Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Macera Dolu Gece!

Rize'de Macera Dolu Gece!
Rize'de bağını koparıp kaçan boğa 4 mahalleyi ayağa kaldırdıktan sonra 12 uyuşturucu iğne yemesine rağmen 11 saat üzerine yakalandı.
01.11.2011 / 12:32


Rize Merkeze baÄŸlı Pehlivantaşı Mahallesi'nde sahibi tarafından su verilirken bağını koparıp kaçan boÄŸa 12 uyuÅŸturucu iÄŸne yemesine raÄŸmen sakinleÅŸtirilemedi. Azgın boÄŸa 11 saatlik uzun bir kovalamacanın ardından sabahın ilk ışıklarında yakalandı.



Pehlivantaşı Mahallesi'nde Hüseyin Temizkan'a ait boÄŸa Temizkan'ın annesinin boÄŸaya dün akÅŸam 17.00 sıralarında elektrik tesisatı bulunmayan ahırda el feneri yardımıyla su vermek istemesi sırasında el fenerinin ışığından rahatsız olan boÄŸanın bağını koparıp açık halde bulunan pencereden atlayıp karanlıktan da faydalanarak kaçması 4 mahalleyi sokaÄŸa döktü.



İMAMDAN ANONS YARDIM İSTEĞİ



Ormanlık alana kaçan boÄŸayı el fenerleriyle aramaya baÅŸlayan 5 ortaklı boÄŸanın sahiplerine mahallelilerde eÅŸlik edince 50-60 kiÅŸilik bir grup azgın boÄŸayı aramaya baÅŸladı. Ormanlık alanda boÄŸayı arayan grup Boztepe mevkiinden cami imamına gelen telefonda bir vatandaşın imama "Burada kaçan bir boÄŸa var. Anons yapında boÄŸa sahipleri gelip kurbanını yakalasın" sözleri üzerine imamın boÄŸa sahiplerine haber vermesiyle Boztepe mevkiine giden grup ip ve halatlarla boÄŸayı yakalamaya çalıştı.



RÄ°ZE BELEDÄ°YESÄ°'NDEN YARDIM TALEBÄ°



BOÄžAYA 12 UYUÅžTURUCU Ä°ÄžNE



Uzun uÄŸraÅŸlara raÄŸmen boÄŸanın önce Sunduk Mevkiine ardındna Yeni Mahalleye kaçması sonucu boÄŸayı yakalayamacaklarını anlayan boÄŸa sahipleri çareyi Rize Belediyesi'nden yardım istemekte buldu. Rize Belediyesi'nden giden ekibinde arama ve yakalama çalışmalarına katılarak boÄŸayı araçla sıkıştırması sonucu boÄŸa araca saldırdıktan sonra yine kaçmayı baÅŸardı. 12 uyuÅŸturucu iÄŸne atılan boÄŸa yediÄŸi iÄŸnelere raÄŸmen karanlıktanda faydalanarak kaçışını sürdürdü.



17.00'DE BAÅžLAYAN KOVALAMACA 04.00'DA SONA ERDÄ°



BOÄžA SAHÄ°PLERÄ° SATICIDAN YARDIM Ä°STEDÄ°



Gece 03.00'e kadar süren kovalamacanın ardından azgın boÄŸayı yine yakalayamayacaklarını anlayan boÄŸa sahipleri bu kez boÄŸayı satın aldıkları kiÅŸiyi arayarak yardım talebinde bulundu. ortak sahiplerinin gece 03.00'da Rize Kurban pazarına giderek boÄŸayı satın aldıkları kiÅŸiyi olay mahalline getirmelerinin ardından süren kovalamaca boÄŸayı satan kiÅŸinin iÄŸnelerinde etkisiyle halsiz düÅŸen ve uzunca kovalamacanın ardından boÄŸanın yorulmasını fırsat bilerek iple boÄŸayı yakalamasının ardından boÄŸanın başına bir çuval geçirilerek boÄŸa mahalledeki eski bir çay alımevine getirilerek burada sıkı sıkıya baÄŸlandı.







Etiketler: KURBAN
Bu haber toplam 4471 defa okundu
YORUMLAR
mustafa arslan: 
"boÄŸa"
e kardeşim bu boğalar özel besleniyor olsun o kadar. eğer kaçmasaydı birinci olurdu kesin.
02.01.2012 / 20:43
Ip Adresiniz:
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler