Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

"Bahçeli ve Kılıçdaroğlu Gidici''

Son görevi Erdoğan’ı Köşk’e çıkartmak(!) olan muhalefet liderleri tasfiye olacak. AK Parti’ye direnecek yeni isimler bulunacak. Sessizliğin altında yatan gerçek bu...
23.04.2014 / 13:32


Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in "DeÄŸiÅŸecekler" baÅŸlıklı yazısı:



Salı günleri geldiÄŸinde çok önemli bir iÅŸim yoksa özellikle MUHALEFET partilerinin liderlerine kulak veririm! Ne diyeceklerini, nasıl bir ufuk çizeceklerini merak ederim.

Her lider için önemli bir kulvar olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümden grup konuÅŸmalarına çok fazla ÖZEN gösterdiklerine inanırım! Hem CHP hem MHP elbette çok deÄŸerli oluÅŸumlardır! Her iki partide de çok ama çok deÄŸerli insanlar siyaset yapmaktadır! Ufukları geniÅŸ olan çok sayıda kiÅŸinin orada bulunduklarını da biliyorum!

Ama maalesef dışarıya yansıyan bu değildir!

KISIRLIK hali alıp başını gitmiÅŸtir! Yorgun olması gereken iktidar dimdik ayaktayken muhalefet BÄ°TÄ°K bir tablo çizmektedir!

Yaptıkları eleştirilerin ve salvoların anlamı ve derinliği yok!

Peki bu gidiş nereye varır?

Ä°ÅŸte bugün bunu tartışalım...

Toplumlar ya da milletler çoÄŸunlukla isimlerini BOY, OYMAK oldukları dönemde taptıkları kutsal VARLIKLARDANalmıştır!

Bununla birlikte bir kişinin ismiyle anılan devletler ve milletler de vardır! AMERİKA KITASI ya da Amerika Birleşik Devletleri AMERIGO VESPUCCI (1454-1512), KOLOMBİYA Cristofero Colombo ( 1451-1506), BOLİVYA ise Simon Jose Bolivar (1783-1810) ismiyle anılır!

Ancak tarihte BÜYÜK Ä°MPARATORLUKLAR kurmuÅŸ devletler ise bir isme ya da bir millete baÄŸlı olarak anılmazlar!

Mesela BRİTANYA ya da BİRLEŞİK KRALLIK! Ya da Sovyetler Birliği gibi...

Osmanlı da tıpkı bu devletler gibi bir KAVÄ°ME göndermede bulunmaz! Mesafe koyar!

Topraklarında çok çeÅŸitli insan barındırmanın gücüne inanır! Irk temelinde BÜYÜK olunmayacağını bilir! Çünkü tarihte örnekleri çoktur!

Ä°ÅŸte bizim iki muhalefet partisi, içlerindeki çok deÄŸerli isimlere raÄŸmen maalesef geri kalmıştır! Ve hayat normal ritmin dışında kalan her oluÅŸumu kaldırıp atmıştır!

Bu altın kuraldır!

Bir atasözünün dediÄŸi gibi; Güçlü olan deÄŸil, uyum saÄŸlayan yaÅŸar!

Yani günü okuyamayan yok olur gider!

Ankara uzun zamandır buna direniyor!

Muhalefet sandıktan çıkamadığı halde, yeni bir ÅŸey söyleyemediÄŸi halde, bir ufuk çizgisi bulunmadığı halde yerinde sayıyor!

Bütün iyi niyetlerine raÄŸmen bu yetmeyecek! Hayatın temposunun dışında kalan ayağı takılıp düÅŸer ve oyundan atılır!

Öyle sanıyorum ki CHP ve MHP için birileri bir yerlerde yeni senaryolar hazırlıyor! Ä°ki muhalefet liderinin kendileri dışında o koltuklarda oturacaklarına inanan çok kiÅŸi yok! Belki yakın çevre bu kadar net ve açık konuÅŸmaz ama durum budur!

Çünkü bunlara destek verenler uzun zamandır ERDOÄžAN düÅŸmanıdır! Gizli ve örtülü olarak muhalefete el verenler ortadaki tablodan rahatsız! Ve bu AKIL, ErdoÄŸan'ı da içine alan bir planla yeni döneme damga vurmak istiyor!

Nasıl mı? Anlatayım!

Yerel seçim sonuçları gösterdi ki; ErdoÄŸan'ı sandıkta yenecek bir oluÅŸum, parti ve lider yok! Bütün sermaye gruplarına raÄŸmen ErdoÄŸan 30 Mart'ta ipi rekorla göÄŸüsledi! Ä°ÅŸte bu yenilgi tomografisi gerçek AKLIN sahiplerini harekete geçirdi! Yeni OYUN, ErdoÄŸan'ın kazandığı zafere göre kurulacak!

Tapelere, montajlara, dinlemelere, köstebeklere raÄŸmen BAÅžBAKAN yerel seçimlerde aldığı oyla milletin gönlünde TAHT kurduÄŸunu tekrar kanıtladı!

Referanduma dönüÅŸen seçimlerde sandıkta asla ve kat'a yenilemeyeceÄŸini ortaya koydu!

Burada iktidarın baÅŸarısı kadar muhalefetin beceriksizliÄŸi ve yetersizliÄŸi de açığa çıktı!

Bu nedenle sonuç almaya YARAMAYAN muhalefetle AÄžUSTOS'taki KÖÅžK seçimlerine gidilecek! ErdoÄŸan'ın bir kez daha kazanması için bu enstrümanlara ihtiyaç var!

GirdiÄŸi her seçimde yendiÄŸi rakiplerini Çankaya için bir kez daha maÄŸlup etmek, ne ErdoÄŸan için, ne de dünya için SÜRPRÄ°Z olacak!

Asıl senaryo da bundan sonra devreye girecek!

Halkın oylarıyla ilk kez seçilecek olan ErdoÄŸan KÖÅžK'e çıktıktan sonra parti içinden en güvenilir ve en becerikli bir isim BAÅžBAKAN olacak! ErdoÄŸan'ın yukarıda olması diyaloÄŸu ve uyumu bozmayacak!

Tabii ilk baÅŸlarda!

Bunca seçim kazanan ErdoÄŸan her türlü dengeyi gözetip, rakiplerini yenmeyi baÅŸarsa da Çankaya'daki hava bir baÅŸka esecek! Son türbülansta görüldü ki AK PARTÄ° içindeki çoÄŸunluk PARALEL YAPIYA karşı bir tepki vermedi! Herkesin KASETÄ° olduÄŸu için sessiz kaldığını düÅŸünmeyin! Parti içinde söylenmese de ErdoÄŸan'a KARÅžI OLMADAN RAKÄ°P olanlar var!

Ve bu ekip, KöÅŸk seçimlerinden sonra kendi renklerini ortaya koyacak! Çünkü muhalefeti etkileyen AKIL buraya da el atmış durumda! Åžunu kabul etmeliyiz ki son DARBE OPERASYONUNA sadece ve sadece ErdoÄŸan direndi ve kazandı!

Ä°ÅŸte BOÄžAZ'da toplananları bir araya getiren AKIL, KÖÅžK'teki ErdoÄŸan'ı etkisizleÅŸtirme hesapları içinde! Çankaya'ya kimin çıkacağı belli olduktan sonra iki muhalefet partisinin lideri KESÄ°NLÄ°KLE tasfiye olacak! Son görevleri ErdoÄŸan'ı yukarı çıkartmak olan liderlerin yerine Ä°LK GENEL SEÇÄ°MLERDE ErdoÄŸan'sız AK PARTÄ°'ye karşı direnecek isimler bulunacak! Belki de AK Parti'nin içinden kopan bir kolla yollar kesiÅŸecek! Bölgeyi ve dünyayı okuyamayan muhalefetin yerine daha aktif isimler getirilecek ve iktidar ile denge kurulacak! Belki arada çıkarılacak bir EKONOMÄ°K türbülansla da oyların bir bölümü devÅŸirilecek! ErdoÄŸan yukarıda olduÄŸu için de "AK Parti O'nsuz olmuyor!" algısı yaratılacak!

Cumhuriyet tarihi boyunca krizlere gebe olan KÖÅžK seçimlerine ilk kez bu kadar sükunetle gidiliyor!

GARÄ°P!

ErdoÄŸan'ı sandıkta yenemeyenler, cunta ve darbelerle götüremeyenler "O zaman yukarı alıp orada sınırlayalım!"planı için düÄŸmeye bastılar!

Başarısız muhalefetle nihai ZAFER teslim edildikten sonra 17 ARALIK DOSYALARIYLA tekrar gelecekler!

Amaç ErdoÄŸan'ı sınırladıktan sonra orada rahat oturtmamak!

Bu sessizliÄŸin altındaki gerçek bu! "Evet! ErdoÄŸan KöÅŸk'e çıkmayı fazlasıyla hak etti!" diye mesajlar vererek açılan yol tuzaklarla doludur!

Ama BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın bunları görecek kadar da tecrübesi, bilgisi ve ufku vardır!

Ben BOĞAZ'daki son durumu ve BARONLARIN hesabını yazdım! Erdoğan'ın bunları yine altedeceğini biliyorum!

Belki erken bir yazı oldu ama bizim meslekte yarın yok!

AK Parti'nin başına geçecek isim çok önemli! Uyum, güven ve hedef hepsinden önemli!

200 yıldır bu bölgede at koÅŸturanların bu kadar çabuk geri çekildiÄŸini sakın düÅŸünmeyin!

Oyunu kurmasalar da içine girip sonucu deÄŸiÅŸtirmeyi hedefleyeceklerdir!

Bence bugüne kadar bütün oyunları bozan BAÅžBAKAN son oyunu da kaldırıp çöpe atacaktır!

Gücümüzü bilelim ama dikkati elden bırakmayalım!

Karşı taraftaki koalisyonu görmek için müneccim olmaya gerek yok!

Hepsi bir arada!

5'i biryerde!







Bu haber toplam 2500 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler