Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Türkiye'nin yeni İHA'sı ilk uçuşuna hazırlanıyor

Türkiye'nin yeni İHA'sı ilk uçuşuna hazırlanıyor
Türkiye'nin mevcut insansız hava aracı sistemlerine göre çok daha fazla faydalı yük taşıyacak yeni İHA'sı Anka-2'nin motoru başarıyla çalıştırıldı. Anka-2'nin bu yıl içinde ilk uçuşunu yapacak.
04.03.2019 / 08:25


Türk savunma sanayisinin lider havacılık üreticisi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÅž (TUSAÅž), Ä°HA sistemlerine yönelik çalışmalarını baÅŸarıyla sürdürüyor.



Orta irtifa uzun havada kalışlı Ä°HA sistemini geliÅŸtiren TUSAÅž, daha sonra 200 kilogram faydalı yük kapasitesiyle 30 bin feet irtifa, 24 saat uçuÅŸ süresi yeteneklerine sahip Anka Blok-B Ä°HA'yı güvenlik güçlerinin kullanımına sundu. TUSAÅž, Anka-B'nin kazanımlarından faydalanarak, uydudan kontrol yeteneÄŸiyle görev menzili binlerce kilometreye ulaÅŸan Anka-S'yi geliÅŸtirdi ve güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdı.



 



 



 



 



 



 



ANKA-2 GELÄ°YOR



TUSAÅž, daha yüksek yük taşıma kapasitesine sahip yeni Ä°HA geliÅŸtirmek için ise öz kaynaklarıyla Anka-2 Projesi'ni hayata geçirdi.



Orta irtifa uzun havada kalışlı, 2 motorlu Anka-2 keÅŸif, gözetleme, taarruz görevlerini yerine getirebilecek. 25 bin feet irtifa, 24 saat uçuÅŸ süresine sahip olacak Anka-2, 700 kilogramdan fazla faydalı yük taşıyabilecek



Türkiye'nin yeni İHA'sı ilk uçuşuna hazırlanıyor



 



 



Anka-2'nin geliÅŸtirme sürecinde kullanılan motorun yerini TUSAÅž Motor Sanayii AÅž'nin (TEI) Operatif Ä°HA Motoru GeliÅŸtirme Projesi kapsamında geliÅŸtirilen PD170 turbo dizel havacılık motoru alacak ve Anka-2 yerli motorla görev yapacak. PD170 motoru, Aralık 2018'de Anka ile ilk uçuÅŸunu baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirdi.



YENÄ° VERSÄ°YON Ä°HA



 




TUSAÅž Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mühendislik gücü ve tasarım yetenekleriyle, baÅŸta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.



Anka-2 Projesi'ni de bu yaklaşımla öz kaynaklarıyla baÅŸlattıklarını vurgulayan Kotil, ÅŸu bilgileri verdi:



"Projede önemli bir aÅŸamayı geride bıraktık. Anka-2'nin motorunu 2 gün önce çalıştırdık. Aracımızın ilk uçuÅŸu yıl içinde gerçekleÅŸtirilecek. Anka-2'yi Anka platformunun üzerine inÅŸa ettik. TUSAÅž'ı bundan sonra da böyle göreceksiniz, bir platformu temel alarak üzerine baÅŸka bir platform inÅŸa edeceÄŸiz. Bu yaklaşımda birinci platform vakit almış, yüksek maliyetli olmuÅŸ olabilir ancak ikinci platform çok daha kısa zamanda ve çok daha uygun maliyetlerle ortaya konulabiliyor. Az bir maliyetle 200 kilogram faydalı yük taşıyan Anka'yı, 700 kilogram taşıyabilir noktaya taşıdık. Atak-2 helikopterimiz de benzer bir yaklaşımla daha önce üretilen Atak helikopteri üzerine kuruluyor. Bir önceki ürünü baz alarak çok daha iyi ikinci bir ürün geliÅŸtirmeyi sürdüreceÄŸiz. Böylece farklı ihtiyaçlara cevap verebilen ürün aileleri oluÅŸturacağız."







Etiketler: anka-2
Bu haber toplam 1647 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler