Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Hollanda'dan restoran ve kafelere sigara yasağı

Hollanda'dan restoran ve kafelere sigara yasağı
Türkiye'de uygulanması beklenen restoran ve kafelerde sigara yasağı, Hollanda'da hayata geçirildi.
28.09.2019 / 12:19


Türkiye'de özellikle son 10 yıl içerisinde sigara kullanımına ve satışına dair çok ciddi kısıtlamalar getirilirken, mevcut yasalarda 2013 yılında yapılan deÄŸiÅŸiklikle özel araç bile olsa sürücülerin araba içinde sigara içmesi yasaklandı.



Sigarasız yaÅŸam alanı sayısında mevcut durumdan ÅŸikayetçi olan sigara kullanmayanlar, bu alanların artırılmasını istiyor.  Bu kapsamda Türkiye'de uygulanması beklen sigara yasaklarından bir tanesi, Hollanda'da uygulanmaya baÅŸladı.



Hollanda'dan restoran ve kafelere sigara yasağı



KAFE VE RESTORANLARA SÄ°GARA YASAÄžI



Hollanda Danıştayı, restoran ve kafelerde bulunan kapalı sigara bölümleri için verilen özel iznin geçersiz olduÄŸuna hükmetti.



Danıştaydan yapılan yazılı açıklamada, Lahey Mahkemesi'nin bu yöndeki kararının yerinde olduÄŸu belirtilerek, restoran ve kafelerde sigara içilebilen üstü kapalı bölümler için verilen özel iznin bugünden itibaren geçersiz olduÄŸu bildirildi. 

Karara gerekçe olarak, restoran ve kafe çalışanları ile sigara içmeyenlerin, bu bölümlere girerek istemeden sigara dumanına maruz kalma ihtimalleri gösterildi.



 



DAVA AÇILMIÅžTI



Bu durumun da Dünya SaÄŸlık Örgütü AnlaÅŸması'na aykırı olduÄŸu ifade edildi.

Sigara karşıtı Hollanda Temiz Hava Vakfı, restoran ve kafelerde bulunan kapalı sigara bölümleri için verilen özel iznin Dünya SaÄŸlık Örgütü AnlaÅŸması'na aykırı olduÄŸunu, bu nedenle iptal edilmesi gerektiÄŸi gerekçesiyle Hollanda hükümetine karşı dava açmıştı.



Lahey Mahkemesi de vakfı haklı bulmuÅŸ, ancak hükümet kararı Danıştay'a taşımıştı.



Ülkede 1 Temmuz 2008'den itibaren sigara yasağı getirilen restoran ve kafelerde, kapalı sigara bölümleri için özel izin hakkı bulunuyordu.






Etiketler: hollanda sigara yasak
Bu haber toplam 1462 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler