Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Fezlekeleri Adalet Bakanlığı'nda!

Fezlekeleri Adalet Bakanlığı'nda!
Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.
04.02.2016 / 18:24


Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, HDP eÅŸ genel  baÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ ile milletvekilleri Selma  Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve ErtuÄŸrul Kürkcü hakkında dokunulmazlıklarının  kaldırılması istemiyle hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdi. 

 

BaÅŸsavcılık, 26 Aralık 2015'te Kayapınar Spor Salonunda iki gün süren  Demokratik Toplum Kongresi (DTK) OlaÄŸanüstü Genel Kurulunda sözde "öz yönetim"  ilanına iliÅŸkin yaptıkları konuÅŸma nedeniyle DemirtaÅŸ, YüksekdaÄŸ, Irmak, Önder ve  Kürkcü hakkında baÅŸlattığı soruÅŸturmayı tamamladı.

 

 SoruÅŸturma kapsamında, "Halkı kin ve düÅŸmanlığa alenen tahrik etmek"  ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla Selahattin DemirtaÅŸ, Figen  YüksekdaÄŸ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve ErtuÄŸrul Kürkçü hakkında fezleke  hazırlayan baÅŸsavcılık, ÅŸüphelilerin, üzerlerine atılı suçların yasal  unsurlarının oluÅŸtuÄŸu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden,  "dokunulmazlıklarının kaldırılması" talebinde bulundu.






Etiketler: fezleke
Bu haber toplam 1958 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler