Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Venezüella Yeni Gücün Yanında Yerini Aldı

Venezüella Yeni Gücün Yanında Yerini Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yla birlikte iki ülke ilişkilerinin gelişeceğini açıkladı.
06.10.2017 / 19:00


Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'yu kabul etti.



Ä°ki lider CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.



"YENÄ° BÄ°R GÜCÜN DOÄžDUÄžUNU BÄ°LÄ°YORUZ"



Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro, dünyada yeni güç odaklarının ve kutuplarının doÄŸacağını, böylece dünyanın yeni bir dengeye kavuÅŸacağını belirterek, "O yüzden Türkiye'ye geldik çünkü Türkiye'ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doÄŸduÄŸunu biliyoruz." dedi.



Erdoğan ve Maduro'nun ortak basın toplantısı



"DOSTLUK KOLLARIMIZI SÄ°ZE UZATIYORUZ"



Maduro ayrıca, "Dünya iÅŸ birliÄŸine, barışa ve eÅŸitliÄŸe dayanan bir denge üzerinde yeni güç odaklarının ve kutuplarının doÄŸacağını, böylece dünyanın yeni bir dengeye kavuÅŸacağını düÅŸünüyorum. Bu dünya için mücadele edilmeli. O yüzden Türkiye'ye geldik çünkü Türkiye'ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doÄŸduÄŸunu biliyoruz. Tarihine ve kültürüne inanıyoruz. Daha da yaklaÅŸalım, birbirimizi daha iyi tanıyalım, saygı duyalım ve bu yeni dünya için temelleri atmaya baÅŸlayalım diye dostluk kollarımızı size uzatıyoruz."



Liderlerin açıklamalarından öne çıkan kısımlar ÅŸunlar;



Recep Tayyip ErdoÄŸan;



"VENEZUELA'DA TÜRK CAMÄ°SÄ° YAPACAÄžIZ"



Önemli ticari anlaÅŸmalara imza attık. THY, Venezuela halkını yalnız bırakmadı. THY uçuÅŸlarının daha etkin hale getirilmesi için deÄŸerli dostumdan taleplerimiz oldu. Nisan ayında bir heyet Venezuela'yı ziyaret etmiÅŸ ve iÅŸ forumu yapmıştı. Karakas'ta Yunus Emre kültür merkezi kurulması ile ilgili anlaÅŸma yaptık. Eski DışiÅŸleri Bakanı Rodriguez, Karakas'ta bize bir camii inÅŸa edilmesi hakkında talepte bulunmuÅŸtu. Gerekli ÅŸartlar oluÅŸtuÄŸunda ülkemizin mimarisini sergileyeceÄŸiz. DeÄŸerli dostum Maduro da yardım edeceÄŸini belirtti.



"DIÅž MÜDAHALELERÄ° DOÄžRU BULMUYORUZ"



Venezuela çok deÄŸer verdiÄŸimiz bir ortak. Ticari iliÅŸkilerimizi kazan-kazan temelinde ilerletmek istiyoruz. Halkın iradesinin üzerinde bir güç olmadığına inanıyor, dış müdahaleleri doÄŸru bulmuyoruz. Türkiye bu süreçte gereken desteÄŸi vermeye hazırdır. Venezuela halkının içerisinde bulunduÄŸu süreci atlatmasını umuyorum.



Nicolas Maduro;



"SON DÖNEMDE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERDE BÄ°RAZ GERÄ° KALMIÅžTIK"



"Ankara Üniversitesi'ne yaptığım ziyarette Latin Amerika konusunda bilgi sahibi kiÅŸilerle görüÅŸtük. Önemli kiÅŸilerle görüÅŸtük. Bunların dışında ekiplerimizin gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸmeler çok güzel oldu. Güzel bir iÅŸbirliÄŸi haritası oluÅŸtu. Ä°liÅŸkilerimizi çeÅŸitlendirmek ve geliÅŸtirmek için çalıştık. Yeni bir dönem oluÅŸturulacak. 24 Aralık'ta diplomatik iliÅŸkilerimizin 60. yılını kutlayacağız. Son dönemde biraz geri kalmıştık.



"TURÄ°ZM ANLAÅžMALARIMIZ 2010-19 YILLARINI KAPSAYACAK"



Bugün imzalanan 5 anlaÅŸma yeni vizyonumuzun göstergesi. Havacılık anlaÅŸması sonucunda gereken desteÄŸi, özellikle Karakas - Ä°stanbul hattı için vereceÄŸiz ve güçlendirilmesi üzerine çalışacağız. Turizm alanında da 2017-2019 yılları arasında gerçekleÅŸtirilecek program, turizm yatırımlarını kapsayacak.Tarım ve hayvancılık alanında da Türkiye ile önemli bir anlaÅŸma yaptık. Türkiye'nin bu alanlarda geliÅŸmiÅŸ olduÄŸunu biliyoruz. BeÅŸinci anlaÅŸmamız olan güvenlik iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸması da ülkelerimizi korumak için yaptığımız bir anlaÅŸma olacak.



"DÜNYADA HER DÄ°L, HER DÄ°N YER BULACAK"



Biz Türkiye - Venezuela iliÅŸkilerinde yeni bir çaÄŸ açmak istiyoruz. Biz farklı bir dünyaya inanıyoruz. Biz bu dünyanın geliÅŸmeye baÅŸladığını görüyoruz. Biz dünyanın yeni dönemini çiziyoruz. Çok kutuplu, çok merkezli ve herkesin yer bulabileceÄŸi dünyada, her dil her din yer bulacak. Bazılarının Medeniyetler Ä°ttifakı" dedikleri ÅŸey bizim için çok önemli. Bu çok kutuplu dünyaya katkıda bulunacağız. Sayın ErdoÄŸan'a teÅŸekkür ediyorum. Bu toplantılar tamamen baÅŸarıya imza attı.






Etiketler: venezüella
Bu haber toplam 2176 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler