Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İBB'den suya yüzde 12.6 zam

İBB'den suya yüzde 12.6 zam
İBB Meclis İSKİ Genel Müdürlüğü, Temmuz ayı Genel Kurulunda yüzde 12.6 oranındaki su zammı teklifi kabul edildi.
17.07.2020 / 08:51


Ä°SKÄ° Genel Kurulu olarak toplanan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) Meclisi, pandemi kuralları çerçevesinde Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleÅŸtirildi.



Ä°LK ZAM ORANI YÜZDE 35 OLARAK BELÄ°RLENMÄ°ÅžTÄ°



GerçekleÅŸtirilen Ä°SKÄ° Genel Kurulu'nda "Abone Hizmetleri Tarife ve Uygulama YönetmeliÄŸi" ve "2020 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların UzaklaÅŸtırılması Bedeli Tarifeleri" teklifi de konuÅŸuldu.



 





Ä°SKÄ°'nin Ä°stanbul'da suya yapmak istediÄŸi yüzde 35'lik zam teklifi AK Parti ve MHP'li Meclis Üyeleri tarafından reddedildi. Yüzde 35'lik su zammının yerine Türkiye'de ortalama enflasyon deÄŸeri baz alınarak yüzde 12,6'lık teklif edilerek kabul edildi. Teklif mecliste oy birliÄŸi ile kabul edildi.



"Ä°STANBULLU, YÜZDE 35'LÄ°K ZAMLI SUYU DEĞİL, 12,6'LIK ZAMLI SUYU KULLANACAK"



Ä°SKÄ° Meclisi'nde konuÅŸan Ä°BB Meclisi AK Parti Grup BaÅŸkanvekili ve Esenler Belediye BaÅŸkanı Tevfik Göksu, "Åžu anda Ä°SKÄ° Faaliyet Raporu'nu görüÅŸürken, Ä°SKÄ° faaliyet raporu çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partili Ä°BB'nin yönetmiÅŸ olduÄŸu ve ona baÄŸlı olan bir kuruluÅŸ olan Ä°SKÄ°'nin, Ä°stanbul halkı için yeni dönem su zammını teklifini görüÅŸüyoruz. Åžu anda 10'uncu maddemiz su zammı ile ilgilidir. Biliyorsunuz bundan 6 ay önce yaklaşık yüzde 80'e varan oranda su ile ilgili bir zam teklifi getirildi. AK Parti ve MHP'li Meclis Üyesi arkadaÅŸlarımın oyu ile bu su zammı reddedildi. Åžimdi burada özellikle ÅŸunu ifade etmek isterim ki; ÅŸu anda oylanan 10'uncu maddede de yine su zammı var. Bu su zammı da ÅŸu anda CHP tarafından yönetilen Ä°BB BaÅŸkanlığına baÄŸlı kuruluÅŸ olan Ä°SKÄ° tarafından Ä°stanbul halkında ÅŸu anda kullandıkları suyun yüzde 35 daha zamlı bir ÅŸekilde kullanılması için meclisimize sevk edildi. Bize gelen teklif ÅŸu anda kullanılan suyun yüzde 35'e yakın oranda zamlı bir ÅŸekilde Ä°stanbul halkına verilmesiydi. Biz Ak Parti ve MHP Meclis Üyeleri olarak bu bize gelen yüzde 35'lik zammı kabul etmedik. ReddettiÄŸimiz yüzde 35'lik zammın yerine ÅŸu anda Türkiye'de ortalama enflasyon deÄŸeri olan 12,6'lık zam teklifini, teklif ettik ve ÅŸu anda AK Parti ve MHP grubunun teklifi olarak Ä°stanbullular yüzde 35'lik zamlı suyu deÄŸil yüzde 12,6'lık zamlı suyu kullanacaklar. Hayırlı olsun" dedi.






Etiketler: su zammı
Bu haber toplam 975 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler