Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Davutoğlu: Savaşa hazırız

Davutoğlu: Savaşa hazırız
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair tüm konularda merak edilen sorulara cevap verdi.
07.10.2011 / 09:01


DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu, Ä°srail'den beklenen özürden, Suriye ile yaÅŸanan sıkıntılara, Arap Baharı'ndan vakıflar sorununa kadar gündeme dair merak edilen konularda çok keskin açıklamalarda bulundu.



GerektiÄŸinde savaÅŸ dahil her türlü senaryoya hazır olduklarını ifade eden Ahmet DavutoÄŸlu, Ä°srail'e sert çıktı.



Ä°SRAÄ°L HÜKÜMETÄ° ADINA GELEN ÖZÜR...



Yahudi bir vatandaşın kendisindenÄ°srailhükümeti adına özür dilediÄŸini ifade eden DavutoÄŸlu, "Pazar günü biraz boÅŸluÄŸum vardı. Metropolitan müzesine gittik. Tam orayı gezerken orta yaÅŸlı birisi geldi "Merhaba ben sizi tanıyorum. Ben Ä°srail'de yaşıyorum ve bir yahudiyim,Türkiyehayranıyım. Ben hükümetim adına sizden özür diliyorum. Çünkü siz haklısınız, biz tarih boyunca dosttuk ve özür dilemeleri lazım ve onların adına ben özür diliyorum. dedi. Birlikte resim çektirdik ve "Göçtü kervan kaldık daÄŸlar başına" ilahisini Türkçe okudu ve Mevlana hayranı olduÄŸunu söyledi. Bizim sıradan bir Ä°srail vatandaşı ile ne problemimiz olabilir. Bizim sorunumuz Ä°srail halkı ile deÄŸil, Ä°srail hükümeti ile." ÅŸeklinde konuÅŸtu.



GEMÄ°LERÄ°MÄ°ZE KÄ°MSE MÜDAHALE EDEMEZ



Uluslararası sularda Ä°srail'in gemilerimize müdahale edemeyeceÄŸini vurgulayan DavutoÄŸlu"Gazze'ye yeni bir hazırlık olduÄŸu yönünde bize bir yansıma yok. Olursa da uluslararası açık sularda kimse dokunamaz. Ä°srail kara sularına girmedikçe hiç bir gemimize, ne taşıyor olursa olsun kimse müdahalede bulunamaz."cümleleriyle dünyaya mesaj verdi.



"SAVAÅžA DA HAZIRIZ!..."



Suriye ile yaÅŸanan gerilimle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunan DavutoÄŸlu "Kamuoyunda bazı provakatif yaklaşımlar var. Sanki Türkiye Batı bloku adına Suriye'ye bir gündemin parçasıymış gibi davranılıyor. Ä°hale bize kaldı demek doÄŸru olmaz. Çünkü bölgenin ihalesi zaten bizimdir. Kimseden bu konuda nasihat almayız. Bizim için bir güvenlik sorunu olduÄŸunda Suriye ile gerektiÄŸi takdirde savaÅŸ dahil her türlü senaryoya hazırız." ifadelerini kullandı.



"ARAP BAHARI'NIN TÜRKÄ°YE'DE KARÅžILIÄžI YOK"



Türkiye'de Arap Baharı'nın olmadığını söyleyen DavutoÄŸlu bu durumu üç neden baÄŸladı:



1)Türkiye kendi baharını 40 lı yıllarda 40lı yılların sonunda yaÅŸadı, demokrasiye geçti.



2)Türkiye 80 li yıllardan itibaren kendi baharını yaptı modern ekonomiye geçti.



3)Türkiye son dönemde yine bunları gerçekleÅŸtirerek kendi baharını yaÅŸadı.



TÜRKÄ°YE 40'LI YILLARDA BAHARI YAÅžADI





1) Ben kendi liderimi seçemiyorum diyor. Bakıyor demokrasi yok. liderleeirn geçmiÅŸine bakıyor bir lider 40 yıl yapmış oÄŸluna devretmiÅŸ.



2) Bakıyor bütün doÄŸal kaynaklar arap ülkelerinde ama bakıyor dünyada yükselen ekonomiler arasında 1 tane arap ülkesi yok...



3)Bu ülkeler Ä°srail karşıtı oluyor ama Ä°srail'e karşı etkin bir politikaları yok...



TÜRKÄ°YE NEDEN TAKDÄ°R TOPLUYOR?



Suriye halkı, Libya halkı ve Mısır halkının 12 haziran seçimlerinde Türkiye'nin demokraside hangi düzeye çıktığını görmesi, Türkiye dünya krizdeyken en büyük kalkınma hızına eriÅŸmesini ve bütün arap ülkelerinin 40 yılda yapamadığı etkiyi Ä°srail karşısında uluslarası toplulukta gösterdiÄŸi tutumla saÄŸlamasını Türkiye'nin alkınÅŸlanma gerekçesi olarak açıklıyor.








Etiketler: israil
Bu haber toplam 2414 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler