Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

CHP'liler şehit Cennet Yiğit'in babasına dava açtı

CHP'liler şehit Cennet Yiğit'in babasına dava açtı
Kayseri'de şehitler için düzenlenen törende CHP'lilere tepki gösteren 15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, hakaret, tehdit ve darp suçlarından yargılanıyor.
26.09.2020 / 09:33


Kayseri Bünyan'da 30 Mart yerel seçimleri öncesinde 18 Mart Åžehitleri Anma Günü nedeniyle ÅŸehitlikte düzenlenen törene katılan CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Okan MarzıoÄŸlu ve CHP belediye baÅŸkan adayı Mustafa Navruz'a, FETÖ'nün darbe giriÅŸiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda ÅŸehit olan Komiser Yardımcısı Cennet YiÄŸit'in babası Yahya Kemal YiÄŸit tepki gösterdi.



MarzıoÄŸlu ve Navruz'un ÅŸikayeti üzerine 15 Temmuz ÅŸehidinin babası Yahya Kemal YiÄŸit hakkında Bünyan Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret', 'tehdit', 'darp' suçlarından dava açıldı.



10 AVUKAT VE SEÇÄ°M OTOBÜSÜYLE DAVAYA GELDÄ°LER



Görülen duruÅŸmaya CHP Kayseri Ä°l BaÅŸkanı Ümit Özer'in partililerin bulunduÄŸu seçim otobüsü ve 10 avukatla katılarak destek verdiÄŸi öÄŸrenildi.



DuruÅŸmada komiser yardımcısı Cennet YiÄŸit'in babası Yahya Kemal YiÄŸit, suçlamaları kabul etmedi.



"SEÇÄ°M PROPAGANDASI Ä°ÇÄ°N ŞİRÄ°N GÖRÜNMEYE GELDÄ°LER"



Åžehidin babası Yahya Kemal YiÄŸit, CHP'lilerin adliyeye seçim otobüsü ve 10 avukatla geldiÄŸini söyledi.



YiÄŸit, bu vatana 15 Temmuz'da evladını ÅŸehit verdiÄŸini belirterek, "DeÄŸil bir evlat bu aziz vatana binlerce evlat ÅŸehit olmaya hazır. Bizler de birer ÅŸehit adayıyız. Rabbim inÅŸallah o ÅŸehitliÄŸi bize de nasip eder. Benim çocuÄŸum ÅŸehit olduÄŸunda cenaze törenine gelmediler, taziyeme gelmediler. Ä°lçemizde 20-25 defa ÅŸehitlerle ilgili programlar oldu. Hiçbirine katılmadılar. 30 Mart yerel seçimler arifesinde seçim propagandası yapmaya halka ÅŸirin görünmeye geldiler. Ben de bunları görünce sinirlendim. Çanakkale ÅŸehitlerini hatırlıyorlar, 3 yıl önceki benim ÅŸehidimi hatırlamıyorlar. Tamamen riya ve takiye yapıyorlar. Bunların cibiliyeti yalan ve iftara üzerine kurulmuÅŸ. Hatta daha ileri giderek bunların alfabeleri yalan ve iftira üzerine yazılmış, bunlar onu okuyor ve onu öÄŸreniyorlar." dedi.








Etiketler: ÅŸehit
Bu haber toplam 1657 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler