Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Erdoğan, Ziraat Katılım Bankası'nı açtı

Erdoğan, Ziraat Katılım Bankası'nı açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan Ziraat Katılım Bankası'nın ilk şubesinin açılışını yaptı.
29.05.2015 / 18:55


Devlet eliyle ilk kez katılım bankacılığı hizmeti verilmeye bugün baÅŸlandı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın geçtiÄŸimiz aylarda katılım bankacılığı ile ilgili gerekli izinleri almasının ardından 6 ay gibi kısa bir sürede ilk hazırlıkları Ziraat Bankası tamamladı ve bugün Ziraat Katılım Bankası çatısı altında ilk ÅŸubesini BeyoÄŸlu'nda açtı.



Ziraat Katılım ile bugün baÅŸlayan süreci faizsiz bankacılık alanında tarihi bir adım olarak niteleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ziraat'in ardından Vakıf Katılım ve Halk Katılım'ın da süratle sektöre girerek kamu alanında katılım bankacılığı sayısının 3'e çıkacağını söyledi.



''ZÄ°RAAT KARA GÜN DOSTUDUR''



Açılışta, Ziraat Bankası'nın sadece bir banka deÄŸil aynı zamanda kara gün dostu olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, ''Çifçinin, tüccarın ve esnafın daima yanındadır. Paradan para kazanmaktan ziyade ekonominin geliÅŸmesine katkı saÄŸlayan bir bankadır. 16 milyar lira zarar ile devraldığımız Ziraat Bankası çok ciddi kar eden bir kuruluÅŸ haline geldi. 12 yıl önce çiftçiye yüzde 59 faiz ile kredi veriyordu. Åžimdi ise yüzde 0 ile 8 arasında faiz ile kredi veriyor.'' diye konuÅŸtu.



BÄ°RÄ°LERÄ°NÄ°N KABUSU OLDU



Türkiye'de yüksek faiz ile rant elde edinen tefecilerin var olduÄŸunu ve onların yaÅŸanan bu geliÅŸmelerden rahatsız olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, ''Yeni Türkiye halkımızın ümidi olurken bazılarının ise kabusu oldu. Allah vermesin ülkemizi dışgüçler iÅŸgal etse bunlar destek olurlar.'' dedi.



http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos/erdogan_ziraat_katilim_bankasini_acti_1432890600_1929.jpg






Bu haber toplam 2255 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler