Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Esenler Hamsi ve Horona Doydu!

Esenler Hamsi ve Horona Doydu!
Memleketinden uzakta olan Rizelilerin biraraya getirilmesi ve kaynaştırılmasının amaçlandığı ve Esenler Rizeliler Derneği'nin düzenlediği "Hamsi ve Horon Festivali'nde 15 bin kişiye ekmek arası hamsi dağıtıldı.
09.01.2012 / 08:39


Esenler'de Dörtyol Cumhuriyet Meydanı'nda Esenler Rizeliler DerneÄŸi tarafından 'Geleneksel 3. Hamsi Festivali ve Horon' etkinliÄŸi düzenlendi. Esenler Rizeliler DerneÄŸi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Hamsi ve Horon Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Amaçlarının Esenler'de birlik ve beraberliÄŸi saÄŸlamak olduÄŸunu belirten Esenler Rizeliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Barış Al, "Bizler Rizeliyiz. Ama biz Türkiye'de yaÅŸayan herkesi bir Rizeli kadar seviyoruz. Burada kültürümüzü yaÅŸatmak adına etkinlikler yapıyoruz. Festivale katılan binlerce insan birbirlerini tanımamalarına raÄŸmen horonda el ele tutuÅŸarak oynuyorlar. Buda amacımızın yerine geldiÄŸini gösteriyor" dedi.



Esenler Rizeliler DerneÄŸi tarafından Esenler Cumhuriyet Meydanında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hamsi ve Horan festivalinde binlerce vatandaÅŸ katıldı. Festivale AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Osman AÅŸkın Bak, Esenler Belediye BaÅŸkanı Teyfik Göksu, Esenler Rizeliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Barış Al ve çok sayıda davetli katıldı.



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-2.jpg



5 büyük yemek kazanında ve 15 metre uzunluÄŸundaki mangalda piÅŸirilen hamsiler vatandaÅŸlara ekmek arasında verildi. Hamsinin yanı sıra vatandaÅŸlara soÄŸukta üÅŸümemeleri için çay da ikram edildi. VatandaÅŸlar ekmek arası hamsi alabilmek için soÄŸukta kurulan standların önünde uzun kuyruklar oluÅŸturdu. SoÄŸukta ekmek arası hamsi yiyen vatandaÅŸlar, hamsinin güzel olduÄŸunu söylediler. Erzurumlu olduÄŸunu söyleyen bir vatandaÅŸ da hamsinin caÄŸ kebabının yerini tutamayacağını ifade etti.



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-7.jpg



Festivalde tezgahın başına geçen AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Osman AÅŸkın Bak, Esenler Belediye BaÅŸkanı Teyfik Göksu, Esenler Rizeliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Barış Al hem hamsi piÅŸirdi hem de ekmek arasına koyarak vatandaÅŸa dağıttı. Hamsilerin büyük kazanlarda ve ızgaralarda piÅŸtiÄŸi festivalde vatandaÅŸlar hamsiye doydu. SoÄŸuk havaya aldırış etmeden festivale akın eden kadınlı erkekli binlerce Esenlerli, soÄŸuk havayı horon teperek ısıttı.



GURBETTEKÄ° ÖZLEMÄ°MÄ°Z GÄ°DERMEK Ä°ÇÄ°N BÖYLE BÄ°R ETKÄ°NLÄ°K YAPIYORUZ"



Ä°stanbul Esenler Rizeliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Barış Al, "Esenlerde yaÅŸayan Rizeliler olarak 3. Hamsi ve Horon etkinliÄŸimizi düzenledik. Gurbetteki sıla hasretimizi, özlemimizi gidermek için böyle etkinlikler yapıyoruz. Rizeli hemÅŸerilerimizin birlik ve beraberliÄŸini saÄŸlarken bu etkinliÄŸi Esenler halkı ile birlikte yapıyoruz. Hamsi derken Karadeniz akla gelir. Ä°stanbul'da da mangalda hamsi dediÄŸin zaman akla Esenler Rizeliler DerneÄŸi gelmesinden yanayız. Burada hiç birbirini tanımayan insanlar ele ele tutuÅŸuyor ve horon tepiyorlar. Bu da ülkemizdeki birlik ve beraberliÄŸin bir göstergesidir. Bir yandan karnımızı doyuracağız, bir yandan da eÄŸleneceÄŸiz" dedi.



baris-al.jpg



"ESENLER ÇOK ÖNEMLÄ° BÄ°R KARDEÅžLİĞİ BÜNYESÄ°NDE BARINDIRIYOR"



"Bu festivalin heyecanı farklı" diyen Esenler Belediye BaÅŸkanı Tevfik Göksu, "Esenler bu ülkenin her bir karışında hangi nimet yetiÅŸiyorsa, o nimet ile buluÅŸacak. Esenler çok önemli bir kardeÅŸliÄŸi bünyesinde barındırıyor" dedi.



teyfik-goksu.jpg



Yapılan konuÅŸmaların ardından Karadeniz Halk Ekibi'nin sergilediÄŸi horon oyunununa vatandaÅŸlar büyük ilgi gösterdi.



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-1.jpg



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-3.jpg



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-4.jpg



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-5.jpg



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-6.jpg



esenler-hamsi-ve-horona-doydu-8.jpg







Etiketler: rizeliler esenler
Bu haber toplam 3501 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler