Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Timya Vadisi Tedirgin Ediyor

Timya Vadisi Tedirgin Ediyor
Rize'de bir grup vatandaş, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan binalarının yerine kendileri için yapılacak konutların inşaatına başlanılmamasına tepki gösterdi.
13.01.2014 / 13:46


   Rize Belediyesi ve TOKÄ° iÅŸbirliÄŸiyle yürütülen Timya Vadisi Kentsel DönüÅŸüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize Ä°nÅŸaat Mühendisleri Odası BaÅŸkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduÄŸu yaklaşık 100 kiÅŸi, vadide sessiz yürüyüÅŸ yaptı.



    YürüyüÅŸün ardından açıklama yapan Yazıcı, kentsel dönüÅŸüm çalışmalarında acele el koyma ve kamulaÅŸtırma yöntemi kullanıldığını savunarak, "Bina yıkımları da aceleyle yapıldı. VatandaÅŸlar güven duygusuyla evlerini boÅŸaltmış. Åžimdi sıkıntı yaşıyor. Kira bedellerinin 18 ay sonra ödenip ödenmeyeceÄŸi belirsizliÄŸi nedeniyle yaÅŸanan sıkıntılar var. Kira artışlarının yapılıp yapılmayacağı belli deÄŸil. Ä°nÅŸaatların bu sürede yetiÅŸme imkanı yok. 18 ay sonra ne olacağını kimse bilmiyor" dedi.



    Timya Vadisi Projesi'nin yapımının durdurulduÄŸunu ifade eden Yazıcı, "Daha önce 21 kat olarak hazırlanan proje, BaÅŸbakan tarafından beÄŸenilmediÄŸi için iptal edilmiÅŸ. Revize çalışması henüz bitirilemedi. Ne zaman yapılacağına dair kesin bilgi yok. Ä°nÅŸaatın baÅŸlama ve bitiÅŸ tarihinin olmaması vatandaÅŸları endiÅŸelendiriyor. Devlete güveniyorlar. Devletin zarar etmesini istemiyorlar ama kendilerinin de bir an önce maÄŸduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar" diye konuÅŸtu.



 Evi yıkılan Remzi Güzel ise kendilerine muhatap bulamadıklarını, belediye yetkililerinin duyarsız kaldığını öne sürerek, ÅŸunları söyledi:



     "Buradaki en büyük maÄŸduriyetimiz anılarımızı yok etmeleridir. Hepimiz burada büyüdük, burası 50 yılı aÅŸkın bir mahalleydi. Kira yardımını ne kadar alacağımız kesin olarak belli deÄŸil. Devletimize olan güvenimizden dolayı evlerimizi sorunsuz boÅŸalttık. Gelinen noktada kendimize bir muhatap bulamıyoruz. Kurulan Timya Vadisi bürosundan herhangi bir vatandaÅŸ gidip bilgi alamıyor. Bir yetkilinin çıkıp bize durumu izah etmesini istiyoruz."



Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.






Bu haber toplam 2294 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler