Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ÇAYKUR Yeşil Çay İçmek Ömrü Uzatıyor

ÇAYKUR Yeşil Çay İçmek Ömrü Uzatıyor
Bilim insanları, haftada en az üç defa yeşil çay tüketmenin kalp damar rahatsızlığına bağlı ölüm riskini azalttığını ve ömrü uzattığını ortaya kondu.
10.01.2020 / 16:22


CNN'de yer alan habere göre, Çin Tıp Bilimleri Akademisi Pekin BirliÄŸi Tıp Koleji'nin Ulusal Kalp ve Damar Hastalıkları Merkezi'nden araÅŸtırmacılar, geçmiÅŸte kalp krizi, felç veya kanser gibi hastalıklar geçirmeyen 100 bin 902 Çinli'yi, haftada üç kez veya daha fazla yeÅŸil çay içen "sürekli içiciler" ile hiç çay içmeyen veya daha az çay tüketenler olmak üzere iki gruba ayırdı. 



Yedi yılın ardından yapılan analizlerde bilim insanları, düzenli çay içenlerde kalp hastalığı ve felç geçirme riskinin yüzde 20, bu iki hastalığa baÄŸlı ölümlerin de yüzde 22 düÅŸtüÄŸünü tespit etti.



AraÅŸtırma, 50 yaşında düzenli çay içen bir kiÅŸinin, düzenli çay içmeyenlere göre 1,26 yıl daha uzun yaÅŸadığını ortaya koydu.



AraÅŸtırmacı Dr. Dongfeng Gu, yaptığı yazılı açıklamada, "Alışılmış çay tüketiminin koruyucu etkilerinin erkekler için daha belirgin, kadınlar için ise daha az olduÄŸunu gördük." deÄŸerlendirmesinde bulundu.



Bu durumun sebebinin araÅŸtırmaya katılan erkeklerin kadınların iki buçuk katı kadar çay tüketmesi olabileceÄŸini belirten Dongfeng, "Çalışmadaki erkeklerin yüzde 48'i, kadınların ise yüzde 20'si düzenli çay içiyordu." ifadelerini kullandı.



Dongfeng, yeÅŸil çayda özellikle flavonoid kaynağının zengin olduÄŸunu ve bu biyoaktif bileÅŸiklerin kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyuculuk saÄŸladığını vurguladı.



Çay içme alışkanlıklarının bölgeden bölgeye deÄŸiÅŸtiÄŸini anımsatan Dongfeng, bulguların siyah çayın daha popüler olduÄŸu Batılı ülkeler için geçerli olmayabileceÄŸini aktardı.



Dongfeng, araÅŸtırmada, çay tüketen kiÅŸilerin çoÄŸunluÄŸunun yeÅŸil çayı tercih ettiÄŸi bilgisini paylaÅŸarak, çalışmaya katılan düzenli içicilerin sadece yüzde 8'inin siyah çay içtiÄŸini kaydetti.






Bu haber toplam 1345 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler