Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

2015 'de Kim iktidar Olsun ( Anket )

2015 'de Kim iktidar Olsun ( Anket )
İşte partilerin son oy oranı !
13.01.2014 / 10:16


GENAR'ın düzenlediÄŸi seçim anketinde  yüzde 48.9'u AK Parti'yi alırken , CHP 25.3 ile ikinci sırada yer aldı.



 



CHP SEÇMENÄ°NDEN CEMAATE 'HAYIR'


 


AraÅŸtırmaya katılan vatandaÅŸlara "Gülen cemaati ile CHP bir ittifak içinde olursa siz bu ittifaka oy verir misiniz?" ÅŸeklinde bir soru yöneltildi. Katılımcıların Yüzde 94.3'ü "Hayır" dedi. Aynı soruya sadece CHP seçmenlerinin yüzde 74.4'ü yine "Hayır" dedi.


 


PARTÄ°LERÄ°N OY ORANI


 


 Katılımcıların yüzde 48.9'u da 2015'te iktidarda Ak Parti'nin olması gerektiÄŸini bildirdi. CHP 25.3 ile ikinci görünürken, koalisyon olur diyenlerin oranı 22.4.


 


YEREL SEÇÄ°M


 


30 Mart yerel seçimleri öncesi nefesler tutuldu. Ankete katılanların 48.8'i belediye seçimlerinde tercihini Ak Parti adayından yana kullanacağını belirtirken, yüzde 28'lik kesimde CHP'yi desteklediÄŸini açıkladı.


 




 



KARÄ°ZMATÄ°K LÄ°DER


 


Katılımcıların yüzde 47.5'i de Türkiye'deki en karizmatik liderin BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu söyledi. CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu yüzde 14.2 ile ikinci sırada yer alırken, MHP lideri Devlet Bahçeli yüzde 10.1 ile üçüncü BDP lideri Selahattin DemirtaÅŸ yüzde 5.2 ile dördüncü oldu.


 


ERDOÄžAN'IN AÇIKLADIÄžI OY ORANI


 


BaÅŸbakan ErdoÄŸan, dün Çamlıca Camii inÅŸaatını incelemesinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son anket rakamlarına deÄŸinen ErdoÄŸan ""Yüzde 34'le yola çıktık, o zaman 16 aylık bir partiydik. GeldiÄŸimiz nokta yüzde 50. Åžu anda da bütün kamuoyu araÅŸtırmalarında yine yüzde 50 civarında. Bugün yine bir kamuoyu araÅŸtırması, gazetelerde gördüm, yine bu çerçevede." dedi.






Bu haber toplam 2502 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler