Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" İmzalandı

Rize'de
Rize Valiliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı.
16.03.2021 / 09:04


Vali Kemal Çeber, Valilik Toplantı Salonu'ndaki imza töreninde yaptığı konuÅŸmada, 2021'in "Afet EÄŸitim Yılı" ilan edildiÄŸini söyledi.



Rize'nin afetlerden çok çektiÄŸini anlatan Çeber, "Özellikle su kaynaklı, heyelan, kaya düÅŸmesi ve sel gibi afetlerde Türkiye'de lideriz. Yıllık ortalama 620 civarında irili ufaklı afetimiz oluyor. Bir veya iki büyük afet yaÅŸarız. Can kayıplarımız da olur. Hem coÄŸrafi özeliklerimiz hem fiziki ÅŸartlarımız, Rize ve bu bölgeyi bu anlamda çok zorluyor. Bu nedenle her tülü tedbiri almak için gayret ediyoruz. Her projede ve her yatırımda beraber çalışmaya gayret ettiÄŸimiz üniversite de burada en önemli biliÅŸenlerimizden biri olacaktır." dedi.



Çeber, Rize'de Ä°l Afet Risk Azaltma Planı çalışmasını hazırladıklarını belirterek, ÅŸöyle devam etti: "Bir yıldır çalışıyoruz. Rize'nin afet fotoÄŸrafını çektik. Resmi ortaya koyduk. ArkadaÅŸlarımız gayretli çalıştı. Burada da üniversiteyle hareket ettik. Karadeniz Teknik Üniversitesinden de destek aldık. Rize'nin afet risklerini ortaya çıkaran çok kapsamlı ve çok detaylı, hiçbir ÅŸeyi atladığımız bir plan ortaya koyduk. Bundan sonra Rize'de tüm yatırımlar, Ä°l Afet Risk Azaltma Planı dikkate alınarak yapılacak. Derelerimizin içerisinden ev sökmek istemiyoruz. Artık her sene selle beraber giden köprüler, kamu yatırımları ve özel yatırımları istemiyoruz. En önemlisi de can kaybı istemiyoruz. Bunun için hep beraber mücadele edeceÄŸiz."



rize-valiligi-ile-recep-tayyip-erdogan-universitesi-arasinda-afet-farkindalik-egitimi-is-birligi-protokolu-imzalandi-(2).jpg



- "Bu da bir tür afettir"



Kovid-19 ile mücadelenin aynı hassasiyetle devam ettiÄŸine dikkati çeken Çeber, "Bu da bir tür afettir. Bütün kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimizle bu harita olayından sonra yine bir araya geldik ve durum deÄŸerlendirdik. Ä°ki haftadır yatay, hatta yavaÅŸ yavaÅŸ azalan bir seyirde devam ediyoruz. Ancak hala yüksek bir risk yaÅŸadığımızı biliyoruz." diye konuÅŸtu.



Çeber, bugün Derepazarı ilçesinde 3 hanede 9 vaka çıktığını kaydederek, ÅŸunları söyledi: "Bu 9 hemÅŸehrimizin Trabzon Çaykara'da cenazeye gittiklerini ve 9'unun da virüsü oradan alıp geldiklerini öÄŸrenmiÅŸ olduk. Zaman zamanda Trabzon'daki hemÅŸehrilerimiz buraya geliyor ve benzer olaylar oluyor. Hala bizim için en önemli riskler hep bahsettiÄŸimiz riskler. Rize ve Karadeniz insanının o çok sevdiÄŸiniz sıcak, iç içe, yoÄŸun sosyal yaÅŸam alışkanlığına dayalı riskler. Ancak hemÅŸehrilerimiz uyarılarımıza daha hassas ve dikkatli davranıyor. Bunun yakında faydasını göreceÄŸimizi de düÅŸünüyorum. Çok fazla test yapmamız, filyasyonlarda çok hasta bulmamız ki, doÄŸru yaptığımız ÅŸeylerdir, bizi oransal olarak biraz fazla göstermeye devam edecek."



Çeber, vatandaÅŸlara, özellikle cenaze ve sosyal mesafenin korunamadığı yerlerde hassasiyet göstermeleri çaÄŸrısında bulundu.



Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise üniversite olarak yaklaşık bir ay önce Heyelan Uygulama AraÅŸtırma merkezi kurduklarını belirterek, görevlerinin bulundukları toplumun sorunlarıyla ilgilenmek ve çözüm üretmek olduÄŸunu ifade etti.



Törene, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Ä°l Afet ve Acil Durum Müdürü Åžakir Kurk ve diÄŸer ilgililer katıldı.



rize-valiligi-ile-recep-tayyip-erdogan-universitesi-arasinda-afet-farkindalik-egitimi-is-birligi-protokolu-imzalandi-(3).jpg






Etiketler: afad deprem sel
Bu haber toplam 688 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler