Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize’ye 10’u Uzman ve 25 Tabip Münhal Kadrosu Açıldı

Rize’ye 10’u Uzman ve 25 Tabip Münhal Kadrosu Açıldı
Sağlık Bakanlığınca Rize'ye uzun yıllar sonra Çocuk Nöroloji ve Çocuk Kardiyoloji uzmanı münhal kadrosu açıldı.
25.02.2021 / 08:43


Rize Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, 97. Dönem Devlet Hizmeti YükümlülüÄŸü Kurası ile Rize’ye birçok uzmanın yanı sıra uzun yıllar sonra Çocuk Nöroloji ve Çocuk Kardiyoloji kadrosu açıldığını belirtti.



Tepe, açıklamasında ÅŸunları kaydetti: "SaÄŸlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesine 1 iç hastalıklar uzmanı, 1 kadın hastalıkları ve doÄŸum uzmanı, 1 gastroenteroloji uzmanı, 1 çocuk saÄŸlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 çocuk kardiyoloji uzmanı ve 1 çocuk nöroloji uzmanı kadrosu açıldı.



Rize Devlet Hastanesine 1 tıbbi patoloji uzmanı ile 1 enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı kadrosu açılırken, Kaçkar Devlet Hastanesine ise 1 çocuk saÄŸlığı ve hastalıkları uzmanı ile ruh saÄŸlığı ve hastalıkları uzmanı kadrosu açıldı.



Rize’ye 10 uzman tabibin yanı sıra Kaçkar Devlet Hastanesine 5 tabip, Çayeli Ä°shakoÄŸlu Devlet Hastanesine 5 tabip, Fındıklı Devlet Hastanesine 2 tabip ile Merkez Toplum SaÄŸlığı Merkezine 1 tabip, Ä°kizdere Hakkı Emine EkÅŸi Ä°lçe Devlet Hastanesi 1 tabip ve Kalkandere Åžaban Cengiz Ä°lçe Devlet Hastanesine 1 tabip olmak üzere toplam da 15 tabip kadrosu açıldı.



97. Dönem Devlet Hizmeti YükümlülüÄŸü Kurası ile boÅŸ kadrolara yapılacak tercihler sonucunda ataması yapılacak olan hekimler, Mart ayı içerisinde Rize’ye gelerek göreve baÅŸlayacak.



Memleketimize büyük yararı olacak olan bu uzman ve tabiplerimizin ilimize kazandırılmasına yoÄŸun destek ve gayret gösteren SaÄŸlık Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Åžuayip Birinci’ye, Rize Valisi Sayın Kemal Çeber’e, Milletvekillerimiz ile Ak Parti Ä°l BaÅŸkanı Sayın Ä°shak Alim’e teÅŸekkür ediyoruz."






Bu haber toplam 754 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler