Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Alican-S 4 Ay Sonra Su Yüzüne Çıkarıldı

Alican-S 4 Ay Sonra Su Yüzüne Çıkarıldı
Rize'nin Çayeli ilçesi limanında yaklaşık 4 ay önce alabora olması sonucu batan kuru yük gemisi su yüzeyine çıkartıldı.
13.05.2013 / 19:00


  Çayeli ilçesinde 19 Ocak 2013 tarihinde Ünye Çimento'ya ait limanda yük dolumu sırasında alabora olan bin 718 grostonluk Alican-S isimli kuru yük gemisi sulara gömülmüÅŸ, geminin içerisindeki bir mürettebat hayatını kaybetmiÅŸti. Gemi 4 ay süren çalışmalar neticesinde geçtiÄŸimiz gün yüzeye çıkartılarak yüzdürüldü.



Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Liman BaÅŸkanı Seyfettin Ceylan, "Gemi yükü tahliye edilmek suretiyle yüzdürülerek çıkarılmıştır. Geminin yüzdürülerek çıkarılması, öngörülen zamandan daha kısa bir sürede gerçekleÅŸtirilmiÅŸ olup Çayeli Liman TrafiÄŸi normal hale gelmiÅŸtir. Alican-S gemisi, önümüzdeki günlerde römorkör yedeÄŸinde Karadeniz Gemi Ä°nÅŸa Sanayi'ne ait Ünye Tersanesi'ne çekilmek üzere hazırlıklara baÅŸlanmıştır" dedi.






Öte yandan 22 Aralık 2012 tarihinde Rize GündoÄŸdu Balıkçı barınağında batan Eska Baba isimli balıkçı teknesinin yüzdürülme çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde baÅŸlanacağı öÄŸrenildi.








Etiketler:
Bu haber toplam 3124 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler