Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

18 milyon araç sahibine büyük müjde!

18 milyon araç sahibine büyük müjde!
Hazine Müsteşarlığı ile Rekabet Kurumu, kasko ve zorunlu trafik sigortasını incelemeye aldı. Sigorta primlerinde kademeli düşüş için düğmeye basıldı.
19.03.2014 / 19:22


   Hazine MüsteÅŸarlığı ile Rekabet Kurumu vatandaşın en çok ÅŸikâyet ettiÄŸi konuların başında gelen kasko ve zorunlu trafik sigortasını mercek altına aldı. Sabah'tan Hazal AteÅŸ''in haberine göre; incelemede, sigorta ÅŸirketlerinin hem teminat hem de hasarların artmasını gerekçe göstererek primleri yükselttiÄŸi tespit edildi. Bu kapsamda, sigorta primlerinde kademeli düÅŸüÅŸ için çalışma baÅŸlatıldı.

HER YIL 10 MÄ°LYON ARAÇ

  Ä°ncelemeye göre, her yıl yaklaşık 10 milyon araç sahibinin yenilediÄŸi trafik sigortalarında yüzde 100'e, kaskoda da ise yüzde 250'ye varan fiyat artışları gözlemlendi. Hazine de son dönemde artan sigorta primlerinin yükseltilmesi konusundaki ÅŸikâyetleri deÄŸerlendirmeye aldı. Geçen yıl yapılan yüksek oranlı artışların zararlarını karşılamak için adım attıklarını belirten yetkililer, "Bu yıldan itibaren kademeli bir düÅŸüÅŸ baÅŸlayacak. 2012'de 1.1 milyar lira zarar söz konusuydu. Bu nedenle de geçen yıl fiyatlarda ciddi artış yaÅŸandı. Bu zarar telafi edildiÄŸi için kademeli indirim daha kolay olacak" deÄŸerlendirmesini yaptı.

TAMÄ°RCÄ°LER TEÅžVÄ°K EDÄ°LECEK

   Sigorta primlerindeki artışın önüne geçmek için çeÅŸitli alternatifler gündemde. Zorunlu trafikte fiyatı yükselten "karşılık ayrılması" konusunda yeni bir düzenleme yapılacak. Bir ÅŸirketin dönemsel olarak fiyatlarında aşırı deÄŸiÅŸime gitmesinin önüne geçilecek. Tamirci ve yetkili servislere yönelik de yeni bir düzenleme öngörülüyor. Zararı artıran yetkili servis yerine küçük tamircilerin teÅŸvik edilmesinin faydalı olacağı düÅŸünülüyor.

DÄ°KKATLÄ° SÜRÜCÜYE Ä°NDÄ°RÄ°M

   Öte yandan, sigorta ÅŸirketleri kaskoda olduÄŸu gibi müÅŸterilerine istedikleri oranda prim uygulamama hakkına sahip. Kaza yapan sürücünün ödediÄŸi prim miktarı artarken, aracını hasarsız kullananlara da indirim yapılabiliyor. Yılbaşından itibaren yeni bir döneme giren trafik sigortası birçok avantaj saÄŸlıyor. Eski uygulamada dikkatli sürücüler yüzde 20'ye kadar indirim alabiliyordu. Yeni sistemde ise yüzde 60'a kadar indirimden yararlanılabilecek.

REKABET KURUMU DA Ä°NCELEDÄ°

  Rekabet Kurulu BaÅŸkanı Nurettin Kaldırımcı da, sigortacılık alanındaki ani fiyat artışlarına yönelik ÅŸikâyetleri incelediklerini belirtti. Kaldırımcı, "Bu konuda kayda deÄŸer ÅŸikâyet geldi, konuyu önemsedik. Ä°lk incelemelerde soruÅŸturma için yeterli gerekçe oluÅŸturulmadı. Rekabet ihlali olmadığı kanaatine vardık. Özellikle Hazine'nin sigortalar üzerindeki regülasyonlarının etkisi üzerinde duruldu" dedi.

ARAÇ 18 MÄ°LYONU GEÇTÄ°

   Trafik sigortası primleri yaklaşık 6 yıldır sigorta ÅŸirketlerince belirleniyor. 5 yıl önce 200 liranın altında bulunan binek araç sigortası bugün 500'ü geçti. TÜÄ°K verilerine göre ocak ayı sonu itibarıyla trafiÄŸe kayıtlı araç sayısı 18 milyon 52 bine çıktı.Ocakta 124 bin 291 taşıtın trafiÄŸe kaydı yapıldı.






Etiketler: araç sahipleri
Bu haber toplam 1918 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler