Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ramazan Geldi Randevulu Sistemi Kaldır

Ramazan Geldi Randevulu Sistemi Kaldır
Ramazandan önce çayını toplayıp bitirmek isteyen yaş çay üreticisi bunun için Çaykur'un kota ve randevulu sistem uygulamasını kaldırmasını istiyor.
03.06.2016 / 15:39


DoÄŸu Karadeniz'de 787 bin dekar alanda yaÅŸ çay yetiÅŸtiren yaklaşık 200 bin üreticinin, ramazan ayı öncesi çayını toplamak istediÄŸi belirtildi.



Çay Üreticileri Dayanışma DerneÄŸi (ÇAYÜDAD) BaÅŸkanı Mustafa Mavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazana iki gün kaldığını, halen randevulu alım sisteminden dolayı üreticilerin çayını bahçede bekletme zorunda kaldığını söyledi.



Üreticilerin zorlu ÅŸartlarda çayını beklettiÄŸini dile getiren Mavi, "Kimi vatandaşımız çayını bahçede bekletirken kimi vatandaşımız ise çay alım yerlerinde çayını sermiÅŸ durumda" diye konuÅŸtu.



Üreticilerin randevulu alım sisteminden dolayı çayını 4-5 gün beklettiÄŸini savunan Mavi, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Üreticiler, ramazan ayı içinde çayını toplayıp satmak zorunda olacaklar. Ramazan ayına iki gün kaldı. Randevulu sistem ve kontenjan kaldırılırsa üretici çayını taze taze toplayıp ÇAYKUR'a verebilir. Özel sektöre de muhtaç durumda kalmaz. Ramazandan önce üretici bir an önce çayını toplamak istiyor. ÇAYKUR'a satamadığı için çayını bekletmek zorunda kalıyor.



Yetkiler bizim sesimizi duysunlar. Bir an önce randevulu sistemin kalkmasını istiyoruz. Cumartesi ve pazar günü normal alım yapsınlar. Üretici çayını taze taze satsın. Bütün fabrikalarımız çalışsın. Ramazana vatandaşımız rahat bir ÅŸekilde girerek ibadetlerini yapsın istiyoruz."



Çay üreticisi Sabit Balcı ise çayın bir an önce toplanıp satılmasını istediklerini kaydetti.







Bu haber toplam 2075 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler