Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Zam!

Rize'de Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Zam!
Rize şehir içi dolmuş ücretlerine yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra sivilde yüzde 9, öğrencide yüzde 12,5 zam uygulanma kararı alındı. Dolmuş esnafı yaklaşık 1,5 yıl aranın ardından yapılan zammın enflasyonun altında kaldığını ve mağdur edildiklerini belirtti
10.01.2021 / 20:19


Rize'de ÅŸehir içi dolmuÅŸ taşımacılığında alınan artış kararının ValiliÄŸin onaylamasının ardından sivil yolcu ücreti 2,75 liradan 3 liraya, öÄŸrenci ücreti ise 2 liradan 2,25 liraya yükselecek. 



S.S. 8 Nolu Rize Åžehir Ä°çi Minibüsleri Kooperatifinin artan maliyetler ve enflasyon artışı nedeniyle yolcu taşımacılığında yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra fiyat artışına gidilmesi yönündeki talebi üzerine Rize Belediye Meclis Toplantısında merkeze baÄŸlı ÅŸehir içi dolmuÅŸlarının yolcu taşımacılığında zam yapılması kararı alındı.



Alınan karara göre, ÅŸehir içi sivil yolcu ücretine yüzde 9, öÄŸrenci ücretine ise yüzde 12,5 artış yapılacak. S.S. 8 Nolu Rize Åžehir Ä°çi Minibüsleri Kooperatifi, gerçek enflasyon oranlarının yüzde 40-50’yi bulduÄŸunu kaydederek verilen zammın yetersiz olduÄŸunu ve enflasyon oranlarının altında ezildiklerini belirtti.



Fiyat artışının ardından 2,75 lira olan sivil yolcu ücreti 3 liraya yükseltilirken, 2 lira olan öÄŸrenci ücreti ise 2,25 liraya çıkarıldı.



Belediye Meclisinde alınan kararın Rize ValiliÄŸinin onaylamasının ardından 12 Ocak Salı günü yürürlüÄŸe girmesi bekleniyor.






Bu haber toplam 715 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler