Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

DİKTATÖRLÜK

Diktatörlük : hukuki olarak devlet içerisindeki diğer politik ya da sosyal faktörler tarafından sınırsız bir liderlik imkanları kazanan, otokraside mutlak üstünlüğü bulunan yöneticilerdir.
04.12.2015 / 00:00


Yönetim şeklinde diktatörlük olan bir algı, hangi kurumu idare ediyorsa, o kurumda çoğulcu demokrasinin söylenmesi, haktan özgürlükten bahsedilmesi düşünülmesi sadece söylemde kalır.



Yıllarca muhalefet, sıyası iktidar için ülkemizi diktatörlükle yönetiyor söyleminde bulunuyor. Ve yıllarca da bu siyasi iktidar, her sandığa gittiğinde halktan büyük tevazu görüyor. Şimdi, demokrasi kültürünün Cumhuriyetten beri olmasa bile 1950 yılından beri yerleşmiş olan bu ülkede, halktan büyük tevazu gören ,bu iktidar mı diktatör, yoksa! her seçim de yenilgiye uğrayan ve her defasın da genel başkanlık koltuğuna oturan muhalefet başkanlarımı.



Sporun içinde olduğum için, spordan örnek vererek siz okurlarıma bu konuyu aktarmaya çalışacağım.



Bir futbol takımı düşünün ,liglerde, üst üste şampiyonluklar kazanıyor bütün kupaları kazanıyor, taraftarı mutlu , başkanı mutlu , oyuncuları mutlu , kısaca bütün camia neşe içinde , diğer tarafta da, rakip takımlar sürekli averaj takımı olmuş her maç da oyun alanından yenik ayrılıyor.Taraftar mutsuz , oyuncular mutsuz , teknik direktör mutsuz , sadece mutlu biri var o da Başkan.  Başkanın elinde de kongre üyeleri var ,kongrede de yıllarca Başkanlık ettiğinden üyelerin çoğunu o belirlemiş yani kısaca başkanlık koltuğu sağlam, ama taraftar kan ağlıyor. Başkan ‘’her defasında önümüzdeki sezona bakacağız’’ diyor ve bu başkan da rakip takımın sürekli şike yaptığını söyleyip duruyor.



Şimdi ülkemizdeki muhalefet partilerinin durumu bu şekilde. Yahu arkadaş, eğer temsil ettiğin, genel başkanlığında bulunduğun siyasi hareketin sürekli olarak her seçimde başarısız olduğunu ve başkanlığı bırak man gerek tığını ne zaman göreceksin.. Her seçimde siyasi iktidar güçlenerek çıkıyorsa sen her seçim sonrasın da siyasi iktidarı diktatörlükle suçluyorsan, aslın da, seçmene hakaret ettiğinizi anlamıyor musunuz? O sıyası partiler sizler olmadan yok olacaklarını mı düşünüyorsunuz? Yoksa! Benim gibi, sabah sekiz, akşam beş, mantığıyla işe gelir gider gibi mi o partileri yönetiyorsunuz? Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi muhalefettir. Demokrasi kültürü muhalefetten başlar, ülkenin zaten demokrasiyle yöneltildiği Anayasada belirtiliyor, ha siz uygulamayı beğenmiyorsanız, bu halk, seçmen ilk önce sizlerin parti içi demokrasinizi görsün, demokrasi uygulama anlayışınızı kendi partilerinizden başlayınız ki bu kültür dalga dalga Siyasi partilere, iktidarlara, sivil toplum örgütlerine, holdinglere, sendikalara, kooperatiflere, futbol takımlarına kısaca bütün seçimle yöneticisini seçen ve bu şekilde yönetilen her kurum ve kuruluşa yayılsın .



Ey muhalefet !!!!!!!



Demokrasi anlayışını ilk önce sizler başlatın , diktatörler gibi koltuğa yapışmayınız.



SEVGİLERİMLE.

Etiketler: diktatörlük
Bu yazi toplam 2015 defa okundu
YORUMLAR
suleyman fil: 
"agzina saglik"
Gerekenleri söylemissin sayin bayram abim tsk ediyorum keske bu yazdiklarini onlarda okuyabilse
04.12.2015 / 22:39
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler