Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Elini Taşın Altına Koyan Vali

Elini Taşın Altına Koyan Vali
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, son dönemde ticari taksi şoförlerine yönelik artan şikayetler üzerine yetkilerini kullanarak "Genel Emir" yayınladı.
12.10.2018 / 08:26


Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, son dönemlerde artan ÅŸikayetler üzerine yetkilerini kullanarak taksicilere yönelik "Genel Emir" yayınladı.



Valilik internet sitesinden yayınlanan Ersin Yazıcı imzalı "Genel Emir" baÅŸlıklı açıklamada, il sınırları içinde bazı ticari taksi ÅŸoförlerinin kısa mesafe, çok uzun mesafe ya da olumsuz hava koÅŸullarında veya trafiÄŸin yoÄŸun olduÄŸu saatlerde yolcu almadığı, ödeme konusunda sorun çıkardığı, özellikle yabancı turistler baÅŸta olmak üzere farklı ÅŸehirlerden gelen vatandaÅŸların gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep ettiÄŸi, pazarlık usulü ile taksimetre kullanmada imtina ettiÄŸi, araç içinde yüksek sesle müzik dinlediÄŸi, seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynadığı gibi birçok ÅŸikayet geldiÄŸi belirtildi.



Bu çerçevede valilik yetkileri kullanılarak "Genel Emir" yayınlandığı vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:



"Kamu düzeninin korunması, vatandaÅŸların huzur ve güvenliÄŸi için il sınırları içinde ticari taksi ÅŸoförlerince,



- Kısa mesafe ya da çok uzun mesafeye yolcu alınmaktan kaçınılması



- Olumsuz hava koÅŸullarında veya trafiÄŸin yoÄŸun olduÄŸu saatlerde yolcu alınmaktan kaçınılması



- Ödeme konusunda sorun çıkarılması, bozuk para olmaması ya da çok bozuk para verilmesi



- Özellikle yabancı turistler baÅŸta olmak üzere farklı ÅŸehirlerden gelen vatandaÅŸların gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmesi



- Araçların bakımsız ve /veya kirli kullanılması



- Araç içinde yüksek sesle müzik dinlenmesi



- Seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynanması, uzun süreli yüksek sesle konuÅŸarak yolcuların rahatsız edilmesi



- Araç içinde sigara içilmesi



- Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulması



- Araçta pazarlık usulü yolcu taşınması



- Alkollü iken araç kullanılması yasaktır.



Aksine davranan ÅŸoförler hakkında ilgililerin bildirimi halinde tespit tutanağı düzenlemeye kolluk kuvvetleri ve belediye trafik zabıtası yetkili olup ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli/idari iÅŸlemler yapılacak, gerekli idari para cezası uygulanacaktır."







Bu haber toplam 2029 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler