Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kurultay’ açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kurultay’ açıklaması
Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayla ilgili tarihin Pazar günü netleşeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Birisi genel başkanlığa aday olabilir, hukuk içinde bunu olağan karşılamamız gerekir' dedi.
15.08.2014 / 19:24


   CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu, Irak’ta IŞİD’ten kaçıp Sincar daÄŸlarına sığınan Yezidilere yardım götürürken düÅŸen helikopterden yaralı kurtulan Yezidi Milletvekili Viyan Dahil'i tedavisi gördüÄŸü hastanede ziyaret etti. Süleyman Seba’nın cenazesine katıldıktan sonra Amerikan Hastanesi’ne gelen KılıçdaroÄŸlu’na Genel BaÅŸkan Yardımcıları Åžafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve CHP Grup BaÅŸkanvekili Akif Hamzaçebi CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı OÄŸuz Kaan Salıcı ve BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Murat Hazinedar da eÅŸlik etti. Viyan Dahil'i ziyaret edip, doktorlarından bilgi alan Kemal KılıçdaroÄŸlu, hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı. KılıçdaroÄŸlu, “Viyan Dahil'i ziyaret ettik, geçmiÅŸ olsun dileklerimizi ifade ettik. Hekim arkadaÅŸlar durumunun iyi olduÄŸunu, kısa süre içinde taburcu olabileceÄŸini ifade ettiler. Kendisine ayrıca Yezidilerin yaÅŸadığı katliamı bütün dünyaya duyurduÄŸu için teÅŸekkür ettik. BeÅŸiktaÅŸ Belediyemiz 4 TIR’la Ezidilere yardım götürecek. O konuda katkılarımız olduÄŸunu da ifade ettik ve ÅŸifa diledik” dedi.



 



   Muharrem Ä°nce’nin istifa edip, aday olacağı iddialarına iliÅŸkin KılıçdaroÄŸlu, “Niye olmasın arkadaÅŸlar gayet doÄŸaldır. Birisi genel baÅŸkanlığa aday olabilir, hukuk içinde bunu olaÄŸan karşılamamız gerekir” dedi.

Kurultay için imza toplanacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise KılıçdaroÄŸlu, “Ä°mza toplayabilirler, görüÅŸ beyan edebilirler. Demokrasilerde bunu olaÄŸan kabul etmek lazım. Bizi AK Parti veya diÄŸer partilerden ayıran temel fark budur. Biz demokrasiye inanıyoruz, hukukun üstünlüÄŸüne inanıyoruz. Genel baÅŸkan adayları çıkabilir. Demokratik yollarla yarışacağız. Bunun benzerini pek çok demokratik ülkede görebilirsiniz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti olarak bizim bu tür olayları olaÄŸan karşılamamız gerekiyor. AK Parti’de olmadı bizde oldu diye sanki bir kriz var. Bir kriz yok. Demokratik yollarla bir yarış yapılacak. Kurultayımızı toplayacağız, kim galip gelirse yolumuza devam edeceÄŸiz. Bütün hedef 2015 seçimlerden daha baÅŸarılı bir performans çıkarmak” dedi.



   KılıçdaroÄŸlu, kurultay tarihinin Pazar günü netleÅŸeceÄŸini ifade ederek, “Pazar günü arkadaÅŸlarla oturacağız. Çünkü kurultay tarihi belirlemek için salon bulmak gerekiyor, ön hazırlıkları yapmak gerekiyor, plan gerekiyor, gündem gerekiyor. ArkadaÅŸlar bu konuda çalışıyorlar. Pazar günü netleÅŸecektir tablo. Aynı gün ya da ertesi gün açıklayacağız” diye konuÅŸtu. Kurultay sonrası parti yönetiminin nasıl ÅŸekilleneceÄŸi sorusu üzerine de KılıçdaroÄŸlu, “Biz yeniliÄŸe açık olan bir partiyiz. çok sayıda yeni milletvekilimiz, yeni gençler, kadınlar CHP’ye katıldılar. Bu ağırlığı sürdüreceÄŸiz” dedi. 



DOÄžAN CAN CESUR

Ä°STANBUL 







Bu haber toplam 2128 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler