Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yerli ve Milli T-625 helikopter Alman basınında

Yerli ve Milli T-625 helikopter Alman basınında
Türkiye'nin savunma sanayii alanında attığı sağlam adımlar, ülkeyi bir anda helikopter motorbu bile yapabilecek seviyeye yükseltti. Özellikle son birkaç yıl içindeki bu atılım Almanları şaşırttı.
13.09.2018 / 17:08


Türkiye son yıllarda savunma sanayii alanında önemli adımlar atıyor. Ä°nsansız hava araçları, özgün taaruz helikopterleri ve silah/mühimmatlarını tamamen milli imkanlarla üreten Türkiye, geçtiÄŸimiz günlerde yine milli bir baÅŸarının altına imzasını atmıştı.



Yük taşımak için üretilen T-625 tipi helikopterin havalanışı ve baÅŸarılı test sonuçları, Almanya'yı ÅŸaÅŸkına çevirdi.



Yerli ve Milli T-625 helikopter Alman basınında



"TÜRKÄ°YE BATI'YA BAÄžIMSIZLIÄžINI Ä°LAN ETTÄ°"



Alman Die Welt gazetesinde inceleme altına alınan T-625'ten övgüyle bahsedilirken, Türkiye'nin havacılık alanında adeta Batı'dan bağımsızlığını ilan ettiÄŸini duyurdu.



Gazetede yer alan yazıda "Ankara’daki bir pistten ilk Türk yapımı T625 tipi helikopter havalandı. Bu, Batılı helikopter yapımına dair teknik bilgilerden bağımsız olduklarının ilanıydı." diye bahsedildi.



 



YERLÄ° MOTOR YOLDA



Ä°ngiliz-Amerikan ortaklığı ile hazırlanan helikopter motoru, yeni dönemde yerini TUSAÅž'ın ürettiÄŸi TSI1400 tipi motorlara bırakacak. Motoru tamamen yerli olmasa dahi ÅŸu anda bu segmentte bir helikopterin yerli imkanlarla üretilmesinin büyük bir baÅŸarı olduÄŸunu belirten Almanlar, helikopterin seri üretimde yakın dönem içerisinde uluslararası arenada ihraç kalemi olarak görüleceÄŸine dikkat çekti.



 






Bu haber toplam 1355 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler