Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ayağa kalk Mısır, senin deden Türk'

Ayağa kalk Mısır, senin deden Türk'
Devrime yön veren o slogan Erdoğan’ın kritik ziyareti öncesi değiştirildi.
08.09.2011 / 10:11

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, beraberindeki bakanlar, üst düzey bürokratlar ve iÅŸadamlarından oluÅŸan bir heyetle 12-15 Eylül tarihleri arasında Mısır, Tunus ve Libya’yı ziyaret edecek. Söz konusu ziyaretler sırasında, yeni bir sürece girmiÅŸ bulunan dost ve kardeÅŸ ülkelere Türkiye’nin verdiÄŸi destek vurgulanacak; çeÅŸitli alanlarda gerçekleÅŸtirilecek iÅŸ birliÄŸi imkanları ele alınacak. ErdoÄŸan,12 EylülPazartesi günü gideceÄŸi Mısır’da Yüksek Askeri Konsey BaÅŸkanı ve Savunma Bakanı MareÅŸal Muhammed Hüseyin Tantavi ve BaÅŸbakan Ä°sam Åžeref ile görüÅŸecek. ErdoÄŸan, Kahire’de ayrıca Mısır’ın önde gelen siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri, Tahrir Devriminin genç liderleri ve Mısır’da yatırımı bulunan Türk müteÅŸebbisleri ile de bir araya gelecek.



ErdoÄŸan’ın Mısır’da devrimin simgesi olan Tahrir Meydanı’nda da konuÅŸma yapması bekleniyor. Bu konuÅŸma ÅŸimdiden büyük bir heyecana yol açtı. KonuÅŸma, “ErdoÄŸan, Arap dünyasına demokrasi dersi verecek” diye yorumlandı. Arap dünyasının ünlü gazetesi El Hayat, Türkiye’nin Tel Aviv yönetimine yaptığı sert çıkış ile Ä°srail’in geçen ay öldürdüÄŸü 5 Mısırlı güvenilk görevlisine verilen tepkiyi karşılaÅŸtırdı. Gazete, “Türkiye,Ä°srailbüyükelçisini ülkesine gönderdi. Ama biz yapamadık. Ä°srail bize üzüntülerini iletmiÅŸti. Aynı ÅŸeyi Türkiye’ye de yaptı ancakAnkarabildirilen üzüntüyü reddetti ve bunu kabul edilemez bir komedya olarak deÄŸerlendirdi” ifadelerini kullandı. Gazetede çıkan yorumda, ÅŸunlar kaydedildi: “Mısırlılar ErdoÄŸan döneminde Türkiye’nin sergilediÄŸi tutuma duydukları hayranlığı gizlemiyor. Mısırlılar arasında ÅŸimdi devrim günlerinde tekrarlanan ‘kaldır başını, sen bir Mısırlısın’ sloganı yerine ‘kaldır başını, deden bir Türk’e döndü’ sloganı moda.”











Etiketler: mısır
Bu haber toplam 2428 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler