Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

4 milyon kiÅŸiye af gelecek!

4 milyon kiÅŸiye af gelecek!
Zorunlu sağlık sigortası sebebiyle doğan borçlar bir defaya mahsus olmak üzere sıfır lira, 45 lira veya 125 liraya indirilecek.
24.05.2014 / 18:12

    Milliyet yazarı Abbas Güçlü, Ali Tezel'le yaptığı program sonrası 4 milyon kiÅŸinin yararlanacağıaf müjdesini bugün köÅŸesinden duyurdu.


 


 


 


 


 


 


 


 


Ä°ÅŸte o yazıdan ilgili bölüm:


 


 


 


 


 


 


   Åžu anda haberdar deÄŸiller ama 4 milyon vatandaşımız, istese de, istemese de 1 Ocak 2012'de yürürlüÄŸe giren, Zorunlu SaÄŸlık Sigortası prim borçlarıyla karşı karşıya. KiÅŸi başına ortalama 4 bin liraya yakın borç var.

Zamanında gelir testine girmediÄŸi için ayda iki asgari ücretten çok geliri var denilerek aylık saÄŸlık primi 250 lira çıkanlar için bir defalığına, verilen süre içinde baÅŸvurmak kaydıyla, yeniden gelirtestine girerek geçmiÅŸ borçlarının sıfır lira 45 lira veya 125 liraya indirilme hakkı olacak.


 


Soma'dan dolayı biraz daha ötelendi, muhtemelen haziran ayında çıkacak.


 


 


 


   - Åžu anda Sayın BaÅŸbakanımızın önünde bir torba yasa var. Ä°çinde BaÄŸ-Kur prim afları var. Birinci seçenek BaÄŸ-Kur'a 12 aydan fazla prim afları olanların prim borçlarının silinmesi. Böylece saÄŸlıktan da yararlanabilecekler. - Ä°kinci seçenek BaÄŸ-Kur'da ve SGK iÅŸveren prim borçlarında gecikme zamlarının yarısı silinerek, anaparayla beraber 36 takside bölünme imkânı. Aynı ÅŸekilde ilk taksit ödendiÄŸi andan itibaren saÄŸlıktan da yararlanabilecekler.


 


Yine bu arada dileyenlere, geçmiÅŸte sildirdikleri BaÄŸ-Kur primlerini yeniden canlandırma hakkı verilmesi de torba yasada var.





Bu haber toplam 2027 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler