Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Dünya Kadınlar Gününde Birlik Mesajı Verdiler

Rize'de Dünya Kadınlar Gününde Birlik Mesajı Verdiler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bu yıl Rize'de Rize Valiliği himayelerinde, Rize Belediyesi desteği ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile programlar düzenlendi.
11.03.2016 / 09:01


Rize ValiliÄŸi ve Rize Belediyesi baÅŸta olmak üzere; Halk EÄŸitimi Merkezi, Gönül Elçileri Koordinasyon Birimi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gönül Elçileri DerneÄŸi, MaÄŸdur Aileleri YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi, Ebruli YaÅŸam ve Sanat DerneÄŸi, RÄ°KADER, Kanserle Mücadele ve YaÅŸam DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸi ile organize edilen program kapsamında sinema etkinliÄŸi, ev ziyaretleri ve Kadınlar Günü Özel Programı gerçekleÅŸtirildi.

Program kapsamında ilk olarak Gönül Elçileri Koordinasyon Birimi organizasyonu ve Gönül Elçisi Halit DUMAN'ın desteÄŸi ile kadınlar için sinema etkinliÄŸi düzenlendi.



Sonrasında Rize Kalesi'nde RÄ°KADER organizasyonuyla Rize Öncü Kadınlar Zirve BuluÅŸması gerçekleÅŸtirildi.

Rize Valisi Ersin YAZICI'nın eÅŸi Hanife YAZICI ve sivil toplum kuruluÅŸları temsilcileri ile hayat mücadelesinde karşılaÅŸtıkları zorluklara raÄŸmen güçlü kalmayı baÅŸaran 8 kadın ziyaret edildi.





Rize Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda Kent Konseyi Kadın Meclisi koordinesinde düzenlenen Kadınlar Güzü Özel Programı'nda konuÅŸma yapan Hanife YAZICI ÅŸu ifadelere yer verdi: "Türk kadını tarihimizin en eski dönemlerinden bugüne kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönem fedakârlıkların en güzelini göstermiÅŸtir. Ä°nsanın dünyaya geliÅŸinden ve ilk eÄŸitiminden itibaren kazanımlarında kadının emeÄŸi göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Genel olarak baktığımızda kadınlarımızın daha üretken olduÄŸunu görüyoruz ve bu gerçekten hareketle Rize'mizde kadınlarımızın üretim, sosyal ve kültürel alanda daha aktif olarak yer alması gerektiÄŸi inancıyla bu yönde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Peygamber efendimiz de her zaman için kadının bilgili olması, kadına önem verilmesi ve güzel sözler söylenmesi gerektiÄŸini belirtmektedir. Ömrü hayatı boyunca kadına verdiÄŸi deÄŸeri anlatmış ve bunu çevresine çok güzel yansıtmıştır.





Tarih boyunca Türk kadını hayatın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumlulukları paylaÅŸmış, özellikle KurtuluÅŸ Savaşı'nda, mücadelenin her döneminde bu kutsal savaÅŸa destek vermiÅŸtir. Günümüzde artık Türk kadını toplumsal hayata etkin biçimde katılmaktadır. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde her alanda baÅŸarılı olmuÅŸ kadınlarımız var. Kadınların geldikleri noktadan büyük bir memnuniyet duyuyorum.Kadın demek, aile demek, toplum demektir. Kadın demek huzur demektir, bereket demektir. Kadın demek insan demektir.

Kadın, annedir ve eÅŸtir. Ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düÅŸünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadın bir bireydir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, farkındalık yaratılması için çok önemli bir fırsat oluÅŸturmaktadır. Böylesi anlamlı günlerin kadınların sorunlarını dile getirme, paylaÅŸma ve çözüm üretme konusunda bir fırsat olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Nitekim toplumları, nesilleri meydana getiren, onları doÄŸuran ve büyüten, topluma kazandıran da kadındır.Millet ve aile yapımızın temel taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar selam ve saygılar sunarım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Programda konuÅŸma yapan Rize Belediye BaÅŸkanı ReÅŸat KASAP'ın eÅŸi Menduha KASAP da, Kadınlar Günü'nün tek bir güne sığdırılmaması gerektiÄŸini ve her gün kadına deÄŸer verilmesi, hatırlanılması gerektiÄŸini vurguladı .

Programda Halk EÄŸitimi Merkezi tarafından hazırlanan kadının toplumdaki yerini ifade etmek için, farklı meslek gruplarının tanıtıldığı çocuk gösterisi sahnelendi. RÄ°KADER tarafından hazırlanan Kadınlar Günü konulu sokak röportajı videosu seyredildi. Ä°l Müftü Yardımcısı Hakkı Gür "Ä°slamiyette Kadının Önemi ve Kadın Hakları" konulu sunumunu gerçekleÅŸtirdi. Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Rize Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi'nin gösterisi sahnelendi ve izleyicilere keyifli anlar yaÅŸattı. Program kapanışında Halk EÄŸitimi Merkezi tarafından hazırlanan kokteylde tüm katılımcılar birlik ve beraberlik içerisinde duygu ve düÅŸüncelerini paylaÅŸarak hatıra fotoÄŸrafı çektirdiler.












Bu haber toplam 2420 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler