Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İl il kaç vekil çıkaracak?

İl  il kaç vekil çıkaracak?
Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde aday olmak için görevinden ayrılacaklar, emeklilik veya ayrılma dilekçelerini 26 Nisan'a kadar verecek.
23.04.2018 / 10:21


Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 24 Haziran seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin ve TSK mensuplarının görevlerinden ayrılmaları gerektiÄŸini belirten kararı ile seçim bölgelerinin yeniden düzenlenmesini içeren kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.



YSK, illerin çıkaracakları milletvekili sayısını 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgileri ışığında yeniden belirledi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısındaki karara göre, Ä°stanbul 98, Ankara 36, Ä°zmir 28 vekil çıkaracak. Ä°stanbul, EskiÅŸehir’in çıkaracağı vekil sayısı, Temmuz ayında ilan edilen listeye göre 1 artarken, Bayburt ve AÄŸrı’nın vekil sayıları 1’er düÅŸtü. Rize'nin milletvekili sayısında herhangi bir deÄŸiÅŸiklik olmadı ve 24 Haziran'da Rize'de yine 3 milletvekili seçilecek.



Ä°STÄ°FA Ä°ÇÄ°N SON GÜN 26 NÄ°SAN



Mükerrer sayıda yayımlanan 262 sayılı Karara göre, 24 Haziran 2018'de gerçekleÅŸtirilecek cumhurbaÅŸkanlığı ve milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen, kamu personelleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının en geç 26 Nisan PerÅŸembe günü saat 17.00'ye kadar ayrılma dilekçelerini vermeleri gerekiyor.



263 numaralı kararda ise çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan illerin 1 seçim bölgesi sayılacağı, milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan illerin 2, 36 ve daha fazla olan illerin 3 seçim bölgesine ayrılacağı ifade edildi. Buna göre, 36 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara 3, 20 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Bursa 2, 98 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ä°stanbul 3, 28 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ä°zmir 2 seçim bölgesine ayrılacak.



http://www.olay53.com/d/other/hangi-il-kac-vekil-cikaracak.jpg






Bu haber toplam 1596 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler