Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Davutoğlu’ndan çiftçiye büyük müjde

Davutoğlu’ndan çiftçiye büyük müjde
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan Tekirdağ İl Konresi'ne katıldı. Davutoğlu 'Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum' dedi.
19.01.2015 / 09:14


DavutoÄŸlu, partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan TekirdaÄŸ Ä°l Konresi'ne katıldı. TekirdaÄŸ’a, Edirne’ye, Kırklareli’ne geldiÄŸinde yalnız Trakya'yı deÄŸil, Tuna’ya kadar bütün Balkanlar’ı konuÅŸtuklarını belirten DavutoÄŸlu, "Geçen ay Makedonya’ya gittiÄŸimde gözlerimizi yaÅŸartan bir hadiseye ÅŸahit olduk. Türkçe Bayramında, Yunus Emre’den ilham almış Horasan erenlerinin evlad-ı Fatihan'ın torunu Makedonyalı soydaÅŸlarımızla, dindaÅŸlarımızla bir araya geldiÄŸimizde bizden bayrak istediler, al bayrak, kongremizi ÅŸereflendiren binlerce al bayrak istediler. Biz de onlara söz verdik. Ve bu sözümüzü yerine getireceÄŸiz. Ä°nÅŸallah önümüzdeki haftalarda onlara söz verdiÄŸimiz gibi önce Üsküp’e, Gostivar’a, Kalkanderen’e, Ohri’ye ve Makedonya’nın her bir köÅŸesine sonra da Balkanların her yerine, isteyen her haneye bir al bayrak, bir kur'an-ı azimüÅŸÅŸan ve bir Türkçe sözlük hediye edeceÄŸiz" dedi.



Zulme karşı sessiz kalmış bir nesil devamı olmadıklarını belirten DavutoÄŸlu, "Ä°nÅŸallah bir gün özgür Kudüs’te hep beraber olacağız. Nasıl zalim Milasoviç ve onun zalimleri Saray Bosna’yı döverken hepimizin yüreÄŸi Saray Bosna’yla, Mostar’la atmıştır. Åžimdi de hepimizin yüreÄŸi Gazze’de, Filistin’de, Suriye’de Somali’de, Irak’ta atıyor. Çünkü biz, zulme karşı sessiz kalmış, zillete düÅŸmüÅŸ bir neslin devamı deÄŸiliz. Aksine dünyanın her yerine ilahi kelimetullah davasını, adalet davasını götürmüÅŸ, Avrupa’da bugün ırkçılık karşısında ders alınması gereken Saray Bosna ve Balkanlar’da bütün dinlere, inançlara özgürce yaÅŸama hakkı tanımış evladı fatihanın torunlarıyız. Bugün Berlin’de Fatih Camii’ni yakanlar. Ziyaret ettim, Almaya’da 94 camimize saldırıda bulunanlar. 100’lerce camiye Avrupa’nın her yerinde saldırıda bulunanlar. Bu anlamda kültür terörü iÅŸleyenler, gelsinler Rumeli tarihinden ders alsınlar. Kilisenin, caminin, sinagogun yan yana olduÄŸu asırlarca yan yana yaÅŸadığı Saray Bosna’dan, Üsküp’ten, Filibe’den, Edirne’den, TekirdaÄŸ’dan ders alsınlar. Åžimdi, AK Partiyi eleÅŸtirmeye kalkanlar ve sanki AK Parti farklı düÅŸüncelere müsamahakar deÄŸilmiÅŸ gibi içeride ve dışarıda bir takım propaganda yürütenler son 12 yıl içinde Türkiye’de her konuda tam bir özgürlük ikliminin yaÅŸanmış olduÄŸunu görebilirler" dedi.



AK Parti mensuplarından, TekirdaÄŸ’da her yere, her köÅŸeye, her sokaÄŸa, her ilçeye, her mahalleye gitmelerini ve özgürlük davasını anlatmalarını isteyen DavutoÄŸlu, "28 Åžubat’ta yapılan zulümleri, 12 Eylül döneminde yaÅŸanan baskıları, 27 Mayısta dar aÄŸacına gönderilen ÅŸehit baÅŸbakanımızı hatırlatarak, 12 yıllık özgürlük destanımızı anlatacaksınız. Trakya, her zaman demokrasinin kalesi oldu. Demokrat bir zihniyete sahip oldu. Trakya hiç bir zaman Cumhuriyet Halk Parti’sinin tek parti zihniyetine tabi olmadı. Darbelerin yanında olmadı. Özgürlüklerin yanında oldu. Ä°ÅŸte ÅŸimdi de bu özgürlüklerin teminatı AK Parti’dir. Burada bir kez daha bütün Trakya’ya, bütün Anadolu’ya ÅŸu taahhütte bulunuyoruz. Türkiye son 12 yıl içinde nasıl demokrasiden nasibini almışsa önümüzdeki dönemde 2023’e giderken yükselen cumhuriyetimizi, kökleÅŸen demokrasi ile birleÅŸtireceÄŸiz. Biz, cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi sadece adında cumhuriyet olan bir parti deÄŸiliz.



Biz gönülden cumhuriyetçiyiz, yürekten cumhuriyetçiyiz, zihinden cumhuriyetçiyiz, emekle cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik cumhuriyeti yüceltmekle olur. Cumhurun sesine kulak vermekle olur. Tek parti döneminde her türlü baskıyla cumhurun üzerine gidenler, özgürlükleri kısıtlayan bir geleneÄŸin takipçisi olanlar hiçbir zaman cumhuriyetçi olmazlar. Åžimdi bütçe konuÅŸmasında hatırlarsanız Mısır’daki darbecilere sahip çıkınca KılıçdaroÄŸlu, dönüp ona demiÅŸtim ki: ‘Sahip çıkıyorsunuz, çünkü siz de darbecisiniz.’ Türkiye’de her darbenin ya yanında, ya arkasında, ya önünde Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Åžimdi samimi Cumhuriyet Halk Partili kardeÅŸlerime, seçmenlerime de sesleniyorum. Son olarak 17-25 Aralık’la, 19 Ocak MÄ°T TIR’larına yapılan baskınla, 27 Mart’ta bizzat benim odamı dinleme zilletine düÅŸen çeteyle KılıçdaroÄŸlu’nun yan yana durmasını içinize sindiriyor musunuz?" dedi.



Kimsenin demokrasi sınavında millete hesap vermekten kaçamayacağını belirten DavutoÄŸlu, "Åžimdi, öyle bir dönemden geçiyoruz ki herkes sınavda. Soruyorum KılıçdaroÄŸlu’na aslında kendi milletvekili, bir bayan CHP milletvekili, KılıçdaroÄŸlu’na paralel çeteyle iÅŸ birliÄŸini sordu. 12 soru yöneltti. Daha KılıçdaroÄŸlu’ndan cevap yok. Kapalı kapalar ardında Türk demokrasisine karşı bu paralele çeteyle ne planladınız. Çıkın ve açıklayın. Hem cumhuriyetçilik yapacaksınız, cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız hem de dinimizi istismar eden, hayır hasenat peÅŸinde olan vatandaÅŸlarımızı iyi niyetini istismar ederek Türkiye’de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. Ä°ÅŸte bunların cumhuriyetçiliÄŸi bu kadar.



Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetçiliÄŸi, cumhurla ilgili deÄŸildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir. Olabilir. Cumhuriyet gazetesiyle ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili deÄŸildir, cumhuriyetle ilgili deÄŸildir. Dikkat edin o gazete peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında KılıçdaroÄŸlu vardı. Cumhur yoktu ama KılıçdaroÄŸlu o hakaretlerin yanında durdu, arkasında durdu. Ä°ÅŸte biz buradan sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüÄŸü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin deÄŸerlerine hele hele 1 buçuk milyar Müslümanın alemlere rahmet olarak gördüÄŸü Hazreti Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, vermeyeceÄŸiz" dedi.



DavutoÄŸlu sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Anadolu’dan TekirdaÄŸ’a SüleymapaÅŸa’yla yürüyen o yörük obaları, o evladı fatihan, resül aÅŸkına yürüdüler, Hazreti Muhammed aÅŸkına yürüdüler. Hazreti Ahmet Mahmud-u Muhammed Mustafa sallalahü aleyhüvessellem aÅŸkına yürüdüler. Ä°ÅŸte biz de aynı yoldayız. Kim ne derse desin, kınayanın kınamasından çekinmeden söylüyoruz. Bizim için cumhuriyet ve cumhuriyetçilik milli deÄŸerlerle buluÅŸan bir zihniyettir. Cumhurla buluÅŸan bir zihniyettir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurla da cumhuriyetle de ilgili yoktur. EÄŸer olsaydı bakınız Türkiye’de ilk defa cumhurbaÅŸkanı halk tarafından seçildi. Ve adaylar çıktı.



Birisi 12 yıllık Ak Parti devrimine destan yazan, kurucu baÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan. Biz Ak Parti kadroları, cumhuriyete aşık olduÄŸumuz için cumhuriyeti hayat felsefemiz gördüÄŸümüz için kendi adayımızı çıkardık, arkasında durduk ve cumhuriyetin en yüce makamına cumhurbaÅŸkanlığı makamına A^K Partili liderimizi aday gösterdik. Peki CHP ne yaptı. Hani cumhuriyetçi CHP kendi içinden cumhuriyetin zirvesine cumhurbaÅŸkanlığına bir aday gösterme cesareti ortaya koyabildi mi? KılıçdaroÄŸlu madem cumhuriyet aşığıydın niçin aday olmadım? Niçin cumhurun önüne çıkıp da cumhuriyeti taçlandırmak için ben cumhurbaÅŸkanlığına adayım deme cesareti gösteremedin? Gösteremezler çünkü milletten onay ve izin alamayacaklarını bilirler. Gelirler Trakya’da, Ä°zmir’de, MuÄŸla’da, Ege, Akdeniz, Trakya kıyılarında cumhuriyetçilik yaparlar. Cumhuriyetçilik Türkiye’nin her bir santimetre karesinde yapıldığı zaman cumhuriyetçiliktir. Peki ne yaptılar? Milliyetçi hareket Partisi, niçin kendi içinden bir aday çıkaramadı? Neden Türkiye Cumhuriyet devletinin başına bir Milliyetçi Hareket Partili’yi aday gösteremedi. Çünkü o da bilir ki milliyetçilik sadece onun ismindedir. Türkiye’de milliyetçilik iddiasında bulunmak için, vatanperverlik iddiasında bulunmak için Namık Kemal’in izinde yürüyebilmek için Hakkari’de de Edirne’de de Kars’ta da, MuÄŸla’da da aynı sözü söylemek lazım. Oralara da gidebilmek lazım. Bu al bayrağı oralarda da dalgalandırmak lazım. Biz çok üzerine gidince Tunceli’ye gitti. Sadece valiliÄŸin önünde konuÅŸtu ve geri döndü. Biz nereye gidersek gidelim oranın her yerinde vatandaşımızla kucaklaşırız. Vatandaşımızın kokusundan onun yüreÄŸinden güç alırız.



Onun için bütün partiler arasında bir tek Ak Parti cumhurbaÅŸkanlığına kendi adayını çıkardı. DiÄŸerleri ne yaptı Pensilvanya’da yapılan bir siyaset mühendisliÄŸi ile bir çatı aday buldular. Çatı aday diye ortaya koydukları ÅŸahıs kaybedince de KılıçdaroÄŸlu dedi ki tabii sayın Ä°hsanoÄŸlu’nu halk tanımıyor dedi. Peki halkın tanımadığı birini niye aday gösterdiniz? Bunu ÅŸunun için zikrediyorum. Bir kez daha söylüyorum. Türkiye’de gerçek cumhuriyetçilik AK Parti tarafından savunulan bir idealdir. Gerçek milliyetçilik vatana hizmet ve uluslararası itibarı yükseltme bakımından AK Parti’nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi bir hizmettir. Åžimdi bakınız 12 yıl öncesini Türkiye Cumhuriyeti Devletini düÅŸünün. Fazla deÄŸil. Tek parti dönemine gitmiyoruz. Camilerin ahır haline getirildiÄŸi, ezanların aslının yasaklandığı döneme gitmiyoruz. 12 yıl öncesine, Ak Parti öncesine. Öyle bir haldeydi ki devletimiz o Selçuklu’dan, Osmanlı’dan evladı fatihandan yükselen devletimizi o hale düÅŸürmüÅŸlerdi ki bir IMF memuru gelir ve Türkiye Cumhuriyeti BaÅŸbakan’ına neredeyse talimat verirdi. Türkiye birkaç milyon dolar için Avrupa’ya el açardı. 5 sente muhtaç diye sembolizm geliÅŸtirilmiÅŸti. Peki 12 yıl içinde nereden nereye geldik.



12 yıl içinde gücünü Namık Kemal’den, gücünü ve ahlakını SüleymanpaÅŸa’dan alan Ak Parti kadrolarıyla bırakın IMF’den borç almayı, IMF’ye 5 milyar dolar borç veren bir ülke olduk. Ä°ÅŸte cumhuriyetçilik budur. Bırakın 2001’de çok küçük bankalardan, devletlerden hibe talep eden bir ülke olmayı ÅŸimdi dünyada gayrisafi milli hasılasına oranla en yüksek insani yardım yapan, mazlumlara el açan, el uzatan, en güçlü ülke oldu Türkiye Cumriyeti Devleti. Ä°ÅŸte aramızdaki fark bu. Cumhuriyetçilik bu. Milliyetçilik bu. 1999 depreminde kendi vatandaşına Ankara’dan Sakarya’ya günlerce ulaÅŸamayan bir hükümetin yerini, Van depremi olduÄŸunda 1 yılda 20 bine yakın konutla yepyeni bir ÅŸehir inÅŸa edebilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti aldı. Ä°ÅŸte aramızdaki fark bu".



CumhuriyetçiliÄŸin inanç meselesi olduÄŸunun altını çizen DavutoÄŸlu, "Cumhuriyetçilik irade meselesidir. Kararlılık meselesidir. Ama en önemlisi iffet meselesidir, onur meselesidir. Devletimizi o hale getirenler, 2002’de o hale getirenler cumhuriyetçilik iddiasında bulunamazlar. Türkiye o zaman baÅŸka ülkelerin envanterinden çıkan, ayrılıp artık biz kullanmıyoruz, sadaka gibi siz kullanın diye verdiÄŸi tankları almak için müzakere yürütüyordu. Sonra o tankları aldıktan sonra da Ä°srail’e modernizasyon için yüz milyonlarca dolar para ödüyordu. Åžimdi ise Altay tankıyla kendi tankını üreten kudretli Türkiye Cumhuriyeti Devleri var. Åžimdi geçen hafta savunma sanayi icra komitesi toplantısı yaptık.



Orada inÅŸallah 2023’te ilk prototifini üreteceÄŸimiz olan kendi milli savaÅŸ uçağımızın ön tasarım aÅŸamasına geçmesine karar verdik. Åžimdi tasarımı baÅŸlıyor 2023’te yüce ülkemizin semalarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti markalı milli savaÅŸ uçağımız uçacak. Aramızdaki fark bu. Åžimdi TekirdaÄŸlılar kim size soruyorum. Kim cumhuriyetçi? Türkiye Cumhuriyeti Devletini sefil duruma düÅŸürenler mi, yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devletini dünyada yükselen güç haline getiren AK Parti mi? Gerçek cumhuriyetçi parti kimdir? Gerçek cumhuriyetçi, cumhuriyeti taçlandıran AK Parti’dir. Bunu her yerde cumhuriyetçiliÄŸe inanan bütün vatanımızda olduÄŸu gibi Trakya’nın her köÅŸesinde anlatacaksınız" diye konuÅŸtu.



BAÅžBAKAN DAVUTOÄžLU'NDAN ÇÄ°FTÇÄ°YE MÜJDE



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, çiftçiye müjde vererek, pirinçte KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düÅŸürüleceÄŸini söyledi.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, partisinin TekirdaÄŸ Ä°l Kongresi'ne katıldı. KonuÅŸmasında, 2001 yılında bir esnafın BaÅŸbakanlık binası önünde yazar kasa fırlatması olayını hatırlatan DavutoÄŸlu, "Åžimdi, halka saygı, cumhura saygı anlamında 2001’de bunların zihniyetinin hakim olduÄŸu dönemde, yani CHP ile bütünlük arz eden DSP’nin, MHP’nin olduÄŸu dönemde hatırlarsanız esnaf BaÅŸbakanlık önünde yazar kasasını kırmıştı. Aslında kırılan ÅŸey yazar kasa deÄŸildi. Devletle halk arasındaki baÄŸ, hükümetle esnaf arasındaki baÄŸ kırılmıştı. Ama geçen hafta Ankara’da bir toplantıda esnafımızla buluÅŸtuk. Binlerce esnafımızı Türkiye’nin her köÅŸesinden geldi. Onlara hitap ederken kendilerine de söyledim. Bir esnaf çocuÄŸu olarak konuÅŸtum onlara. Helal rızk için hayatını emeÄŸi ile kazanmış esnaf çocukları adına konuÅŸtum. Edirne’deki Arasta Çarşısı’nda Ahi Evran duasından bahsettim. KırÅŸehir’de Ahi Evran toplantısından bahsettim. Sonra dedim ki esnaflık demek bu milletin ahlak abidesi demektir. Ahlak, ailede öÄŸretilir. Okullarda yaygınlaÅŸtırılır ama çarşıda pazarda yaÅŸanır. Esnafla yaÅŸanır. Bütün esnafımızı bir kez daha selamlıyorum" dedi.

Esnafa verdikleri müjdeleri bir kez daha sıralayan DavutoÄŸlu, "Onların da tahmin edemeyeceÄŸi müjdeler. Åžimdiki Türkiye’yi karşılaÅŸtırasınız diye sizlere de o müjdeleri paylaÅŸmak istiyorum. VerdiÄŸimiz müjdelerden biri kaybolmaya yüz tutmuÅŸ mesleklerde 70’i aÅŸkındır esnafa verilecek kredinin faizsiz olması. Esnaf kredilerinde kaybolan meslekterde faizi kaldırdık. Faizsiz kredi veriyoruz. Helali hoÅŸ olsun. Yine ustalık beratını almış, yeni dükkan açmış esnafa 1 yıl faizsiz kredi veriyoruz. Ä°ÅŸte yazar kasa kırılan Türkiye’de esnafın Ankara’ya gelip bizimle buluÅŸtuÄŸu ve bu müjdeleri aldığı Türkiye’ye geldik. Yine esnafımıza kreÅŸi sübvansiyonu için ayırdığımız 600 Milyon TL’yi 750 Milyon Türk Lirasına çıkardık. Bu 4-5 milyar dolarlık ek kredi imkanı demektir. Yazar kasa kırılan Türkiye’den buralara geldik. Buradaki Trakyalı kadınlarımız, kız kardeÅŸlerimiz, bacılarımız çok çalışknadır. Ben onu çok iyi bilirim. Çok öÄŸrencim oldu, Trakya’da da çok bulundum. Åžimdi çalışan kadınlarımızın hep bir ikilemi vardı. Acaba bir evlat Rabbim nasip ederse annelik mi yapayım, çalışmaya devam mı edeyim diye. Yine geçen hafta devrim mahiyetinde kararlar aldık. Çalışan Trakyalı kadınlarımıza da bir anlamda hediye olsun diye buradan zikrediyorum. Artık çalışan kadınlarımız anne olmaya karar verdiÄŸindeacaba 16 haftalık annelik iznim bitince ne yapacağım diye düÅŸünmeyecekler. Ondan sonra yarı zamanlı olarak ilk çocuk için 2 ay yani 8 hafta, ikinci çocuk için 4 ay 16 hafta, üçüncü çocuk için 6 ay 24 hafta yarı zamanlı çalışıp tam ücret alacaklar. Bu o kadar önemli bir husus ki yine bütün annelerimize, bacılarımıza, kardeÅŸlerimize hediye mahiyetinde devrim gibi bir adım daha attık. Hani memur maaÅŸlarını ödemekten aciz olan o dönemler var ya, o dönemlerin aksine bugün Türkiye’de yeni çocuk sahibi olan her anneye bir altın hükmetimizden, devletimizden hediye olarak verilecek. Ä°lk çocukta yarım altın, karşılığı 300 lira, ikinci çocukta yarım ve çeyrek karşılığı 400, takriben üçüncü çocukta tam altın annelerimize devletimizden hediye olarak verilecek. Ä°ÅŸte, bu büyük devrimin arkasındaki cumhuriyetçilik felsefesi de ÅŸurada. Eskiden, 90’lı yıllarda aziz TekirdaÄŸlılar devleti idare edenler ÅŸöyle derdi: ‘Cumhurun nüfusu ne kadar az olursa başımız o kadar az aÄŸrır. Onun için doÄŸum kontrolünü teÅŸvik ederlerdi. Cumhurun nüfusunu azaltıp yaÅŸlı nüfusu arttırırsak gayri safi milli hasılada da daha yukarılara çıkarız diye hesap ediyorlardı. Bunların cumhuriyetçilikleri böyle. Cumhuru azaltarak yükselmek. Biz aksine cumhurun nüfusunu arttırarak ekonomik kalkınmayı gerçekleÅŸtirmeye kararlıyız. Cumhurumuz ne kadar artarsa gücümüz o kadar artar. Onun için en az 3 çocuk derdi cumhurbaÅŸkanımız baÅŸbakanlığı döneminde. Biz ise diyoruz ki Rabbimiz ne verirse başımız üzerindedir. Bu milletin nüfusu ne kadar artarsa bizim sorumluluÄŸumuz o kadar artar" diye konuÅŸtu.



DavutoÄŸlu konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: "Ä°ÅŸte, bakın baÅŸbakanlık görevini aldıktan sonra adım adım Anadolu’nun her yerini dolaşıyoruz. Trakya’nın her yerini. GeçtiÄŸimiz ay Edirne ve Kırklareli’ni ziyaret ettim. Åžimdi TekirdaÄŸ’dadayım. Tunceliye’de gittim, Kars’a da, MuÄŸlaya’da Aydın’a da. Her yeri dolaşıyoruz. Bir taraftan da hükümet faaliyetleri yapıyoruz. Sadece annelere yardım, esnaflara yardım deÄŸil. UyuÅŸturucu ile mücadele konusunda dev adımlar atıyoruz. 25 sektörel dönüÅŸüm programı Ä°lan ettik. Her birini adım adım uyguluyoruz. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi ne yapıyor? Kendi ÅžiÅŸli’siyle uÄŸraşıyor. Sadece SiÅŸli’yle uÄŸraşıyorlar. ÅžiÅŸli’de, bir ilçede demokrasiye aykırı olarak seçim merkezinde alınmış imzalı taahhüdün peÅŸindeler. Mahkemeye düÅŸtüler, birbirlerini tehdit ettiler, ÅŸantaj yaptılar. Ä°ÅŸte onların ahlakı da bu. Birbirine saygı göstermeyen bir kadro millete saygı gösterir mi? Milli iradeye saygı gösterir mi? Åžimdi CHP genel baÅŸkanı sık sık söylüyordu eskiden. Åžimdi artık ÅžiÅŸli’den sonra kesti. Biz Ä°stanbul’u mahalli idareleri, yerel yönetimleri nasıl idare ettiysek Türkiye’yi e öyle idare ederiz diyordu. Allah aÅŸkına size soruyorum CHP’nin TekirdaÄŸ’daki yerel yönetiminden memnun musunuz? Neydi o Aralık ayında sokaklarda çamur deryaları. Bütün Türkiye’ye TekirdaÄŸ manzaraları yakıştı mı? Åžimdi ÅŸunu demek lazım eÄŸer CHP, ÅžiÅŸli’deki siyaset ahlakı ile TekirdaÄŸ’daki hizmet seviyesi ile Türkiye’ye talip oluyorsa Allah bu milleti muhafaza eylesin. Zaten bu millet onlara bu emaneti vermez ama, TekirdaÄŸlılar eÄŸer Ak Parti belediyeciliÄŸine bu emanet verilmiÅŸ olsaydı bugün Türkiye’nin en baÅŸarılı belediyecilik örnekleri TekirdaÄŸ’daydı. Ama Ak Parti kadroları olarak sizlere emanetimiz ÅŸudur. Hiç gücenmeyeceksiniz, küsmeyeceksiniz. Sorumluluk öncelikle bizim üzerimizdedir. Her TekirdaÄŸlının kapısını çalacaksınız ve selamımızı ileteceksiniz. Ve Türkiye’nin yükseliÅŸinin de TekirdaÄŸ’ın yükseliÅŸinin de, TekirdaÄŸ ÅŸehrinin bu çilelerinin bitmesinin de ancak ve anca Ak Parti iktidarı ile mümkün olduÄŸunu anlatacaksınız. Biz öyle dün MuÄŸla’da söyledim. Biz ne diyoruz ülkemizin kıyısı da bizimdir, dağı da bizimdir, ovası da bizimdir, yaylası da bizimdir, denizi de bizimdir, ırmağı da bizidir. Selam olsun o ırmaktan akan sulara, o yalçın daÄŸlardan esen her bir yel için biz canımızı ortaya koyarız. Onun için ÅŸu veya ÅŸu ÅŸehirlerimiz Ak Parti’nin zayıf olduÄŸu ÅŸehirler efsanesini yıkacağız. Bu kıyı efsanaesini yıkacağız. Çünkü burada da en iyi Ak Parti’nin demokrasi felsefesini, ekonomi felsefesini, hizmet anlayışını en iyi TekirdaÄŸlılar anlar. Aydınlık bir yüzlü TekirdaÄŸlılara Türkiye’nin aydınlık geleceÄŸinin Ak Parti’nin elinde olduÄŸunu anlatacaksınız. Bakın burada TekirdaÄŸ’a yapılan hizmetleri saysak saatler alır. Ama bazılarını zikredeceÄŸim. 12 yılda TekirdaÄŸ’ımıza 8 milyar yatırım yaptık. Bazı karşılaÅŸtırmalarla vereyim. Ä°hracat 299 milyon dolardı 2002’de, 2013’te 912 milyon dolar oldu. Yani 5 misli arttı. TekirdaÄŸ’da 2 bin 336 derslik inÅŸa edildi. 2006’da Namık Kemal Üniversitesi’ni kurduk. Adına yakışır, kendine yakışır üniversite. 8 fakülte 3 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksek okul, Teknokent kurduk Namık Kemal Üniversitesi’ne. Memnun musunuz? TekirdaÄŸ’da sadece 87 kilometre bölünmüÅŸ yol vardı bizim dönemde 231 kilometre daha ilave ettik. Bugün TekirdaÄŸ’a helikopterle gelmedim. Karayolu ile geldim. Çünkü artık üst seviye karayoluna sahibiz ki ÅŸehirlerarası baÄŸlantılarda tam Avrupa standardında. GeçmiÅŸte bir DoÄŸu Avrupa ülkesi büyükelçisi kendi ülkesinden buraya gelirken, büyün DoÄŸu Avrupa’yı geçtikten sonra Anadolu’ya Edirne’den girdiÄŸinde, çaÄŸdaÅŸ bir dünyaya geldiÄŸimi fark ettim demiÅŸti bana. Evet, Türkiye’nin Trakya’sı kesinlikle Avrupa BirliÄŸi standartlarından üstündür. Her açıdan üstündür. Åžimdi, esas büyük projemiz. TekirdaÄŸ, Kırklareli, Edirne yani Halkalı- Kapıkule arasında yüksek hızlı treni yapıyoruz. 230 kilometrelik yüksek hızlı trende Avrupalılara da Edirne’nin ötesinde Avrupa’ya da iÅŸte çaÄŸdaÅŸlık budur diye göstermiÅŸ olacağız. Ayrıca TekirdaÄŸ- Muratlı demiryolunu çift hatlı hale getiriyoruz ve demiryolu liman baÄŸlantısını da saÄŸlıyoruz. 175 yat kapasiteli TekirdaÄŸ yat limanını da inÅŸallah tamamlamak üzere süratle çalışıyoruz. Çorlu havalimanını yeniledik . Çorlular eminim gurur duyuyorlardı. Çok az ilçenin havaalanın adı o ilçeyle anılır. 2002’de 14 bin yolcu sayısı 2013’te 123 bine çıktı. Yüzde 755 arttı. Çorlu havalimanı az çalışan metruk havalimanı ÅŸeklindeydi. Ama ÅŸimdi yenilenerek büyük bir hava limanı haline geldi. Bugün ağız ve diÅŸ saÄŸlığı hastanesini açacağız. Bizden önce yapımına baÅŸlanan 3 devlet hastanesinin 4 Aile SaÄŸlığı Merkezi’ni biz tamamladık. Ayrıca 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesini tamamladık. Saray Devlet Hastanesi’ni kurduk. 9 adat Aile SaÄŸlığı Merkezi kurduk. Åžimdi, 480 yataklı TekirdaÄŸ Devlet Hastanesi’nin de aralarında olduÄŸu 3 hastane inÅŸa ediyoruz. Namık Kemal Üniversitesi hastanesini yaptık. Ä°nÅŸaatını kısa zamanda bitireceÄŸiz. Bugün bir tören daha yapacağız. O da 798 ambulansımızı TekirdaÄŸ’ın bereketli topraklarından, ÅŸifa dolu topraklarından Türkiye’ye göndereceÄŸiz. Bir ambulans seferberliÄŸi. 2002 yılında Ak Parti iktidara geldiÄŸinde bütün Türkiye’de Türkiye’de ne kadar ambulans vardı biliyor musunuz? 617 ambulans vardı. Biz bir seferde 798 ambulansı hizmete sokuyoruz. Ä°ÅŸte cumhura saygı bu, iÅŸte cumhuriyetçilik bu. Ve bu yolla ambulans sayısını 5 bin 268’e çıkarıyoruz. Millet bu hizmeti unutur mu? Bugün özelikle bu ambulansları TekirdaÄŸ’a getirdik. TekirdaÄŸlı kardeÅŸlerimiz de ülkemizin kudret ve ÅŸefkatini görsün. Artık, daÄŸda bayırda, karda kışta, hastaneye ulaÅŸamadığı için vefat eden veya çok ağır durumda hastaneye gelebilen örnekler kalmadı. Her yere ambulans helikopterle ulaşıyoruz. Ä°ftihar ediyorum. Bir devletin kudret ve ÅŸefkatini gösteren bir örnek vereceÄŸim size. Bundan 2 sene önceydi. DışiÅŸleri Bakanlığındayken bir telefon aldım. Bir TÄ°KA çalışanımız Somali’de bir çölün ortasında bir çatışma esnasında yaralanmıştı. Eskiden olsa devlet bırakın Somali’ye Sakarya’ya ulaÅŸamayan bir yapıdaydı. Ne yaptık. SaÄŸlık Bakanımızla hemen konuÅŸtuk. Somali Büykelççimize hemen talimat verdik. Oradan bir helikopter kiralandı. Buradan bir ambulans uçak gitti ve 6-7 saat sonra o Somali’de metruk çölden bu memurumuzu aldık Ankara’nın en kaliteli hastanesine getirdik. Ä°ÅŸte aradaki fark bu. TekirdaÄŸ için söylenen güzel bir ÅŸey vardır. 3 T. Tarım, ticaret, turizm. Tabi sanayi de ticaret ile birlikte. Bu üç T’de de TekirdaÄŸ’da devrim yaptık, yapmaya da devam edeceÄŸiz. Bazı müjdeleri ÅŸimdi sizlerle paylaÅŸacağım. Bunları TekirdaÄŸlı ve Trakyalı kardeÅŸlerime özellikle ama bütün Türkiye’deki tarım erbabına o bereketli toprakları iÅŸleyen alın teriyle çalışan çiftçilerimize, tarım sektörüne bir hediye olarak zikrediyorum. Soya, kanala ve aspirde sözleÅŸmeli üretime yönelik 2014’te baÅŸlattığımız dönüm başına 10 TL ilave desteÄŸini bu sene 15 Türk Lirasına yükseltiyoruz inÅŸallah. Ayrıca ayçiçeÄŸini bu kapsama alacağız. Mazot ve gübre desteÄŸinde artışımız devam edecek. Bu sene mazot desteÄŸini yüzde 5, gübre desteÄŸini yüzde 10 arttırıyoruz. Ä°lk defa bizim dönemimizde sertifikalı fidan desteÄŸi uygulaması baÅŸladı. Sanayi ve ihracata yeni yönelik yeni çeÅŸitlerle meyve bahçesi kuran çiftçilerimizde bu desteÄŸi yüzde 50 arttırıyoruz. Ä°yi tarım uygulamaları çerçevesinde ıtri, tıbbi bitki üretimi yapanlara dönüm başına 100 Türk Lirası ayrıca destek vereceÄŸiz. TekirdaÄŸ’ı bu sene ayrıca ÇATAK yani, Çevre Amaçlı Tarım Arazileri Korunması Projesi kapsamına alıyoruz. Bu çerçevede üreticilerimize dönüm başına 30,60 ve 135 Türk Lirası destek saÄŸlayacağız. Tarım ÅŸehri TekirdaÄŸ’a son 12 yılda desteÄŸimizi yüzde 319 arttırmıştık. Hayvancılığa 302 milyon lira destek saÄŸlamıştık. Trakya için dev bir adım atıyoruz. Bunu Edirne’de de zikrettim, Kırklareli’nde de. Åžimdi TekirdaÄŸ’da da TRAGEB. Yani Trakya GeliÅŸim Projesini baÅŸlatıyoruz. Bir anlamda bütün Trakya’da yeni bir GAP benzeri projeyi gündeme alıyoruz ve bu yolla TekirdaÄŸ’ı, Trakya’yı sadece Türkiye’nin deÄŸil, bütün Balkanlar’ın ve hatta bütün Avrupa’nın en bereketli tarım havzası haline getireceÄŸiz. Bölgeye 10 milyar lira yatırım yapılacak olan Trakya GeliÅŸim Projesi ile TekirdaÄŸ’ı yeÅŸilin ve bereketin merkezi yapacağız. Biraz önce Ergene tezahüratı duydum. Evet, Ergene Nehri’nin hayata döndürülmesi için çalışmalara baÅŸladık. Ergene Eylem Planını devreye soktuk. Havza’da 13 adet evsel atık su arıtma tesisi inÅŸa ediyoruz. Bunların hepsi en kısa zamanda devreye girdiÄŸinde artık Ergene sellerle, taÅŸmalarla deÄŸil, bereketle, hayırla, mübarek bir gelecekle anılacak inÅŸallah".



2003-2014 yılları arasında TekirdaÄŸ’da 15 bin 700 dönüm araziyi sulamaya açtıklarını ve yılda 8 milyon gelir saÄŸladıklarını belirten DavutoÄŸlu, ''Karcahalil Göleti, Malkara-Ä°bribey sulaması ile ayrıca yer altı sulama tesislerini yaptık. 38 adet gölet ve sulamayı inÅŸa ediyoruz. Çokal Barajını tamamladık. Naip Gölü barajını da bu sene sonunda tamamlayacağız. 8 buçuk milyon adet fidan diktik TekirdaÄŸ’ımıza. Hani 8-10 aÄŸacın taşınması, bakın kesilmesi deÄŸil. Taşınması sebebiyle Taksim’i, Ä°stanbul’u ve Türkiye’yi kaosa döndürmeye çalışanlar var ya gelip bunları dinlemeliler. Sadece TekirdaÄŸ’a 8 buçuk milyon fidan. Dün MuÄŸla’daydık. 80 milyon fidan MuÄŸla’da. Toplamda 3 buçuk milyar fidan dikildi Tirkiye’ye bizim dönemimizde. Ama onlar ne yaptılar? Gezi provokasyonlarını yaptıktan sonra Yalova’da asırlık çınarları, ecdat yadigarı çınarları kestiler. Kimseden ses çıkmadı. CHP zihniyeti bu. Provakasyon yapmak gerektiÄŸinde provakasyonu yapar ama kendisi de her türlü tahribatı yapmaktan hiç kaçınmaz. Biz bu anlayışa karşı mücadelemizi sürdüreceÄŸiz. Ve nihayet biz tarihimize olan saygımızın gereÄŸi olarak Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu’nun büyük sultanı Yavuz Selim Han adına hayatını kaybettiÄŸi Muratlı ilçesine baÄŸlı Yukarısırt Köyü’nde bir hatıra ormanı kuruyoruz. Ayrıca TekiraÄŸ’da bir adet Teknoloji GeliÅŸtirme Merkezi kurduk. Ve TekirdaÄŸ’da yat limanı ile turizmin, tarım destekleri ile tarımın, ve sanayide de Organize Sanayi Bölgeleriyle sanayinin merkezi yapıyoruz. 2002 yılında bir Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin vatandaşımız çalışıyordu. Åžimdi 4 Organize Sanayi Bölgesinde 48 bin 500 vatandaşımıza çalışıyor. Ayrıca 9 Organize Sanayi Bölgesi, 2 sanayi sitesi daha TekirdaÄŸ’a kurmaya kararlıyız. Yüksek hızlı trenleriyle, yat limanlarıyla, bütün bu sanayi bölgeleriyle TekirdaÄŸ yükselen Türkiye’nin yükselen gücü olacak" dedi.



Çiftçiye müjde veren DavutoÄŸlu, "Åžimdi en önemli müjdeyi veriyorum. Ve bununla kongremizin de hayırlı olmasını diliyorum inÅŸallah geçen hafta arkadaÅŸlarla istiÅŸare etmiÅŸtik önümüzdeki Bakanlar Kurulu’na kararnameyi getireceÄŸiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düÅŸürüyoruz. TekirdaÄŸ’ın, Trakya’nın bu müjdeyi beklediÄŸini biliyorum. Åžimdi bakınız gerçek cumhuriyetçiliÄŸi demokrasi ile Türk siyasi hayatından zirveye taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kudretini bütün dünyaya gösteren AK Parti’nin deÄŸerli teÅŸkilat mensupları. TekirdaÄŸ’da da, Trakya’da da siyasette alışılmış çizgileri terk etmenin vakti geldi. TekirdaÄŸ’da oylarımız 2002’den bu yana sürekli yükseliyor. Bu güzel. Ama birinci parti olamadık. Åžimdi, sizden bir söz istiyorum. Haziran 2015’teki seçimlerde TekirdaÄŸ’da AK Parti’yi birinci parti yapmaya hazır mısınız? Ä°nÅŸallah Ak Parti’nin TekirdaÄŸ’daki oy ortalamasını Türkiye’nin oy ortalaması üstüne çıkarmaya hazır mısınız? Yüzde 50 yapmaya hazır mısınız? Bütün TekirdaÄŸ’ı sokak sokak, semt semt, köy köy, ilçe ilçe, belde belde dolaÅŸarak, her yere ulaÅŸarak, artık TekirdaÄŸ’da da Ak Parti dönemi geldi demeye hazır mısınız? TekirdaÄŸ’a gelip cumhuriyet istismarı yapanlara cumhuriyetçiliÄŸi öÄŸretmeye hazır mısınız? Bütün Trakya’da Ak Parti bayrağını al bayrakla birlikte en yüksek zirvelerde dalgalandırmaya hazır mısınız? Biz de önümüzdeki Trakya’ya da, TekirdaÄŸ’a da daha sık geleceÄŸiz. Önümüzdeki aylarda daha çok görüÅŸeceÄŸiz. Her yere ulaÅŸacağız. Trakya’mızda, TekirdaÄŸ’ımızda, Ak Parti’nin birinci parti olduÄŸu yeni ve aydınlık günlerin önünü açacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuÅŸtu. 







Bu haber toplam 2642 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler