŸ
Bu haber toplam 2132 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler