Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Sel'in Bilançosu

Rize'de Sel'in Bilançosu
Rize'de aşırı yağmur sonucu meydana gelen su taşkını ve heyelanlarda tespit edilen zararın bilançosu...
25.09.2011 / 09:07


Rize Merkez Menderes Bulvarında aşırı su birikintisi sonucu; Adliye ile dönel kavÅŸak arası trafiÄŸe tamamen kapınmış, yolun trafiÄŸe açılması için karayolları ekiplerince çalışmalara devam edilmektedir. 



sel-41.jpg



Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan Ä°limiz Salarha Yolveren köyü yolunda mahsur kalmış, Ä°l Özel Ä°daresinin ekipleri bölgeye yönlendirilmesi sonucu kurtarılmıştır. 



Salarha Kırklartepe Köyünde meydana gelen sel sonucu bir vatandaşımızdan haber alınamamakta olup, UMKE ekipleri olay bölgesine yönlendirilmiÅŸ ve arama kurtarma faaliyetlerine baÅŸlanılmıştır. 



YiÄŸitler köyünde 100 vatandaşımız mahsur kalmış, mahsur kalan vatandaÅŸlarımızın kurtarılması için Karayolları ekipleri bölgeye yönlendirilerek çalışmalara baÅŸlanmış ve ÅŸu an itibariyle kurtarılan bazı vatandaÅŸlarımız Rize ÖÄŸretmen Evine götürülmesi teklif edilmiÅŸ ancak köyde kalmak istediklerini beyan ederek köyden ayrılmamışlardır. 



sel-65.jpg



Ortakaplıca mahallesinde ilk etapta 5 vatandaşımız  mahsur kalmış. Mahsur kalan vatandaÅŸlarımız kurtarılarak güvenli bir eve yerleÅŸtirilmiÅŸlerdir. 



Kömürcüler Köyünde evlerinde mahsur kalan 2 vatandaşımız kurtarılarak güvenli bir bölgeye sevkleri saÄŸlanmıştır. 



Rize - Ä°kizdere karayolunun 16. km. sinde meydana gelen heyelan sonucu yol ulaşıma kapanmış, Karayolları ve Belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları sonucu ulaşım ÅŸuan itibariyle tek ÅŸeritten saÄŸlanmaktadır. 



Zincirliköprü Köyü Altın Yaprak mahallesinde dere taÅŸması sonucu karayolu ulaşıma kapanmış, Ä°l Özel Ä°daresi ekiplerince yolun ulaşıma açılması için çalışmalara devam edilmektedir. 



Rize Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi önü aÅŸrı su birikintisi sonucu tamamen ulaşıma kapanmış,  bölgenin trafiÄŸe açılabilmesi için Belediye ve Ä°l Özel Ä°dare ekipleri bölgeye yönlendirilmiÅŸ ve çalışmalara devam edilmektedir. 



Ä°l Telekom MüdürlüÄŸü hizmet binasının zemin katının su basması tehlikesine karşın itfaiye ekipleri Ä°l Telekom MüdürlüÄŸüne yönlendirilmiÅŸ ve gereken tedbirler alınmıştır. 



Çaykent Jandarma Komutanlığı hizmet binasının zemin katını su basmış, zemin katta biriken sular karakolda görevli erbaÅŸ ve erler tarafından kendi imkanları ile temizlenmiÅŸtir. 



Rize Merkez Ä°lçe, Çaykent Beldesinin bir çok köy ve mahallelerinin altyapısı hasar görmüÅŸ bu nedenle yollar ulaşıma yer yer kapanmış olup, kapalı yolların açılması için gereken çalışmalara devam edilmektedir.  



sel-54.jpg



sel-85.jpg



 



 



sahil.20110924231457..jpg






Etiketler: RÄ°ZE YAÄžMUR SEL
Bu haber toplam 3695 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler