Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Halk Ekmek Dönemi Sona Eriyor. Belediyeler Artık Ekmek Üretmeyecek Satmayacak

Halk Ekmek Dönemi Sona Eriyor. Belediyeler Artık Ekmek Üretmeyecek Satmayacak
Esnaf, hükümete kamu ile yerel yönetimlerin ticaret yapmasının haksız rekabet yarattığını söyledi. Ekonomi yönetimi de esnaftan gelen "Devlet ticarette bize rakip olmasın" talebini dikkate alarak, kamunun ticaretten çekilmesi için yeşil ışık yaktı.
09.10.2016 / 12:29


Düzenleme belirtildiÄŸi gibi çıkarsa, belediyeler ekmek satmayacak, devlet kurumları düÄŸün salonu iÅŸletmeyecek.



ESNAFIN SORUNLARI ANLATILDI



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, pazartesi günü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel BaÅŸkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti, Çankaya KöÅŸkü'nde kabul etti.



TESK yönetimi, BaÅŸbakan Yıldırım'ın yanı sıra ekonomiden sorumlu bakanlarla görüÅŸerek esnafın ihtiyaçlarını aktardı. Edinilen bilgiye göre, bakanlarla esnafın görüÅŸmesinden önemli kararlar çıktı.



HAKSIZLIK OLUÅžTURUYOR



Esnaf temsilcileri, kamu kurum ve kuruluÅŸları ile yerel yönetimlerin ticaret yapmasının haksız rekabet olduÄŸuna iÅŸaret etti. Yerel yönetimlerin ekmek ürettiÄŸini, kamu kuruluÅŸlarının düÄŸün salonu iÅŸlettiÄŸini, Adalet Bakanlığı'nın perakende ticaret yaptığını belirten TESK yönetimi, devletin ticari alanlardan çıkmasını istedi.



"HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN"



"Liberal ekonomide, serbest piyasa koÅŸullarında böyle kurumsal kimliklerle ticaret yapılması gerçek ticaret adamını engelliyor, herkes kendi iÅŸini yapsın" diyen esnafın bu talebi hükümet kanadınca olumlu karşılandı. Düzenlemenin hayata geçmesi halinde baÅŸta belediyelerin ekmek fabrikaları olmak üzere pek çok iÅŸletme kamunun elinden çıkmış olacak.



ÖTV'DE DENKLÄ°K KALDIRILSIN



Bir diÄŸer talep de tüm ticari araçların ÖTV'siz yenilenmesi konusunda oldu. Yenilenecek araçlarda denklik aranmamasını isteyen, "ÖTV muafiyeti için Åžahin marka araca Åžahin marka araç zorunluluÄŸu kalksın" diyen esnafın taleplerine ekonomi yönetimi olumlu yaklaÅŸtı.



Kamyon, kamyonet, taksi, minibüs, nakliye arabası, servis aracı gibi ticari araçların hepsi uygulamadan yararlanacak. Mal taşıyan araçlar için KDV muafiyeti de toplantıda dile getirilen bir talep oldu.



ESNAF EVÄ°NE DÖNECEK



Toplantıda, terörden zarar gören GüneydoÄŸu esnafının etkin ÅŸekilde desteklenmesine de karar verildi. Terör yüzünden bölgeden ayrılmak zorunda kalan esnafın özel desteklerle evine dönmesi konusu da gündeme geldi. TESK yönetimi, esnaf borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda yapılanların da doÄŸru olduÄŸuna iÅŸaret etti. Perakende yasa tasarısının hemen uygulanması için de anlaÅŸmaya varıldı.



http://d.olay53.com/news_source/3.jpg







Bu haber toplam 2342 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler