Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de şiddetli yağış köprüleri yuttu

Rize'de şiddetli yağış köprüleri yuttu
Çamlıhemşin ilçesinde şiddetli yağış ve toprak kaymaları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Çayeli ilçesinde iki köprünün çökmesi sonucu Çayeli-Kaptanpaşa grup yolu ulaşıma kapandı.
12.11.2015 / 17:54


Rize genelinde dün geceden itibaren etkili olan ÅŸiddetli yağış nedeniyle ÇamlıhemÅŸin ilçesinde eÄŸitim-öÄŸretime bir gün ara verildi. ÇamlıhemÅŸin ilçesinde geceden itibaren etkili olan yağış sebebiyle Fırtına Deresi'nin debisi yükselirken, çok sayıda mahalle ve köy yolunda toprakkayması nedeniyle ulaşımda aksamalar yaÅŸanıyor. Yağışın devam etmesi ve yolların kapalı olması nedeniyleeÄŸitim-öÄŸretime ilçede 1 gün ara verildi. Belediye ve ilçe özel idaresine baÄŸlı ekipler, yolların açılması için çalışmalara baÅŸladı.



Çayeli'ne baÄŸlı Madenli beldesinde ÅŸiddetli yağış nedeniyle iki köprü kısmen çöktü. Çayeli-KaptanpaÅŸa yolu da derenin taÅŸması ve toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgede yağış ÅŸiddetini sürdürüyor. Kalkandere ve Ä°kizdere ilçelerinde ise bazı köy yollarında toprak kayması yaÅŸandığı, Kalkandere'de bir fabrikanın ÅŸiddetli rüzgar nedeniyle çatısının kısmen uçtuÄŸu kaydedildi.



http://i.cnnturk.com/pscnnturk/100/770x0/56444f3f6ce4360eac5278ec.jpg



Ä°l genelinde bir çok yerde tarım arazilerinde su baskını ve toprak kayması nedeniyle hasar oluÅŸtuÄŸu vurgulandı.

Rize ValiliÄŸi'ne baÄŸlı kriz masası oluÅŸturulurken, Ä°l Afet ve Acil Durum MüdürlüÄŸü ekipleri deÄŸerlendirme çalışması baÅŸlattı. ÇamlıhemÅŸin Belediye BaÅŸkanı Osman HaÅŸimoÄŸlu, ilçede 6 mahalle ile 15 köy yolunun heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı olduÄŸunu söyledi. Ä°lçede gece boyunca yaÄŸmurun devam ettiÄŸini vurgulayan HaÅŸimoÄŸlu,

"Dünyaca ünlü Ayder Yaylası yolu ulaşıma kapalı. YaÄŸmur ÅŸiddetini sürdürüyor. Kontrollü bir ÅŸekilde yol açma çalışmalarını yürütüyoruz" dedi.






Bu haber toplam 2648 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler