Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize ve Komşu İllere Sel ve Heyelan Uyarısı

Rize ve Komşu İllere Sel ve Heyelan Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) yarın ve hafta sonu çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların beklendiğini bildirerek sel ve heyelan uyarısında bulundu.
28.06.2019 / 08:48


Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden yapılan duyuruya göre, yarın Trakya, Marmara'nın doÄŸusu, Batı Karadeniz kıyıları, DoÄŸu Karadeniz, DoÄŸu Anadolu'nun kuzeydoÄŸusu ile Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak bekleniyor. Meteoroloji, Cuma gününden itibaren etkisini göstermesi beklenen ÅŸiddetli yağışların sel ve heyelana neden olabileceÄŸi uyarısında bulunurken, Rize ValiliÄŸi de uyarıda bulunarak, "Meteorolojiden alinan son degerlendirmelere gore; Ilimizin Karadeniz uzerinden gelen yagisli havanin etkisine girecegi tahmin edilmekte olup, Ilimiz genelinde yarin (Cuma 28.06.2019) sabah saatlerinden itibaren baslamasi tahmin edilen yagislarin Cumartesi ve Pazar gunleri (29-30.06.2019) cok kuvvetli (76-100 kg/m2) ve yer yer siddetli (100-200 kg/m2) olmasi ve yagislarin Pazar (30.06.2019) gece gec saatlere kadar devam etmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskini, heyelan, ulasimda aksamalar vb.) karsi yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir." ifadelerini kullandı.



Hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak



Hafta sonunda ise Marmara'nın doÄŸusu, Karadeniz, Ä°ç Anadolu'nun kuzeydoÄŸusu, DoÄŸu Anadolu'nun kuzeyi ile DoÄŸu Akdeniz'in iç kesimlerinde saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak bekleniyor.



Yağışların Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyı kesimi), DoÄŸu Anadolu'nun kuzeydoÄŸusu, Samsun'un doÄŸusu ile Ordu'da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), DoÄŸu Karadeniz'in kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer ÅŸiddetli olması (100-200 kg/metrekare arasında) öngörülüyor.



Sıcaklıklar 2 Temmuz'dan itibaren yeniden yükselecek



Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda hissedilir derecede azalarak mevsim normallerine, pazar ve pazartesi günleri ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde ise mevsim normallerinin altına düÅŸeceÄŸi tahmin ediliyor.



Serin ve yağışlı havanın pazartesi akÅŸam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceÄŸi ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz'dan itibaren yeniden yükselmesi bekleniyor.






Etiketler: hava durumu
Bu haber toplam 2172 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler