Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çay Üreticilerinin Dikkatine

Çay Üreticilerinin Dikkatine
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaş çay fiyatı ile bölge dışındaki çay üreticileri için Kabine Toplantısında karar alınacağını söyledi, Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaş çay fiyatını açıklayacağına vurgu yaptı.
06.05.2020 / 13:13


AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, yaÅŸ çay fiyatının pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısında karar alınacağını açıklayarak toplantı sonunda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın yaÅŸ çay fiyatını açıklayacağına vurgu yaptı. Yazıcı, aynı toplantıda DoÄŸu Karadeniz Bölgesi dışında yaÅŸayan çay üreticileri için de kararın açıklanacağını kaydetti.



Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında konu hakkında ÅŸunları kaydetti: “Ä°nÅŸallah haftaya bir aksilik olmazsa kabine toplantısında hem çay fiyatı ve çay tahsilatı yapmak üzere müstahsilin Rize’ye dönüÅŸü ile alakalı bir karar çıkar. Karar dönüÅŸ yönünde olur veya olmaz o ayrı bir konu. DönüÅŸ olmazsa bile bizim hemÅŸehrilerimiz öyle pek hissettirmezler ama hep planlamacıdırlar. Gidememe ihtimaline karşı çayı toplamak için önlemler alanlar çoktur. Ya komÅŸusuna yahu da bir akrabasına mutlaka planlamayı yapmıştır belki gidemeyebilirim diye. Dolayısıyla bunların gitme arzularını çok doÄŸal buluyorum, doÄŸal karşılıyorum. Ama bu hastalığı, bu koronavirüsü hazır kontrol altına almışken Rize’yi tekrar böyle üzüntüye sevk edecek bir sonuca yol açmaması konusunda büyük bir hassasiyet içerisindeyiz. Dolayısıyla sırf Rize deÄŸil. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu. Çay hasat bölgesi. O konuyla alakalı inÅŸallah nasıl hareket edeceÄŸimiz önümüzdeki pazartesi günü büyük bir olasılıkla farklı faktörler vs. ihtiyaç duyulursa elbetteki o baÅŸka güne ertelenir. Orada inÅŸallah ferahlatıcı bir karar çıkar. Biz kimseyi zorla, sebep yokken, gerekli olmadığı halde hele hele vatandaşımızı zora sokacak bir davranış içerisinde asal olmayız ama saÄŸlığımız her ÅŸeyin önündedir. Ä°nÅŸallah uygun da bir fiyat çıkar. Bizim fiyat politikamız aÅŸağı yukarı belli. Enflasyonun altında hiçbir zaman müstahsili ezdirmedik. Aslında belki de bu konuda ÅŸöyle bir ÅŸey de olabilirdi. Organize mi edilemedi bilemiyorum. Özel sektör sanayicilerimiz, çay fabrikası iÅŸleten özel sektör. Bunlar çayını alamayacakların yarıcılık yöntemleri uygulamak suretiyle bu sorun absorte edilebilirdi. Hiç tedirgin olmasınlar sukunetle sakinlikle beklesinler.”



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, geride bıraktığımız pazartesi günü Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada da 2020 yılı hububat fiyatlarını açıklamıştı.



Öte yandan 2,90 TL ve 13 kuruÅŸ destekleme bedeli ile birlikte 3,03 TL olan yaÅŸ çay fiyatının 13 kuruÅŸ destekleme bedeli ile birlikte 3,40 TL ile 3,61 TL arasında açıklanması bekleniyor.






Etiketler: yaşçay
Bu haber toplam 1150 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler