Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ABD Kongre üyelerinden Gülen'e büyük şok

ABD Kongre üyelerinden Gülen'e büyük şok
USATODAY, ABD’li Senatör ve Milletvekillerinin Amerika’da yaşayan Gülencilerin yaptıkları bağışları iade ettiğini yazdı
20.11.2015 / 08:38


ABD'nin en çok satan gazetesi USATODAY, Amerika'da yaÅŸayan Gülencilerin ABD'li Senatör ve Milletvekillerine yüzbinlerce dolar uygunsuz bağış yapmış olabileceÄŸini ortaya çıkardı.



BAÄžIÅžLARI BÄ°R BÄ°R Ä°ADE EDÄ°YORLAR



Gazetenin araÅŸtırmasına göre Gülen örgütüne mensup olan ve yıllık 30 bin dolar geliri olan kiÅŸiler ABD'li siyasetçilere tek seferde 2 bin 500 dolarlık bağışlarda bulundular. Resmi kayıtlara giren ve Gülen örgütü mensuplarıyla aynı gün bağışlarda bulunan kiÅŸilerin bazılarının ise gazetenin tüm araÅŸtırmalarına raÄŸmen yaÅŸadıkları yer bir türlü bulunamadı. Bu da sahte isimler kullandıkları inancını güçlendirdi.



Ä°ADE KARARI ALDILAR...



Gazetenin ÅŸüpheli bağışlar ile ilgili sorularını yanıtlayan Cumhuriyetçi New Hampshire Senatörü Kelly Ayotte'nin ofisi, 30 Nisan 2014'te Gülen örgütüne mensup olduÄŸu düÅŸünülen kiÅŸilerden aldıkları 43 bin 100 dolarlık meblağı iade ettiklerini açıkladı. Kampanya müdürü Jon Kohan, "söz konusu bağışları çok dikkatli olduÄŸumuz için iade ettik" dedi. Ayotte'nin ofisi söz konusu kiÅŸilerden bağış alan BaÅŸkan Barack Obama ve Hillary Clinton'ın da paraları iade etmesi gerektiÄŸini söyledi.



Ayotte'e 30 Nisan 2014'te bağış yapan 19 kiÅŸinin hepsi New Hampshire dışında yaşıyor. Ve bağış yaptıkları Senatör hakkında hiçbir ÅŸey bilmiyor.



ÖÄžRETMENLERDEN ÅžÜPHELÄ° BAÄžIÅžLAR



USA Today, bağışçıların Fethullah Gülen hareketiyle baÄŸlantılı olduÄŸunu ve bazılarının da Gülen'le iliÅŸkili okul ve kâr amacı gütmeyen kuruluÅŸlarda çalıştıklarını belirledi.



Hem Cumhuriyetçilere hem de Demokratlara bağışlar yapan Gülen örgütü mensupları, Teksas Milletvekili Henry Cuellar'a 7 Ekim 2013'te 22 bin 500 dolar bağış yaptı. 2 bin 500 dolar bağış yapan kiÅŸilerden biri Ohio, Toledo'da bulunan bir Gülen okulunda çalışan öÄŸretmendi. Bir öÄŸretmenin yılda 37 bin dolar kazandığını gösteriyor. Bu denli az kazancı olan bir öÄŸretmenin tek seferde 2 bin 500 dolar ödeme yapması soru iÅŸaretleri oluÅŸturuyor. 



Milletvekili Cuellar'a bağış yapan Ortabatı Türk Amerikan Vakfı eski BaÅŸkan Yardımcısı B.E. ise yıllık kazancı 31 bin 592 dolar olmasına raÄŸmen, 2010 yılından bu yana 38 bin dolarlık bağış yapmış görünüyor. 



Kaynak : SABAH






Bu haber toplam 2359 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler