Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başbakan Erdoğan operasyonun tarihini açıkladı

Başbakan Erdoğan operasyonun tarihini açıkladı
Başbakan Erdoğan pazartesi günü Niğde ve Osmaniye'de gerçekleştirdiği mitinglerden sonra dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.
05.03.2014 / 15:50

Fethullah Gülen'in "Cebrail parti kursa oy vermem" açıklamalarıyla itikadi manada sarsıntı geçirdiÄŸini söyleyen ErdoÄŸan asıl kırılmanın 7 Åžubat'ta deÄŸil 2010 referandumunda olduÄŸunu söyledi.


 


ErdoÄŸan, "Gayretlerinin iyi niyetten kaynaklanmadığını, istihbarat ve emniyetten sonra yargıyı da ele geçirmek için hareket ettiklerini, bunun bugün ortaya çıktığını" belirtti.


 


Paralel yapıya karşı adımların 30 Mart'tan sonra atılacağını söyleyen ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:


 


SAVAÅž AY RÖPORTAJI BENÄ° SARSTI


"17 Aralık'tan sonra yaÅŸananlar ciddi manada meydanları olumlu etkiledi. Bir birliktelik dayanışma saÄŸladı. CHP' ve MHP'nin Pensilvanya ile olan iliÅŸkileri de insanları tetikledi. Hele hele mesela ben ÅŸimdi rahmetli SavaÅŸ'ın (Ay) onunla olan o söyleÅŸisini görünce doÄŸrusu itikadi noktada çok ciddi ikilemin içine düÅŸtüm, sarsıntı geçirdim."


 


Ä°ÅžAMDAMLARINDAN HARAÇ TOPLADI


"Bu yapının makbuzsuz 'himmet' diyerek topladığı paralar ciddi sorun. Bir ÅŸey daha ortaya çıkıyor; haraçlar. Çünkü anlaşılıyor ki tüm dinlemelerini iÅŸadamlarına ÅŸantaj için kullandılar. Ülke gerçekten paralel yapı eliyle darbeyle karşı karşıya. Åžimdi bu ortaya çıkmış oldu. Bundan sonrası seçimler, sonrası da, buraların dizayn edilerek temizlenmesi arındırılması."


 


BUNLAR '27 MAYIS'IN SÄ°VÄ°L'Ä°


Bir ülkenin CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakanı'nı dinlemek Milli Güvenlik sorunudur. Bu zaten MGK açıklamasında vurgulandı. Mesele artık devlet politikası haline geldi. Çalışmalar da baÅŸladı. Bu adamlarla ben bu meseleyi birkaç yıldır görüÅŸüyorum. Åžu bölücülüÄŸü yapmayın diyorum. Darbe yapmak istediler. Samimi olmayınca yakayı ele verdiler."


 


1 NUMARA 'KAÄ°NAT Ä°MAMI'


"Pensilvanya'daki örgüt ÅŸemasında Kainat Ä°mamı diye geçiyor. Hesaplarını Türkiye'ye Humeyni gibi dönmek üzerine kurmuÅŸlar. Mesih diyorlar, mehdi diyorlar. Bütün bunların hepsini söylüyorlar. Örgütün ÅŸeması elimizde. Kainat imamı diye baÅŸlıyor. Altta kıta imamları. Mesleki imamlar... Aklınızın, hayalinizin almayacağı ÅŸeyler. 30 Mart'tan sonraki etaplarda atacağımız, planımda olan birçok adımlar var. Bu adımları süratle atıp neticelerini almak olacak. Sonra biliyorsunuz AÄŸustos'ta CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri var. Amacımız bu seçimlere Türkiye'yi daha huzurlu sokmak."


 


REFERANDUMLA BÜTÜN YARGIYI ELE GEÇÄ°RDÄ°LER


7 Åžubat giriÅŸiminden bu yana deÄŸiÅŸen birÅŸey yok. 7 Åžubat iÅŸin görüntüde bir kırılmasıdır da, asıl olay son referandumla alakalıdır. 2010 referandumu, onların dikkat ederseniz onların çok çırpındığı bir referandum oldu. Sizlerden de bir adım önde gittiler. MeÄŸerse bu iyi niyetli deÄŸilmiÅŸ. Åžimdi onları düÅŸünüyorum. Niye iyi niyetli deÄŸilmiÅŸ. Çünkü o referandumda bunların tek hedefleri vardı. Ä°dari ve adli yargıyı ele geçirmek. Ve bunu baÅŸardılar. Az veya çok baÅŸardılar. Ve ondan sonra Åžubat olayı gelir. Ondan sonra bu olaylar gelmeye baÅŸladı.


 


Çünkü dinlersin ama dinlemenin bir de adli boyutu yargıdaki boyutu var. Onun oradan tamamlanması lazım. Tamamlanmadığı zaman bir anlamı olmuyor. Onlar orayı hallettiler. Dolayısıyla yargıya bu iÅŸ gittiÄŸi zaman, orada da biz gereÄŸini yapacağız dediler. Hem birincil mahkemede hem üst mahkemede çözmüÅŸ oldular. Üçayağını da tamamladılar. Ä°ÅŸin istihbarat ayağı, emniyet ayağı, yargı ayağı.





Bu haber toplam 2213 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler