Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sağlıkta Engeller Kalkmak Bilmiyor

Sağlıkta Engeller Kalkmak Bilmiyor
Dializ hastaları yaya kaldı
20.11.2014 / 01:22


Son yılların en kalkınan ve geliÅŸen ülkesi olmamıza ramen günümüzde saÄŸlıklı gitmeyen saÄŸlık sektörü doÄŸru iÅŸlemiyor.Birileri geliÅŸen ülkemizde her zaman bir taraf eksik kalsın diye uÄŸraÅŸmakta.



Veliköy'den Mehmet Çelik amcamız 87 yaşında.Akli dengesini kaybetmiÅŸ,doktor ve heyet raporu bulunmakta.Kendisi dializ hastası.Refakatsiz kendisi kesinlikle dializ merkezine gitmesi imkansız.OÄŸlu B.Ç habergundogdu.com olarak bizden yardım istedi.Bizde kendisine bu haberi yaptıktan sonra illaki birileri arar diye habere taşıdık.



Sorun:



--- B:Ç babasının Veliköy'den Pilavdağındaki dializ merkezine haftada iki kez götürmekte.Dializ merkezi aracı kendisini alıyor ama saat 13.00 de dialize gireceÄŸi zaman araç kendisini halk otobüsü gibi tüm hastaları toplayarak merkeze götürüyor.Yani sabah dokuzda evinden alıyor öbür hastaları toparlıyarak öÄŸleye anca götürüyor.Hal böyle iken   heyet raporuna özel araç yazan hastanın oÄŸlu  B:Ç SGK kurumundan nasıl olması yönünde bilgi almak istiyor.Kurum ''Git ÅŸoförler cemiyetinden resmi fiyat alıp bize gel''diyor.Cemiyete giden B:Ç tek yön 15 kilometreye 40 TL olduÄŸunu öÄŸreniyor resmi olarak.



Fiyatı alıp SGK kurumuna giden B:Ç '' bu fiyat yüksek ,biz halk otobüsünün aldığı paranın sadece beÅŸ katını veriyoruz'' cevabını alır.Halk otobüsü 2,5 tl aldığına göre 12,5 tl 15 kilometre yola veriyor.



B:Ç bu fiyatlara özel araç bulamıyor.



Bağlı olan kurum veya kuruluşların bu konu hakkında insanlığa yardımını habergundogdu.com vesilesi ile iyileştirilmesini rica ediyoruz.






Etiketler: Dializ hasta
Bu haber toplam 2019 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler